Telefon vásárlás!!


the big cat # 2003.10.09. 04:31

Nem, nem csinálnak azt amit akarnak.

Csak, ha te belegyeztél. Ha aláírtad a módosítást akkor az az érvényes, de ezt nem egyedül a multi csinálta, a fele a te sarad.

Ha viszont, mint azt sejtem, az új szerződésben is a régi törlesztési periódus van, akkor karácsonyig kifizetheted, a szóbeli közlés semmis a periódusváltozásról.

Ha így van akkor fizesd be most az első négy részlete, és maradék ketőt meg esedékességkor.

A kérdés az, hogy a szerződés utolsó verziójában mi a törlesztési periódus.

Egyébként sem értem, hogy ez miért olyan kardinális dolog, hogy mikor fizeted ki, én annak örülnék, ha minél később fizehetném ki, miközben ingyen használhatom.

Realhelikon # 2003.10.08. 18:41

Nem az a gondom hogy nem akarom kifizetni mert nem azért vettem hogy logjak a Bank felé ha nem az eljárás amugy meg kamat mentes volt e telcsi.Karácsonyig lement volna a törlesztés de igy nen. mIndegy szerintem ezt lezárom oszt ennyi.Ugy nézzki hogy a multik azt csinállnak amit akarnak

the big cat # 2003.10.08. 10:37

Azt még mindig nem tudom, hogy az utolsó aláírt szerződésben mi van. ha az eredeti periódus van, akkor most szépen leperkálhatod egyben az eddigi részleteket, és az utolsó kettőt meg karácsonyig kifizetheted, és akkor az általad tervezett időpontban ér véget.

Ha ebben módosítást írtál alá, akkor az az érvényes.

Mindenesetre nem értem, hogy hol ért kár, hiszen valójában hónapokig úgy használtál egy telefont, hogy nem fizettél a készülékért, tehát a be nem fizetett részletekre eső kamatokat még meg is nyerted.

Azt sem értem miért okoz problémát, hogy tovább tart a törlesztés. a pénzed nyilván így is úgyis megvan a törlesztőrészletekre, oly mindegy mikor fizeted ki, ettől nem lesz se több se kevesebb pénzed, a telefont meg nyilván így is el tudod adni. valójában hamarabb jutsz az árához, mint ahogy te kifizeted. Én csak és kizárólag előnyöket látok a te oldaladon.

Realhelikon # 2003.10.07. 14:08

Köszönöm neketek a segitséget.

Akkor most az van ha én veszek áru hitelre kb 500000ft-ért bármit.Elkezdödik a részlet x.y napján de a ahol vetem a cumokat ott lassuak és csak 1 év mulva kapom az elsö csekket akkor kezdek fizetni???Na ne!!

A Szerzödés az szerzödés.Az persze le van irva ha késöb kapnám meg az árut akkor tolodik annyival a részlet.Mindenesetre ez elég precedens értékü tortura egy Blikk cikket lehet hogy meg fog érni,ha betszik.Mert ha akkor átirják az ütemezést azzonal vissza adtam volna a telcsit azt adja el ahogy akarja.Már bánom hogy nem voltam ott mikor a barátnöm aláirta(mert ö nevén futt).Hátrány meg csak abban érint hogy már 4 részletet tudtam volna befizetni erre tessék.Karácsonyi ajándékom már meg van!!!
Ugrott a DVD iro :))
Na mindegy szoval bele kell törödnöm hogy ennyi.

Ha még is van valakinek egy jo 5lete várom ide

Thx Realhelikon

the big cat # 2003.10.07. 13:29

Hát pontosan nem értem, de ha jól veszem ki, akkor az van, hogy a most aláírt szerződésben is az eredeti törlesztési periódus van megahtározva, nem pedig új, és azt csak szóban közölték.

Nos az ilyen közlés szerintem semmis, a bank azzal, hogy visszamenőlegesen határozott meg törlesztési periódust beleegyezett a kötelezett késedelmébe, tehát te most megteheted, hogy egyben befizeted az eddig esedékes törlesztőrészleteket, és az utoldó kettőt meg akkor amikor esdékesek, és akkor a szerződés szerint teljesítettél. A bank meg majd legközelebb gyorsabb lesz.

kaRFiol # 2003.10.07. 08:18

Realhelikon:

Ha jól értem a szerződés elemeiben régi maradt, nos a tanuk megváltozása nem ad másik tényállást ebben az ügyben. Sőt big cattel kell egyetértenem abban, hogy az aláírt szerződésekkel vállaltad azok új feltételeit is. Mindezt persze akkor, ha volt egyáltalán dátummódosítás az ügyben (pl későbi első részletfizetési határidő megjelölése etc.)

Amennyiben nem és az új szerződéseknél valós dátum szerepel nincs okod a panaszra, hiszen az új dátummal a bank és a cég is tudomásul vette, hogy a törlesztés halasztódni fog. Mellékesen Te pedig az eltelt idő alatt is használtad a készüléket.

