kbs
„Ez honnan van?!”
Ügyvédi díjösszeállítás társasházak számára.
kbs
„Ez honnan van?!”
Ügyvédi díjösszeállítás társasházak számára.
Hmmmm... Nem kérdezem meg a kolléga (vagy az iroda) nevét...
Nem kaptam semmilyen levelet, de még a volt tulajdonos sem, akit eredetileg pereltek.
A bírósági fizetési meghagyáshoz csatolt papíron az első felszólítás dátuma 2006 március.
15 parkolásról van szó. a legelső 2001 jan.
a legutolsó 2002. január.
Ezt elmondta az első számú alperes is, de a bírónő nem vette figyelembe.
Ha elmondta, akkor nyilván van valami az indokolásban arról, hogy miért nem vette figyelembe.
Mivel a centrum nem a megfelelő embert perelte, ezért elmarasztaló ítélet sem született.
Viszont az ellenem illetve a nélkülem lefolytatott perről nincs semmilyen papírom, mert nem kaptam.
Amit kaptam, az egy sima fizetési felszólítás, illetve két szekrény nagyságú végrehajtó személyes látogatása.
Hát akkor be kellene menni a bíróságra és megnézni, hogy miért nem kaptál.
Újabb fejlemény...
A takarékszövetkezetbe bementem, ahova a közös költséget fizettem és a kért időszakra be van fizetve a közös költség, a tartozás 2007 év és 2008. év ( áprilisig ) terjedne, amit be is fizettem...
Teljesen hihetetlen számomra , hogy ilyet meg mer egy jogi képviselő lépni...
A késedelmi kamat is ezért ilyen magas... Holnap megyek még egyszer egy ügyvédhez és lezongorázzuk a tényeket és bizonyítékokat..
Számomra még mindig nem érthető, hogy a végrehajtási szakban már 36 ezer forinttal több a tartozás, mint a fizetési meghagyásban...
A főkövetelést megfizettem, ami 37.220.-Ft helyett 38 ezer forint volt és maradt 32.000.-Ft perköltség ( idézőjelben, mert per nem volt!), a végrehajtói költségeket "vágom", de a plusz 36 ezer forint már enyhén is eltúlzott...
Szeretnék érdeklődni, hogy a közös képviselőnek ki a felettes szerve?
Ha nem jó a követelés és az jogalap nélküli és már jogerőre emelkett, akkor megállja a helyét egy perújítási kérelem? Költségmentességet megkérem , mert tartós beteg a kisfiam..
Egyenlőre a párom fizetéséből kezdik letiltani az összegeket, de elképzelhető, hogy én is kapok egy végrahajtási eljárásra vonatkozó okiratot, mert a fizetési meghagyást is külön-külön is elküldték.?
Köszönöm szépen előre is: Nikolett
Perújításnak csak akkor van helye, ha az új bizonyíték nem volt előterjeszthető az ellentmondásra fennálló határidőben. Hát ez ebben a helyzetben nem így van a leírtak alapján.
köszi szépen.)
Az igaz, hogy egyetemleges tartozásnál a végrehajtási díjakat külön kell megfizetni, ha két fizetési meghagyás volt ugyan azzal a főköveteléssel?
Most azárt nem vagyok képben, mert a párom ma megkapta a fizetéséből letiltásra vonatkozó végrehajtói papírt, én még semmit, hogy az egyetemleges tartozásnál lehet, hogy én hamarabb fizetnék, vagy akkor gyakorlatilag én is kapok egy végrehajtói okiratot?
A perköltséget kétszer nem tudják gondolom behajtani, max. a végrehajtói ilettéket, munkadíjat, vagy netán a 25 ezer forint ügyvédi munkadíjat is meg kell fizetnem az egyéb költség 36 ezer forinttal nekem is?
Ez már elég furmányos számomra, de már is így lementem hídba...:((
Köszi előre is : Nikolett
A közös képviselőnek a közgyűlés a felettes szerve. A Th. trv. a k.k. részére kötelezővé tette a kintlevőség behajtását. Az SZMSZ lehetővé teheti ügyvéd igénybevételét, a díjtáblázatot már lejjebb beszúrtam. Ha már vonják a fizetésből semmit nem tehetsz, legfeljebb még többe kerül a makacsságod!
még nem vonják, ma jött a papír és a jövő havi 33% ugrott...
