Fizetési meghagyás S.O.S.

Nikolett34 # 2011.08.05. 10:46

:(((
Igen, a fizetési meghagyásnak valóban nem mondtam ellent, mert a tartós beteg kisfiam nevelése már minden energiám felemésztette...

Ha befizetem az összeget, akkor polgári perben követelhetek kártérítést?

Felháborító, hogy olyan összeget követel rajtam, amikor még közös képviselő sem volt a jogosult és nem ennyi időre...

Gondolom a közös költség tekintetében nincs elévülési idő, mert 2005 . elég régen volt..

Ha nem mondtam ellent a fizetési meghagyásra, akkor már semmilyen jogorvoslat nincs a dátumok tekintetében? A végrehajtási kifogásban azért gondolom, hogy helye van a leírtaknak, mert ott is elírt dátumok alapján kérik a tőkét (kamatok ).. itt még felhozhatnám, hogy jogtalan a követelt összeg?

Egyébként az lenne a kérdésem, hogy ha először nem pénzforgalmi úton történő behajtásra kellett volna törekedni, ha van bankszámlánk? Nem ezek után lett volna a végrehajtásnak helye?
A végrehajtói lapon csak születési dátum szerepel a név mellett, sem munkahely megnevezése, székhelye, ingóságok helye, ingatlan hrsz-a nem szerepel.. Ez így helyes?

Köszi: Nikolett

ObudaFan # 2011.08.05. 10:37

Végrehajtási kifogásban meg végképp nem lehet vitatni a jogerős fmh. tartalmát.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.05. 10:22

Értsd már meg: a fizetési meghagyás ezzel a tartalommal emelkedett jogerőre, így kell végrehajtani! Az ellentmondásba fektettél volna tizedennyi energiát.

Nikolett34 # 2011.08.05. 10:18

Különös adatra bukkantam.... ami eddig nem is volt kérdéses...
A fizetési meghagyásban nem jók a dátumok a követelés tekintetében, tehát a kamatok sem lettek jól kiszámolva...
Az "elírás" a következő:
"A jogviszony létrejötte: 2005.01.01." , "A követelés lejárata: 2006/12.31.".. " összeg: 37.220.-Ft.
A fenti időszakban még más volt a közös képviselő és a tényleg közös költség tartozásom 2007.évi és 2008. év június 05.-dikéig bezárólag..
Az időszak sem jó és az összeg sem... így a kamatok sem 11.174.-Ft-ra tehetőek, hanem jóval kevesebbre...
Azt szeretném kérdezni, hogy ez alapján nem lehet kérni a végrehajtás megszűntetését hibás adatokra hivatkozással, vagy új elszámolást kérjek a hiteles adatokkal?
Egyáltalán nem kell bizonyítani egy felszólító levélben a reális követelés alapját??? Ez hihetetlen, hogy bármit beírhatnak és még végrehajthatnak valótlan adatok alapján... Igaz, én is ellentmondhattam volna, de a végrehajtási kifogás 15 napjában még benne vagyok:))
Még annyi lenne a kérdésem, hogy az ügyvédi munkadíj megállapodás alapján lehet 25.000.-Ft.. ? Nem eltúlzott ez abban az esetben, ha még felszólítást sem küld? Lehet kérni a kifogásban, hogy mi a közös képviselő és ügyvéd megállapodás alapja és erre vonatkozó kötelezettsége? Gondolok itt arra, hogy ha ki kell fizetnem a 25 ezer forintos megbízásos ügyvédi eljárás összegét, akkor jogom van tudni, hogy milyen jogalapon követelnek ennyit tőlünk..
Egyetemleges tartozásnál miért kell mindkét félnek fizetési meghagyást kibocsájtani egyáltalán?
Köszönöm még egyszer : Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.04. 15:14

ObudaFan:))

Nagyon köszönöm a segítséged:)

Holnap meglátogatom a végrehajtót és megkérdezem a részletes részleteket.))))

Igaz, pénteken nincs ügyfélfogadás, de azt mondták , ha valaki szeretne befizetni azt szívesen látják..
hm...

Üdv: Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.04. 15:12

ius latratus!

