Tartozás behajtása rajtam - mire számíthatok?

katika999 # 2010.10.24. 15:11

Kedves hozzaerto!

2007 februarjaban eletem legnagyobb hibajat kovettem el azzal,hogy elmentem adostarsnak.Szinte mar elfelejtettem a dolgot,mivel a felvett penzbol semmit sem lattam,mivel nem en vettem fel.Multheten kaptam egy levelet az OTP faktoritol,hogy 14 milliobol 25 millo lett,es rajtam akarjak behajtani.Usa-ban vagyok,otthon nincs bankszamlam,se lakasom,se autom, se semmi a nevemem.Az usa bankszamlam veszelyben van?Arrol tudnak levonni penzt?Ennek van elevulesi ideje?
Nagyon szepen koszonom a segito hozzaszolasokat!

gsub # 2010.10.20. 05:11

Üdvözlet

A következő problémám illetve kérdéseim lennének...

2009-ben a volt cégem amiben 50% tulajdonas voltam, folyószámlahitelt kért és kapott az egyik banktól (közjegyzői okirat rögzítette a kezességemet).
2010 elején kiléptem a cégből, de volt üzlettársam nem töltötte fel a hitelkeretet annak lejárta előtt, sőt másik bankba irányította a céges követeléseket vagy kp felvette és betette egy másik bankba. A bankot tájékoztattam időben hogy nem tudok garanciát vállalni a hitelkeret feltöltésére mivel nincsenek meg a jogi eszközeim arra. Mindezt azelőtt tettem hogy a pénzeket máshová utalták vagy kp felvették volna. A bank végig azt mondta hogy tehetetlen aztán miután látták a pénzmozgásokat, zárolták a számlát, de addigra már késő volt.
(A volt üzlettársam és köztem szerződésben rögzítettük hogy ki mit fizet vissza. – ő külföldre utazott…)
Hivatalos tértivevényes levelet nem kaptam(!!!) még a banktól vagy végrehajtótól, de telefonon érdeklődtem a banknál ahol tájékoztattak informálisan hogy elindították a cég ellen a felszámolási a kezesek ellen pedig a végrahajtási eljárást.
Jelenleg egy autó és egy cég van a nevem (ingatlan nincs).
Eladhatom-e most ezeket, nem tekintik-e azt fedezetelvonásnak? Mennyire érdekli a végrahajtókat egy kft tulajdonrésze?
Mivel a bankot folyamatosan (írásban is) tájékoztattam és többször is felhívtam a figyelmüket arra hogy a ki lesz üritve a számla (azaz meglátásom szerint gondosan jártam el) el tudom-e kerülni a végrehajtást. Mit kell ilyenkor tennem?
A bejelentett lakcímem a szüleim háza, de jelenleg nem ott lakom, nincs ott semmim. Kimegy oda a végrehajtó? Lefoglalhat ott vmit?
A fizetésemből tartásdíjat is fizetek (nem sok marad), mit tudnak ekkor levonni?

Köszönettel gsub.

puptiri # 2010.10.18. 15:23

Segítséget kérnék!Van egy autóhiteltartozásom a Merkantil Bank felé.A bíróság több,mint 5 éve határozatot hozott,hogy fizessem vissza az alaptőkét+járulékokat.Közben az autót ellopták,de a biztosító nem fizetett.Több,mint öt év után most kerestek meg,hogy fizessem vissza.Jelenleg az élettársamnál vagyok bejelentve állandó tartókodási helyként.A lakás az élettársamé,nevemen nincs semmi.A kérdésem az lenne,hogy a végrehajtó ráteheti a kezét a lakásra,és az ott levő ingóságokra,mivel ott lakom?Valamint,Velem szemben milyen jogi lépéseket tehetnek.Előre is köszönöm a segítséget!

Arensz # 2010.10.17. 19:34

Üdvözletem!

Egy kérdéssel fordulnék önökhöz. Két banknál vagyok elcsúszva hitel ügyileg. Fizetni nem tudtam lévén munkám nincs sajnos. De keresés alatt van.
Kérdésem, a nevemen egyáltalán semmi sincs, szüleimnél lakom jelenleg, de az ingatlanhoz közöm sincsen. Tehát semmim sincs. Ilyenkor a bíróság mit tud tenni? Hol tud és mit behajtani? Vagy milyen hátrányok lehetnek? 50% fizetés tiltás, azon túl?