Még egy infantibilis kérdés:
Ha a végrehajtási kifogásra 15 nap a határidő, akkor addig miért intézkedik ( pl. fizetés letiltásról) a végrehajtó? Attól függetlenül nem kell megvárnia ezt az időpontot, nála megy tovább az ügyintézés?
Még egyszer megkérdezem,mert ha kaptam is választ nem fogtam fel ....
Ha a fizetési meghagyás jogerőre emelkedett azzal az összegekkel , ami abban szerepel, akkor arra adják ki a végrehajtói lapot...?
Mire hozzám ér a végrehajtási ügyirat nem emelkedhet a közös képviselő és az ügyvéd munkadíja +(!) 36 ezer forinttal?
Én tudtam a tartozásomról , de a pontos összegről még sem, úgy látom a közös képviselő az ügyvéddel sem!
Ügyvédi kamaránál lehet jelezni a túlzott munkadíjra vonatkozó kifogásaimat és azt, hogy felszólítólevél hiányában és rossz intézkedést tett meg a megbízott ügyvéd?
Köszönöm előre is: Nikolett
A kamara nem ír elő sem díjminimumot, sem díjmaximumot. Fizetési felszólítás küldésére vonatkozó kötelezettség meg nem volt ebben az ügyben, ahogy azt már jó néhányszor leírtuk.
A végrehajtási kifogásnak halasztó hatálya nincs.
Mivel két végrehajtási lapot kell kiállítani két adós után, így az két vh. lapnak megfelelő ügyvédi munkadíj.
12/1994. (IX. 8.) IM rendelet a bírósági végrehajtási eljárásban közreműködő jogi képviselő díjazásáról: http://net.jogtar.hu/…jegy_doc.cgi?…
Köszönöm, mindent megértettem:)
Ha az én fizetési meghagyásom még nincs végrehajtó előtt, akkor el lehet intézni, ha befizetjük holnap a végrehajtási díjat, hogy a másik fél ne fizessen és mivel kifizetett a tartozás további követelésük az ügyben nincsen? Erre vonatkozó állítása volt a megbízott ügyvédnek, aki ráadásul ismerek is... Ezúton köszönöm neki, hogy már a múlt az ismeretség!
Köszönöm előre is: Nikolett
Sziasztok.
Tegnap már kérdeztem, csak annyit szeretnék, hogy a fizetési meghagyás kézhezvételétől számítva mennyi időm van a részletfizetési kérelem benyujtására?
Vszilvia
15 nap.
Nikolett34
Ha a teljes tartozást és a teljes végrehajtási költséget megfizeted, akkor megszűnik az eljárás. A teljes az mindkét vh. lapra vonatkozik.
....Köszi::(
Akkor most kétszer fizetem meg a perköltséget , ügyvédi költséget és eljárási illetékeket?
Ez hogy lehetséges? Egyetemleges tartozás a végrehajtási eljárásban nem azt jelenti,hogy egyetemlegesen felelünk a tartozásért és azt mindketten befizethetjük, akár egyik, akár másik adós, nem gondoltam, hogy mindketten minden költséget, mert főkövetelést a fizetési meghagyásban egyetemlegesen kérték.... vagy kezdem "vágni", hogy a 36 ezer forint miből tevődik - szerintük - össze.... Én fizettem be a tőkeösszeget a pénzintézetbe, akkor a páromnak még egyszer meg kell fizetnie a végrehajtásban a tőke követelést is?
Köszi és üdv: Nikolett
A végrehajtás költségeit fizeted meg kétszer, mert az kétszeres is.
Értem. És megírhatom milyen részletekben tudok fizetni, vagy azt is eldöntik, aztán vagy jó vagy nem?!
Jó, ha megírod, de nem kötelesek figyelembe venni.
Köszönöm:)
Ha két fizetési meghagyást kaptunk, mint egyetemleges adósok, akkor kétszer kell megfizetnem a per- és ügyvédi költséget is?
Azt nem értem, hogy van megbízási díja az ügyvédnek a fizetési meghagyásnál, de még a végrehajtás kezdeményezésére is elkér 22.000.-Ft-ot, nem fért volna bele a 25.000.-Ft költség összegbe ezen intézkedés is..