Nem kaptam fel egyáltalán a vízet:))))))) Egy nagyon mosolygós és vicces ember vagyok, csak ha ilyen ügyekről van szó, ilyen szakban, akkor már nem igazán tudom poénra venni a rossz jogszabályokat.)))))
De aranyos vagy és köszi , hogy segítesz:)
Holnap már többet tudok:)

ObudaFan # 2011.08.04. 13:20

Intézkedhetem holnap a kötelezett nevében meghatalmazás nélkül, ha egyetemleges a tartozás és én vagyok az adóstárs?

Igen.

ius latratus # 2011.08.04. 13:12

Jaaaj, nem kell ez a mártírszerep, ha jól tudom friss még minden, tehát a végrehajtó sem fog viccelődni, ha holnap nem fizetsz. Majd fizetsz holnapután, vagy részletekben. Ilyen kis összegre is ad hat hónapot saját magától (vagy egy évet), de ha ennyire érzékeny vagy, s megkéred, ő megkéri a végrehajtást kérőt, hogy hosszabb futamidőt adjon.
Érted?
Ne kapd már föl a vizet...

Nikolett34 # 2011.08.04. 13:01

...próbáltál cinikus lenni?.... leesett, mert utána néztem a törvénynek... Szerintem ez a fórum nem a viccelődésről szól és arról, hogy heccből írkáljunk a másiknak a bajban... de köszi a poént... Biztos a végrehajtó is csak viccelődni fog, ha holnap nem fizetek..

ius latratus # 2011.08.04. 12:59

Egyébként: igen, intézkedhetsz.

ius latratus # 2011.08.04. 12:56

Nikolett34

Úgy látszik nem esett le, nem a citált szakasz a lényeg, azért írtam hogy három felszólítás kell, mert te kettőt állítottál.
Ami hülyeség.
Persze, amit én írtam, az is, de olyan hihetőnek tűnt...
Próbáltam némi cinizmust belevinni, de úgy látom ezt sem érted, úgyhogy hagyom. Bocs.

Nikolett34 # 2011.08.04. 12:33

.... köszi:)))
Még az lenne a kérdésem, hogy a kamatra vonatkozóan kapjuk meg külön-külön esetlegesen a végrehajtótól a behajtással kapcsolatos okiratot, mert az összes költség már ezen a lapon rajta van.
Intézkedhetem holnap a kötelezett nevében meghatalmazás nélkül, ha egyetemleges a tartozás és én vagyok az adóstárs?

Köszi előre is a sok választ:) Nikolett

xdri # 2011.08.04. 12:20

Kedves Nikolett!
Beszéld meg a végrehajtóval, hogy milyen részletekben hogyan tudod megfizetni a tartozást és utána békén hagy téged is és a párodat is.Nyilván az összeg kamatozik amíg ki nem fizetitek a teljes összeget.
www.drhalasz.eoldal.hu

ObudaFan # 2011.08.04. 12:18

Nem kell kiszámolni a kamatot az fmh-n, általában nem is lehet, mert nem lehet tudni, mikor fog fizetni a kötelezett.
Ha nem fizetsz, foglalhatja épp az ingatlant is a végrehajtó, bár ekkora összegnél nem azzal fog először próbálkozni.

Nikolett34 # 2011.08.04. 12:02

...egyébként nem azt írtam, hogy a régi címemre ment volna a fizetési meghagyás, ha nem, hogy ilyen gyorsan ki tudták-e hivatalosan adni a személyes adatainkat, mert pont az eljáró ügyvéd készítette el az adásvételi szerződést a mostani lakásunkkal összefüggésben és ő sérthette-e meg az adatvédelmi törvényt...
A végrehajtó lapon már személyes adatok is szerepelnek...