Az esetben akkor lehetne okod jogvita kezdeményezésére, ha rövidebb futamidő alatt ugyanazt az összeget akarnák kifizettetni, de ez nem áll fenn, hiszen ahogy leírtad annyival meghosszabbították a törlesztési időt. Ez úgymond nekik is hátrány, hiszen így nem 5 hónap, hanem 8 hónap alatt térül meg nekik a készülék ára.


Nagy Balázs
államvizsgázó-joghallgató [PPKE-ÁJK]

Realhelikon # 2003.10.07. 07:31

Alá lett irva a szerzödés. De az összes szerzödés UGYAN AZ!!! Nincs semmi külömbség a hitel elsö részétöl fogva a törlesztésig minden meg egyezik csak a tanuk aláirása nem hiszen, hogy egyezhetne mert nem voltak ott. Feketén fehéren le van irva hogy az elsö részlet a bank felöl 2003.07.07 Én nem azt mondom , hogy nem fizetem be mert nem ez a gond. Hanem az hogy full palira vettek és még egy sorry levelet semm küldtek.Mert ugy ütemeztük a gazdasági büdzsét ,hogy kari-ig kilegyen fizetve ,ez most a szolgáltato hibája miatt meg hiusul.Én gondoltam legalább annyi vér van a pucájukba ,hogy annyit mondtanak a mi hibánk sorry mert nem küldtük el idöben a szerzödést a bank felé de kárpotoljuk evvel és evvel.......Persze eltudom adni a telt de nem nagyon szeretném mert a szivemhez nött,legfelejb kikodoltatom azt teszek bele egy másik szolgáltato számát azt szivjanak le.

the big cat # 2003.10.07. 04:01

Az a helyzet, hogyha a megváltozott feltételekkel aláírtad a szerződést, akkor nemigen van lehetőség panaszra, hiszen elfogadtad.

Másrészről, nem értem, hogy mi köze a telefon eladhatóságának a hitel futamidejéhez. Gondolom nincs elzálogosítva a telefon, tehát eladható, ahitelt meg kifizeted.

Esetleg meg lehetne nézni, hogy nincs-e előtörlesztéi lehetőség a szerződésben.

Realhelikon # 2003.10.06. 20:02

Ilyenkor mit lehet tenni????

Következö lenne a gondom. Vettem egy telcsit 2003.06.05 Bank Hitel segiségével. A hitel ELSÖ RÉSZLETE:2003.07.07-én lett volna esedékes(szerzödés szerint)julius 15-én még értesitést sem kaptunk.
Hivtuk a Bankot akik azt a tájékoztatást adták hogy nem teljes a szerzödés kitöltése és már szoltak a a szolgáltatonak ,hogy szoljanak nekünk.Ami rá kb 2 nap mulva meg is történt.
Bementünk uj szerzödést aláírni és vártunk.Augusztus vége felé ismét csörögtek a Szolgáltatotol hogy megint nem jo lett kitöltve a papir ujra menjünk be.
Mai nappal meg kaptuk a banktol a levelet benne a csekkekel ami 2003.10.07-töl indul a hitel.
Karácsony elött akartuk letudni a hitelt, ami ugy nézz ki meghisult a Szolgáltato alkalmazottak hiányos tájékoztatása miatt.Amivel nem értünk egyet az-az,hogy 3 honapig készült el a Hitel és igy becsapva érezzük magunkat mert nem erröl volt szo.
Remélem levelem nem talál süket fülekre és valami pozitiv hozzáértést tanusitanak,mert igy nem 2003.07.07-12.07 ig!
hanem 2003.10.07-2004.03.07-ig tart a hitel.Amivel messze-menőkig nem értünk egyett.

1.Alkalom:Nem volt rendesen kitöltve a hitel szerzödés(
bankkártya része).Ez több mint 1 honapal(2003.07.22) azután
volt ,hogy átvettük a telefont(2003.06.05.)

2.Alkalom:Csak aláirást kértek (2003.08.25)

Igy most 3 szerzödés van nálunk u.a.-kal az adatokkal csak más a
tanuk aláirásával.

Persze a Szolgáltato 2 hét után közölte náluk rendben zajlott le minden.
A Bank idézem "Biztos ez egy nyári akcio és sokan
kérték(MI NEM!! NEM IS TUDTUNK ROLA),hogy késöbb kezdjék a részlet
fizetést(Nyaralás, iskola kezdés stb stb...miatt.)"
Na most mit csinálljak vagy lehetne e valamit csinállni mert ennek az lesz a vége hogy karácsony miatt kénytelen leszek eladnia telcsit.Illetve van e jogom valamilyen kártéritésre akár erkölcsi akár másra .

Köszönöm elöre a segitséget!!!!

realhelikon@freemail.hu