A fizetési meghagyásban a főkövetelés összegét kell megfizetnem, vagy még pluszban a kamatokat is és azt honnan látom, én számolom ki?
Mindketten kaptunk fizetési meghagyást 37.220.-Ft összeggel és mivel 38.000.-Ft megfizetésre került , így levonták a különbözetet és így jött létre a 11.174.-Ft tartozás, ami úgy gondolom, hogy nem a főkövetelés része, hanem a további kamatok lehetnek...
Ma azt mondták a végrehajtónál, hogy nekem még nem küldték ki a végrehajtói lapot és vegyem át, persze ezt nem tettem meg, majd postázzák, ha akarják, de teljesen jogtalannak tartom, hogy elkérték a személyi igazolványom és a pénzintézet nevét is, ahol a bankszámlám vezetem., valamint rendelkezem-e ingósággal,, Ezt egy végrehajtó megteheti, hogy bemegyek a másik adóssal, akinek már kézbesítve lett a végrehajtói okirat és a fizetési letiltás és érdeklődöm , közben elkéri az adataimat?
Én nem voltam hajlandó aláírni semmit, jó hogy nem veszem át a végrehajtási lapot az irodában....
Azt mondta a végrehajtó ügyintézője, hogy nekem is ki kell fizetnem a perköltséget, ami 32 ezer forint és minden egyéb költséget, ami a páromat is terheli... Ez hihetetlen.. Úgy veszem le, hogy kizárólag a két fizetési meghagyás kibocsájtásával kapcsolatban is csak a végrehajtási díjat, tehát a végrehajtó munkaköltségét és illetékét fizetem ki, nem még egyszer minden összeget!
Miért tiltják le rögtön az egyik adóstól a fizetést, miközben , ha egyetemleges a tartozás , akkor én is lehet, hogy ki tudtam volna fizetni? Ijedjek meg, hogy nekem is minden költséget meg kell fizetnem?
Végrahajtási szakban már nem egyetemleges a tartozás, hanem behajtanak rajtam minden, a fizetési meghagyásban meghatározott költséget...?
A kérdésem az lenne, hogy nem lehet a jogosultnál hivatkozni arra, hogy jogtalan a követelés, mert nem azonos időszakra kéri a követelést?
Köszönöm előre is a sok segítséget: Nikolett
„Végrahajtási szakban már nem egyetemleges a tartozás, hanem behajtanak rajtam minden, a fizetési meghagyásban meghatározott költséget...?”
Az egyetemlegesség éppen azt jelenti, hogy a jogosult azon a kötelezetten hajtja be akár az egész tartozást, amelyiken akarja.
„de teljesen jogtalannak tartom, hogy elkérték a személyi igazolványom és a pénzintézet nevét is, ahol a bankszámlám vezetem., valamint rendelkezem-e ingósággal”
És néhány hét múlva idejössz majd azzal, hogy milyen felháborító, hogy még rendbírságot is kaptál. Ha már nem mondtál ellen, legalább végrehajtás nélkül fizetted volna ki a teljes tartozásodat kamatokkal, költséggel. Ha már nem ezt tetted, legalább most rendeznéd minél hamarabb az egészet végrehajtási költség nélkül. De azon ne csodálkozz, hogy ha újabb végrehajtási cselekményekre kell, hogy sor kerüljön, nő a költség is.
A jogosulttal bármikor megegyezhetsz!
Tisztelt Fórumozók!
A következőben kérnék segítséget: az adósom a fizetési meghagyás ellen ellentmondással élt, a kérdésem az lenne mi a következő lépés ügyvédet kell fogadnom vagy a bíróságra kell mennem?
A bíróságon kell leróni az illetéket és kiegészíteni az eddig előadottakat, hogy az keresetlevélnek megfeleljen. Természetesen ügyvédet meghatalmazni viszont sosem árt egy perben.
Ha ügyvédként elektronikusan adok be FMH-t akkor nem lehet sima átutalással fizetni, csak dombornyomott bankkártyával? (Rég csináltam már FMH-t.) Elvileg idén márciusra ígérték azt a lehetőséget, hogy normálisan (értsd: átutalással) is lehet fizetni, de ennek nyomát sem látom. Tényleg nem lehet még "sima" átutalással csak dombornyomott bankkártyával fizetni?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02