Nikolett34 # 2011.08.04. 12:00

...nem, nem azt írtam, hogy ügyvédi tanácsra nem vettem át...a fizetési meghagyást..
Szóban kaptam egy fenyegetést a közös képviselőtől, hogy azonnal fizessek meg 38 ezer forintot a megadott számlára... Eltelt kb. egy hónap mire be tudtam volna fizetni az összeget, de akkor hozta a postás az értesítést a közjegyzőtől, ezért gondoltam, hogy fizetési meghagyás... és ekkor fizettem be a követelt összeget.... Az, hogy utána átvette a párom és nem mondtunk ellen a fizetési meghagyásokra a mi hibánk..
Az ügyvéd azt tanácsolta, hogy próbáljak hivatkozni arra, hogy a fizetési meghagyás jogerőre emelkedése előtt fizettem be a követelt összeget, de állítólag az a lényeg, hogy akkor már elpostázták részünkre a fizetési meghagyást és ezzel a közjegyzőnek és eljáró ügyvédnek keletkezett 32 ezer forint költsége..
Most 111 ezer forint követelést kell holnap befizetnem a végrehajtónak a párom nevében, mert akkor én nem kapok másik ilyen végrehajtói levelet... némi költség nélkül..
Nem kell a fizetési meghagyásban pontosan kiszámolt kamatot írni?
Félek, hogy hülyeséget csinálok ha kifogást terjesztek elő a költségek tekintetében..., mert közben én is megkapom a végrehajtói okiratot és mind mind költség a kifogás is... de egy hét határidővel elég nehéz most nekem össze szednem ennyi pénzt...
Ha kifogással élek a bíróságon, akkor közben rájegyezhetik az ingatlanra a jelzálogjogot? Az a baj, hogy lakáshitelünk is van és félek, hogy hiába vagyunk jó törlesztők , ha a végrehajtó bejegyzést kér nehogy felmondják a hitel szerződésünk..
Köszi előre is és elnézést, ha szétszórt vagyok, megpróbáltam még egyszer leírni a helyes ügymenetet..
Nikolett

ObudaFan # 2011.08.04. 11:45

Gyorsan változik a tényállás. Eddig az volt, hogy ügyvédi tanácsra nem vetted át az fmh-t, most az, hogy nem tudtál róla, mert a korábbi lakcímedre ment. El kellene dönteni, mert nem mindegy.
Nem szükséges az fmh. előtt felszólító levelet írni, a tartozásodról meg anélkül is tudnod kellett.

Nikolett34 # 2011.08.04. 11:33

Ptk.344. § (1) Ha többen közösen okoznak kárt, felelősségük a károsulttal szemben egyetemleges, egymással szemben pedig magatartásuk felróhatósága arányában oszlik meg.

...ez nem a kézbesítési vélelem megdöntésére irányult az már biztos....

?????????????

Nikolett34 # 2011.08.04. 11:28

Ha jelenleg külföldön tartózkodik a kötelezett, akkor kimentheti magát igazolással, vagy én is intézkedhetek az ő nevében, ha adóstárs vagyok a végrehajtói lapon?
Elfelejtettünk meghatalmazást írni:(((

Nikolett34 # 2011.08.04. 11:26

....????????

Mivel járok jobban???
Ha befizetem a követelést holnap??

111 ezer forintra kérhetek egyáltalán két havi törlesztő részletet a végrehajtónál, mert azt mondták a telefonban, hogy NEM... Milyen leegyszerűsített válasz..
Tartós beteg a kisfiam....
Megnézték valószínűleg a nyilvántartásban, hogy kitől érdemesebb először behajtani a költségeket...

Most akkor senkinek nem kell tájékoztatni egy összegszerűségről, feltételezik ,hogy én is tudhattam arról a tartozásról??? Ez így működik? Nem szükséges a felszólítás??

Egy vidéki közjegyzőt kell megbízni, nem elég egy helyi? Postázásra és fénymásolásra elszámolhat 16500.-Ft készkiadást és különböző díjakra 36 ezer forint egyéb költséget a végrehajtó... és ha nem volt per, akkor miért perköltség az eljárási illeték?

Nekem nagyon sürgős most a válaszadás, mert az okiraton augusztus 10. a befizetési határidő, viszont azt mondták, ha holnap befizetem, akkor nem kapok még egyszer egy végrehajtói okiratot ( ezt a párom kapta.)