Köszönöm a válaszokat

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.15. 15:57

Az nem. Adósok börtöne már nincs.

petga7 # 2010.09.15. 15:48

Nemtudnák leírni vagy bemásolni mégegyszer? Meg az az lenen a kérdésem még hogyha,nemtudom fizetni a részletek,havi 15ezer FT,akkor szóba jöhet börtön esetleg,mert páran ezt mondták nekem,nemtudom h lehetséges e ez polgári perekben...

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.15. 05:11

Olvass már vissza egy kicsit, légy szíves!

petga7 # 2010.09.14. 22:48

Jónapot!

A következő lenne a kérdésem...

Egy éve kb. a T-Mobile-tol előfizetésre vásároltam telefont,az akkor páromnak,magamnak ill.egy brátomnak.Ezek a telefonoknak törleszteni kellett a részleteit ill. az beszélgetések költségeit ugye mint normál esetben,ez ment is egy pár hónapig,aztán szakitottam a párommal és a munkahelyem is megszünt sajnos...Onnantól kezdve a párom nem volt hajlandó fizetni,ill. a barátom sem,mivel külfödlre ment...Az én nevemen volt ugye az össze telefon,nem olcsó készülékekről van szó,egyenként 90ezer ft...de mivel nem lett fizetve a részlet egyikre sem,ezért letiltásra kerültek...és egy pár hónap volna kijött egy 670ezer FTos csekk a részemre,ami azóta már behajtó cégnél van,mivel még szüleimmel élek,munkahellyel nem rendelkezek,nemtudom mire számithatok ez ügyben?

• HA esetleg nemtudnék fizetni? Mit tudnak tenni a behajtó Cég munkatársai?

Válaszukat előre is köszönöm!

kovacsz # 2010.09.12. 16:20

Az EOS is egy követeléskezelő cég, amelyi csak a T-Mobil felé fennálló tartozásodat szerette volna peren kíül rendezni veled, már ezek szerint több mint egy évvel ezelőőt.
Erre nem voltál képes, így valószínűleg erről az EOS tájékoztatta a T-Mobilt, ők pedig nem tököltek tovább beadták fizetési meghagyásra.
Leginkább elismerheted a közjehgyzőnek a tartozásodat és kérhetsz tőle részletfizetést, de olyat amibe a a T-Mobil is bele fogy egyezni. ( talán 4-6 havi részlet)

Doky1988 # 2010.09.12. 16:09

Üdvözlet mindenkinek!

Következő lenne a problémám!
2 éve tartozom a T-Mobilenak akkor még 63.000forint volt most 108ezer forint. Ugye ők ki adták az EOS-KSI -nek, 1 év után ők meg tovább a MOKK -nak.. Róluk hallott már valaki valamit? Mert most kaptam egy fizetési meghagyást hogy fizessem ki a 103.000ftot + 5000ügyvédi költséget. Egy az egybe, vagy perré alakulhat a dolog. Ilyenkor velük kell egyezkednem vagy a behajtó céggel? Ha kifizetem a T-Mobilenak, mivel ők bízták meg a a MOKK-ot, akkor az EOS-KSI-hez nincs tartozásom? Vagy ez hogy működik? Illetve nekem ilyenkor van-e lehetőségem még részletfizetést kérni? Ha én igenis kiszeretném fizetni, és törleszteném.. Mert végre van munkahelyem, illetve ha nem engedik, akkor mit tudok tenni? Mert nemtitok 70000ftot keresek adójóváírással együtt, ilyenkor a fizetésemre mennek rá vagy esetleg ha van ingatlan tulajdonom? Mert van 1 fél ház tulajdonom 2,7milióra értékelték fel fejenként, édesanyám után örököltem.. Sajnos :(
Tehát akkor gondolom arra ugrik rá a végrehajtó nem a 70.000 forint fizetésemre amit nem kártyára kapok hanem kpra, vagy ez hogy működik?

Köszönöm előre is a választ, ObudaFAN -nak meg már a sok-sok segítségért pláne:)

kovacsz # 2010.09.07. 13:53

Az OTP Faktoring lesz valószínűleg az a követeléskezelő cég amelyik keresni fog. Velük is lehet és melegen ajánlott egyezkedni a részletfizetés érdekében.

ObudaFan # 2010.09.07. 12:53

Behajtó cég az nem foglal semmit, a végrehajtó annál inkább. Bármit, ami vélelmezhetően a tiéd, akárhol is van. Ha csak egy tartozás van, a fizetés 33%-a tiltható le.

gytta # 2010.09.07. 08:49

Kedves Fórumozók!

