Ott a pont.
Elidegenítési és megterhelési tilalom
Szerintem is ott a pont.. :)) Minden esetre nem mindenki ennyire körültekintő, és lemerném fogadni, hogy kevesen tudják ezt, simán elkészítenek egy sima, de érvénytelen kikötésű jelzálogszerződést adásvétel nélkül. Minden esetre érdekes, hogy a hitelintézeteket ilyen előjogok illetik meg, szemben mondjuk egy magáncéggel..
Sziasztok!
A bank a hitellel a jelzálog mellett terhelési és elidegenítési tilalmat jegyzett be az ingatlanunkon.
Most kaptunk az önkormányzattól vissza nem térítendő támogatást, amely feltétele 5 évre elidegenítési tilalom bejegyzése.
Kérdésem: nem akad össze a kettő? Nem kell a banktól engedély az önkormányzat részére? Vagy megy másodhelyre és kész?
köszi
Üdvözletem.
Jelzáloggal terhelt ingatlanomon Gáz adósság keletkezett. Ezt a jelzálogos házat nem fizettem a banknak. A gáz adóssággal megterhelték szintén az én nevemen lévő szocpolos házat.Azt szeretném tudni, hogy miért nem azt az ingatlant terhelték meg amin a gáz adósság keletkezett.
Mi a tehendő ijenkor és mire számíthatok a következőkben?
Terhelési tilalom alatt lévő házra más házon keletkezett adósságot terhelés ként lehet-e bejegyeztetni?
Sűrgős választ várok és előre is köszönöm!
Lehet túl álmos vagyok ki terhelte?És mit "terhelt"?Mi az hogy megterhelte??
A végrehajtót nem lehet arra kötelezni, hogy csak egyik vagy másik vagyonelemet foglalja. Ha több ingatlanod is van, akkor akár mindre végrehajtást vezethet - de választhat is, a saját belátása szerint.
A végrehajtás alól a terhelési tilalom nem mentesít, ellenben azt eredményezi, hogy a jelzálog jogosultja is bekapcsolódik a végrehajtásba. S ha az a zálog történetesen egy kölcsönt biztosít, azt felmondják, és a tartozásod egy összegben azonnal esedékes lesz.
Köszönöm az információt.És mi van ojankor ha semmitsem tudok fizetni?
Picit olvasgasd vissza a végrehajtás fórumot.:)
A tartozást szocpolos házra rakták.És a szocpolt meg a tartozást nem tudom kifizetni.Mi várható ebben az esetben?
Elárverezik, a vételárból kifizetik a végreghajtás költségeit és a hitelezőket. Ha ne adj' Isten, nem lenne elég, akkor a maradékkal tartozol tovább, amíg azt is be nem hajtják.
Üdvözletem,
Elidegenítési és terhelési tilalmakkal (megelőlegező kölcsönhöz, illetve lakáshitel jelzáloghoz kapcsolódóan) rendelkező ingatlanomat szeretném eladni, nagyobb ingatlanba költöznék.
Kérdésem, hogy az adásvételi megkötése előtt kell-e tehermentesítenem az ingatlant, vagy ezen bejegyzések megléte esetén is aláírható-e a szerződés, és ráérek a tulajdonjog átruházás előtt "tisztázni" az ingatlant?
Előre is köszönöm!
A szerződés ezek törlése előtt legfeljebb feltételesen köthető meg. Ez pedig azt jelenti, hogy jó eséllyel foglalót buksz, ha nem sikerül tehermentesíteni.
Nekem is hasonló a kérdésem az előzőhöz.Válunk a férjemmel,a nevünkön van egy lakás egy társasházban, és mi is el szeretnénk adni mert a férjem elment én meg két kicsi gyerek mellett egyedül nem tudom fenntartani.Nekünk is jelzálogkölcsön van rajta és nem tudom hogyan lehetne eladni.Annyi pénzem meg nincsen hogy a bankot egy összegben ki tudnám fizetni.Végrehajtásra meg nem akarom hogy sor kerüljön.Ebben szeretnék tanácsot kérni.köszönöm
Nagyon egyszerű. Sokan értékesítenek így ingatlant. A vevőd részben a bank felé, részben pedig neked teljesít, így válik tehermentessé a lakás.
ObudaFan,
Köszönöm. Ha biztosra akarok menni akkor úgy látom annyi foglalót célszerű kérni, amihez hozzáadva a tőkémet teljesen tehermentesíteni tudom az ingatlant.
Nem feltétlenül kell az egésznek foglalónak lennie, lehet egy része előleg is.
Egy gépjármű esetében a bank javára elidegenítési és terhelési tilalom volt bejegyzeve. Az eladó és a vevő még a teherementesítést megelőzően megkötötték az adésvételi szerződést, majd ezt követően a vevő kiegyenlítette a fennálló hitel összegét a bank felé. A bank pár nappal később megküldte a tilalom törléséhez szükséges nyilatkozatot a vevőnek, és ezután az okmányirodában töröltette a vevő. A kérdésem az lenne, hogy az elidegenítési és terhelési tilalomba ütköző szerződés semmissége utólagosan orvoslást nyert-e? Valamint, hogy mikor történt meg a tulajdonjog átruházása?
A válaszokat előre is köszönöm!
Igen. Főszabály szerint az autó átadásával, de ezt az aktust helyettesítheti más jelképes birtokba adás is. Pl kulcs, forgalmi ilyen jogcímen való átadása.
Köszönöm guba.
Annak van esetleg jelentősége, hogy a bank hozzájáruló nyilatkozatát megelőző napon meghalt az eladó? Nem szerezhették meg az örökösök öröklés jogcímén a gépjárművet még a bank hozzájárulása előtt?
Azt gondolom, hogy nincsen, mert ez egy feltételtől függő adásvételi szerződés volt, amely megköttetett akkor amikor, és a bank hozzájáruló nyilatkozatával vált érvényessé.
Tehát a szerződés nem semmis volt, hanem feltételesen érvényes.
Egy kis segítséget szeretnék kérni hogy hogyan tudom megszüntetni a házamon levő elidegenítési tilalmat .Ezt a házat az otthonteremtési támogatásból vetem és van rajta 5-év elidegenítési tilalom abból már 1-év lement de én mindenféleképp el szeretném adni de nem tudom még ez rajta van .Mivel másik házat nem tok veni igy át se tudom iratni a másikra .Nagyon szeretném ha valaki eben segitene nekem
Berecz Sándor
Köszönöm.
Jelzed a Magyar Államkincstár felé, hogy visszafizeted kamatokkal együtt a támogatást, és már működik is a dolog. Az adásvételi szerződést elkészítő ügyvéd segíteni fog ebben.
Köszönöm a segítséget
Másképp nem lehet mert nekem egy forintom sincs mondjuk a mai világba kinek van?
A jelenlegi lakásodon lévő terheket át lehet vinni az új lakásodra. A kincstárnál érdeklődj ennek a menetéről!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02