Köszi : Nikolett

Nikolett34 # 2011.08.04. 11:21

Köszönöm szépen.:)
Egy felszólítást sem kaptam és az eljáró ügyvéd szerint teljességgel elfogadott, hogy engem az iwiw közösségi oldalon tájékoztatott a közös képviselő az összegről és szóban is fenyegetőzött.. Nevetséges állítások!!
A közjegyző pedig azt mondja, hogy neki nem kötelessége megvizsgálni az összeget és a felszólító leveleket..ő ezek nélkül is intézkedhet.
Kérlek segítsetek.....
Felszólító levelet nem kaptam egyet sem és közben el is költöztem, ezért én úgy gondolom, hogy ha a régi címemre ment volna fizetési meghagyás, akkor kérniük kellett volna a lakcímnyilvántartásból a bejelentett lakcímemet, mert egyébként rögtön pert kellett volna a nyakamba varrniuk, nem?
Az, hogy pont az eljáró ügyvéd volt , aki az adásvételi szerződésben is segédkezett nem használhatja fel az adatainkat!!!
Az lenne a kérdésem, hogy az eljáró ügyvédnek kellett volna felszólítania gyakorlatilag az elmaradt tartozás és az esetleges kamatok megfizetésére?
Egyébként ha eladtuk a lakást, akkor nem először a jelenlegi tulajon kell behajtani az összeget? ( Az , hogy felszólítás nélkül kapunk egy fizetési meghagyást és azzal az eltúlzott költségeket elég furcsának tartom..) Az én hibám, hogy nem mondtam ellent, de most még a végrehajtási kifogást megtehetem, vagy már csak be fizethetem a végrehajtó követelését és perben kérhetem vissza a pénzem?
A végrehajtási kifogásba beleírhatom, hogy jogtalan volt a fizetési meghagyás kibocsátása, mert az nem megalapozott a felszólítások hiányában és eltúlzottak a végrehajtási díjak is?
Köszönöm előre is és holnap beadom a bíróságra a végrehajtási kifogást..
Nikolett

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.04. 11:11

??????

ius latratus # 2011.08.04. 11:07

Nikolett34

Ptk. 344.§.(1) bek.

Nem, nem jól tudod. A Ptk. hivatkozott szakasza ugyanis azt írja, hogy két eredménytelen felszólítás után még egyet meg kell próbálni kézbesíteni, ugyanis a bíróság előtt, vagy a közjegyző előtt csak úgy van helye fmh kibocsátásának.
Tehát: három felszólítás az elvárt.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.08.04. 10:56

még a Pp-ben is van kétszeri felszólítás...

Hol?

Nikolett34 # 2011.08.04. 10:18

Azzal, hogy megfizettem a szóbeli tájékoztatása alapján és pontos elszámolás nélküli összeget, szerintem együtt működtem vele, de még mindig nem tudom elhinni, hogy kézbesítési szabály nincs a társasházi törvényben, mert még a Pp-ben is van kétszeri felszólítás... vagy nem kötelező? Semmi bizonyíték nélkül egyáltalán , hogy lehet eljárást indítani?
Azt sem értem, hogy milyen jogcímen veszi el a munkadíjat, amikor én fizetem be a közös költséget a bankszámlára és még nyugtát sem kapok és egy - akár év végi - elszámolást....
Azzal, hogy túlzott követelése van a végrehajtónak a számolások tekintetében és nem egyértelmű az egyéb költség címén kért összeg nem jelenthetek be kifogást?
Egyáltalán költözés után honnan tudták meg a lakcímem? Gyorsan kiadja a hivatal? Az a gyanúm ugyanis, hogy az az ügyvéd használta fel a személyes adatainkat a végrehajtói lapon, akinél a másik lakást vettük.. Ez azért az adatvédelem megsértése lenne...
Ha kifogást nyújtok be , akkor kapok én is a nevemre egy másik végrehajtási okiratot az egyetemleges tartozás miatt?
Annak is kell vállalni a költségeit, vagy csak egyszer szükséges befizetni az egyetemleges tartozásnál ? Félek, hogy a végrehajtási költséget kétszer fogják ránk számolni...
A törvény szerinti díjazást átnéztem, de akkor is nagy az összeg , amit követel a végrehajtó..
Holnap kellene befizetnem, mert akkor másik lapot nem kapok...
A párom átvette a másodszori fizetési meghagyást, az én nevemre szólót is, de elfelejtettem ellentmondani, mert nem gondoltam volna, hogy ilyen szakba jut az ügy.... és akkor már meg volt fizetve a tartozás, illetve a követelés kamatok nélkül... mivel azt szóban nem is követelt...
Köszi előre is a sok segítséget!Nikolett