Az Otp banknál vettem fel személyi kölcsönt(1.5 M), aminek a törlesztő részletét sajnos munkahely elvesztése miatt már 90 napja nem fizettem.
Közben történt cím változásom, amit a banknál nem jelentettem be, ezért a régi címemre kaptam legutóbb a banktól egy levelet, hogy a tartozást ki fogják adni behajtásra.
Munkahelyem még jelenleg sincs, páromnál lakom, és az ingatlanhoz semmi közöm.
Mindenképp rendezni szeretném a tartozásomat, amint lesz munkahelyem!
A kérdéseim a következők:

• a behajtó cég a párom lakásából lefoglalhat bármit is?
  • meg lehet egyezni a behajtó céggel részletfizetésről, és ha igen általában milyen feltételekkel?
  • ha a fizetésemből kerül levonásra a tartozás, akkor az egész fizetést, vagy csak bizonyos %-át vonják le?
  • és egyáltalán mi fog rám várni???

Elég fiatal vagyok és meggondolatlanul vettem fel a hitelt! Sajnos nem vagyok tisztában ezekkel a dolgokkal!
Segítségüket előre is ksözönöm!

nandy # 2010.09.06. 18:37

Ugyanarra számíthatsz, mintha nem költöznél el...

luno01 # 2010.09.06. 16:53

Jó napot kívánok!

Olyan kérdésem lenne a szakemberekhez,hogy Budapesten a közterület felügyelet megbírságolt,de hiába fogják küldeni a címemre a levelet,mert már nem lakom ott.1,5 hónap múlva leszek átjelentkezve a most vásárolandó ingatlanomba.Nem bírom átvenni,az jár valami + szankcióval?

Előre is köszönöm

LuNo

Hadita # 2010.09.03. 08:31

Tudja valaki, hogy a behajtocégek hány százalékos áron vásárolják fel a bedoglott hiteleket a pénzintézetektol??

Kovács_Béla_Sándor # 2010.09.01. 05:02

Én minimálbérrel vagyok bejelentve, de a fizetésemet nem számlára, hanem készpénzben kapom.
Az nem akadálya a letiltásnak. A munkáltató felelőssége, hogy kevesebbet fizessen neked készpénzben. Ha nem tesz eleget a végrehajtó felhívásának, akkor kezesként felel a le nem vont összegekért.

Elegem van már ebből…
Akkor fizesd ki!

Jozef81 # 2010.09.01. 02:46

Üdvözletem!

Tanácsot szeretnék kérni, illetve hogy mire számíthatok az ügyben.

Nagy vonalakban: Kb 5-6 évvel ez előtt friss (akkor még) Westel-es előfizetésem havi számláját nem tudtam kifizetni, mert az akkori munkáltatóm lelépett a fizetésemmel (azóta sem tudtam behajtatni), ezért a Westel a havi elmaradás mellett rámterhelte a mobil készülék teljes árát is, ami együtt kb 90 ezer forintot tett ki, ezzel együtt a kártyámat és a telefont kitiltotta a hálózatból.
Kis idő múlva érkezett a bírósági végrehajtó levele, hogy fizessem be, stb,stb. Elmentem a céghez, és megegyeztünk havi 20e forintos törlesztésben. Ezt megkezdtem, de csak 60e forint befizetéséig jutottam, mivel megszűnt az a munkahelyem is, így megint fizetésképtelenné váltam. Őszintén szólva mire lett újra munkám, meg is feledkeztem a dologról, mire kb másfél év múlva megjelentek a lakáson a behajtók, 117ezer forintos követeléssel!!!
Ismét megegyeztünk a 20e forintban, de másfél részlet után ismét fizetésképtelenné váltam...tudni kell, hogy vagyonőr vagyok, így egy-egy munkahely sajnos nem tart túl sokáig, minimálbéres, de gyakrabban be nem jelentett fizetéssel. Tehát gyakorlatilag már befizettem az eredeti összegét a tartozásomnak, erre tegnap ismét megérkezett a szerelmes levél, a bírósági végrehajtás, és ismét foglalást, stb. helyeznek kilátásba, ha nem fizetek be 117 ezer forintot 8 napon belül, és ezt csak úgy bedobták a postaládába, semmi átvétel nincs igazolva.

Egy kicsit már unom...nem a falról kaparom a pénzt, anyámmal élek egy háztartásban, aki 70e forint nyugdíjat kap, én keresek kb 80e forintot, és 90e kb a lakbér, közmű, telefon, stb..tehát a havi kiadás.

