Sziasztok,
Szeretnék tanácsot kérni, mert nem tudom mit tehetnék.
A következő a történetem:
Vásároltam egy lakást melynek a Földhivatal által is bejegyzett 1/1 részben tulajdonosa vagyok.
A férjem akivel válófélben vagyok a lakásban lakik, engem 2006.-ban egy szeptemberi napon tettlegesen bántalmazott és kizárt a lakásból.
A lakásomba azóta sem tudtam bemenni vagy ha sikerült is akkor rendőri segítséggel.
A lakás közüzemi szerződései mivel én vagyok a lakás tulajdonosa az én nevemen voltak megkötve.
Budapesten vállaltam munkát, a válókeresetet beadtuk.
A lakás közüzemi szerződéseit pl viz, villany, gáz, internet a saját nevére átíratta a tudtom nélkül.
Felháborodtam hogy ez hogy történhet meg és feljelentettem a rendőrségen, vádat emeltek magánokirathamisitásért, és ma kaptam az Ügyészségtől levelet hogy az eljárást megszűntetik a bűncselekényt férjem nem követte el.
Személyesen bementem az áramszolgáltatóhoz , hogy mivel én vagyok a lakás tulajdonosa írják vissza a nevemre a szerződést, melyet a hozzájárulásom nélkül irtak át, de elküldtek hogy ők nem a tulajdonjogot nézik és nem áll módukban a szerződést visszaírni a nevemre csak ha ott előttük személyesen lemond a férjem a szolgáltatásról.
Nyilván ez lehetetlen.
Kérdésem az, hogy hogyan teheti meg valaki azt, hogy a tulajdonos tudta nélkül átirat közüzemi szerződéseket, nyilvánvalóan aláhamisitva a nevemet?
Szeretném megtudni, hogy nekem mint tulajdonosnak nincs jogom ?
Bírósághoz forduljak? ha igen hogyan?
Aki tudna segíteni nagyon megköszönöm!