Az én nevemen semmi sincs, a lakást az önkormányzattól béreljük. 1-1 számítógép, 1-1 tv, 1 hifi, kissebb műszaki cikkek, és a bútorok vannak a lakásban, tehát semmi extra. Én minimálbérrel vagyok bejelentve, de a fizetésemet nem számlára, hanem készpénzben kapom. Mit tudnak tenni, ha kiérkeznek a behajtók? Mit foglalhatnak egyáltalán? Mivel lehet igazolni, hogy ez a TV anyámé, ez a kis TV meg az enyém, stb? Hogy működik az egész? Anyámtól elvehetnek valamit?

Végül..nem lehetne esetleg valahogy megtámadni ezt a határozatot? Önhibámon kívül váltam fizetésképtelenné, ennek ellenére a 90e forintot már régen kifizettem. Elegem van már ebből...

Köszönöm a mielőbbi választ!

H.J.

végrehajtó1 # 2010.08.27. 05:32

Felfüggesztést kérhetsz.Mindent lehet kérni, de hogy megadja a bíróság azt nem tudom.
Mennyi idő?:vannak ügyek amik 1-2 hónap és befejeződnek de rengeteg ügy sok sok éves.Meg mondani nem tudom .
De még nagyon az elején vagytok ezzel.Menetére mire vagy kiváncsi? Mert nem tudom leírni az egész végrehajtásitörvényt.

MsHoolygirl # 2010.08.26. 19:09

Kerhetnem picit bovebben? Mennyi idon belul zajlik es mi az eljaras menete? Lehet kerni felfuggesztest?

végrehajtó1 # 2010.08.26. 16:14

Csak a saját tulajdoni részed lehet veszélyben.Ha kint van legális jövedelmed vagyonod akkor az is veszélyben lehet .Végrehajthatják.Attól függ melyik országban dolgozol.Persze ha Kambodzsában dolgozol akkor nem...:)

MsHoolygirl # 2010.08.26. 15:12

Tisztelt Vegrehajto!
A problemem a kovetkezo; masfel eve kulfoldon elek,es dolgozom, hivatalosan bejelentett munkahelyen. Mielott kijottem hitelt vettem fel egy banktol. A bankszamlamon hagytam fedezetet az elso harom honap torlesztesere, kesobb kuldtem a reszleteket. Par honapja azonban nem allt modomban, igy a bank atadta a tartozasom kezeleset egy vegrehajto cegnek. Az osszeg most kb. 500.000ft. Az elso ket reszletet befizettem, de ebben a honapban a tizenotodikei hataridot mar nem tudtam tartani es nem fizettem az esedekes reszletet. Sajnos azt sem tudom egyenlore, hogy mikor tudnam folytatni a torlesztest. A hivatalosan bejelentett lakcimem egyenlore Edesanyam lakasan van, de tulajdonilag semmi kozom a lakashoz. Ami egyedul a nevemen van az a Nagypapamtol orokolt haz felenek a felenek az egyharmada es a haz haszonelvezoje a Nagymamam. Fizeteskeptelensegemnek mikor es mi lesz a kovetkezo kovetkezmenye? Mi tortenik ha egyaltalan nem fizetek? Amennyiben Edesanyam kijelent a lakasabol hogyan fognak elerni? Veszelybe kerulhet-e a Nagymamam haza es mikorra jut el odaig az ugy? valaszat elore is koszonom

ObudaFan # 2010.08.19. 17:36

Volt párod ellen polgári pert indíthatsz, és a törvényes késedelmi kamatokat is követelheted.

ObudaFan # 2010.08.19. 17:35

mister0

Bátyád tulajdoni hányadára igen, de - ha a haszonélvező nem adóstárs - az esetleges árverési vevő csak haszonélvezettel terhelt tulajdont szerezhet.

mister0 # 2010.08.19. 10:49

Sziasztok!

Felvilágosításra lenne szükségem, mert ilyen ügyekben nem vagyok járatos. Az lenne a helyzet, hogy a bátyámnak tartozása van a Magyar Telekom felé, amely már a végrehajtói fázisban van. Az lenne a kérdésem, hogy ebből édesanyámnak és nekem származhat-e valamilyen problémánk. Ráterhelhetik-e a házra/ elárverezhetik-e a házat? A bátyámnak tulajdon része van a házból, de az élvezeti jog az édesanyámé.

A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm.