Fizetési meghagyás S.O.S.

végrehajtó1 # 2011.12.23. 10:46

Ha csak most kaptad a FMh-t akkor az 15 nap míg jogerős lesz.Ebből idén nem lesz végrehajtás .Talán a jövő év jan.vége fele, ha jó gyorsak.
De ha ellent mondasz akkor lehet hogy csak jövő év vége fele.

pazs # 2011.12.23. 10:46

Ha ma kaptad a fizetési meghagyást, az még 15 napig biztosan nem lesz jogerős (ha ellentmondasz, akkor még tovább). Ha nincs jogerős fizetési meghagyás, nem indulhat el a végrehajtás.

csilla0909 # 2011.12.23. 10:50

Köszönöm, nagyon rendesek vagytok, hogy segitetek nekem! A gondolatmenetem a következö volt, (a MOKK által kibocásott ez a fizetési meghagyás, remélem ez az adott esetben mindegy)! Megirom levélben a kérelmemet a levélen található közjegyzö számára jövö héten kedden, mivel az az elsö munkanap az ünnepek miatt, és a részletfizetést megkezdem január elsö hetében ezzel egyidejüleg. Nem tudom, hogy ez jó lenne-e igy?

végrehajtó1 # 2011.12.23. 12:14

Nem megkezded.Hanem kéred a részletfizetés engedélyezését.

csilla0909 # 2011.12.23. 12:55

Akkor ne fizessek semennyit sem amig valami választ nem kapok? Mellékelnem kellene valamit a kérelmemhez? Ezt a részletfizetési kérelmet jóvá szokták hagyni? Mi a tapasztalatod?

pazs # 2011.12.23. 13:20

Ha fizetsz, az csak jó, még ha részletekben is. Ha nem engedélyezik a részletfizetést és jogerős lesz az fmh, akkor meg végrehajtják, ami még nem lett kifizetve. Ezért jó, ha bármennyit fizetsz (amennyit tudsz), legalább részletekben.
Hogy engedélyezik-e a részletfizetést, az nem lehet megjósolni. Ki a hitelező, mekkora az adósság?

Mindenesetre a 15 nap az naptári nap, nem munkanap (de a 15. napig tuti nem jön végrehajtó, és utána sem, még hetekig).

csilla0909 # 2011.12.23. 13:28

Kedves pazs!
A hitelezö a Budapest Bank, és az adósság 193000 ft, ami egy áruvásárlási kártya volt 2004-ben.

végrehajtó1 # 2011.12.23. 13:32

Kaptál tértis vagy ajánlott felszólítást?Vagy szerződés felmondást?

csilla0909 # 2011.12.23. 13:39

Kaptam egyet igen, ha az elévülés miatt kérdezed, nem olyan rég pár hónapja! Aztán felvettem a bankkal a kapcsolatot, most a hónap elején, most meg jött ez a fizetési meghagyás! Január elején szándékoztam volna elkezdeni a törlesztést, de most nem tudom mi tévö legyek!

végrehajtó1 # 2011.12.23. 13:46

Mikor fizettél vissza a hitelből utoljára?

pazs # 2011.12.23. 13:52

csilla0909: végrehajtó kérdése nagyon fontos, mert ha 2004 óta nem szóltak egyszer sem, csak 2011-ben és te 2004-ben fizettél utoljára, akkor elévült és ellen kell mondanod. Ha elévült, akkor már nem lehet behajtani, ellenben ha magadtól fizetsz, visszakövetelni nem fogod tudni.

csilla0909 # 2011.12.23. 13:54

Hu hát már régen! Még akkor fizetgettük amikor volt ez a kártya! 2004 környékén! Aztán évekig semmi nem történt ezzel az egész üggyel kapcsolatban, mint mult évben kerestek meg bennünket elöször, akkor kértem tölük, fél év haladékot( ez év márciusáig), akkor járt le a gyesem és mentem dolgozni vissza, levelezgetés telefonálgatás után jött a megegyezés ennek a hónapnak az elején, amit már lent megirtam!

végrehajtó1 # 2011.12.23. 14:15

Mi az a megegyezés?

Szerintem ha nem "nyüzsögtél" volna akkor 100% hogy elévült.

csilla0909 # 2011.12.23. 14:36

Hát mondtam hogy természetesen szeretném kifizetni, nem szerettem volna ebböl olyan problémát, hogy ide végrehajtók jöjjenek! És mivel januártól tudnám fizetni gondoltam, ebböl már komolyabb gond nem lehet. Hát ugy látszik rosszul gondoltam!

végrehajtó1 # 2011.12.23. 15:45

Határidőn belül mondj ellent.

csilla0909 # 2011.12.23. 15:53

Köszönöm a tanácsot kedves végrehajtó :), annyit árulj el nekem, hogy milyen következményekkel járhat ez az ellentmondás? És mit irjak benne?

végrehajtó1 # 2011.12.23. 16:04

Annyit: az ilyen és ilyen számú(papiron van) fiz.megh.-ra ellent mondok.Aláírás dátum.Tértisen add fel.

Ennyi.

Majd kapsz a bíróságtól idézést ha tovább kerül az ügy.Az idézés mellett meg fogod kapni a felperes kereset levelét.Ezt a keresett levelet másold le és név adatok nélkül ird ide be.
Megnézzük és megpróbálunk segíteni.Ha nem akarod ide akkor küld az emailomra.

csilla0909 # 2011.12.23. 18:20

Köszönöm végrehajtó a tanácsot, és küldtem egy mailt neked a délután folyamán az tölem ment :)

tímea78 # 2011.12.27. 11:34

Tisztelt végrehajtó 1!

Van egy kissé problémás ügyem adósságbehajtással ezzel kapcsolatosan szeretnék tanácsot kérni.Röviden leírnám mi a gondom:alapítottunk egy kft melynek árukészletét az általam magánszemélyként felvett kölcsönből vásároltuk meg én ezt az összeget átutaltam a kft-nek mint tagi kölcsönt megegyeztünk(fizetés vállalási kötelezettséggel) a társammal, hogy a részletet közösen fizetjük mert ő is 50%-ban tulajdonos.A kft azóta fizetésképtelen lett és bezártuk a boltot amit üzemeltettünk a megmaradt árukészletet én raktározom mert én vagyok az ügyvezető és ha végrehajtás lesz rajtam fogják számon kérni ezzel csak az a gond, hogy a társam azért nem fizeti a rá eső tartozást mert ő szerinte az én tulajdonom lett az áru, de ennek az értéke egyrészt minimális a tartozáshoz képest és nincs is piaci értéke illetve ez nem az enyém hanem a kft tulajdona de ezt nem érti meg és nem akar fizetni. Bírósági perré alakult az ügy és a tartozása halmozódik ön szerint a bíróság hogyan dönthet az ügyben illetve kérhetem-e egy összegben az elmaradást valamint hogyan lehet kötelezni, hogy a jövőben fizessen?
Válaszát nagyon szépen köszönöm előre is!

ingatlanok # 2011.12.27. 12:29

Tisztelt Szakértők!

Fizetési meghagyás jogerőre emelkedése után mennyi idő múlva kezdődik a végrehajtás? Állandó magyarországi lakcímem szüleim lakása, azonban külföldön élek, s az Okmányirodában bejelentettem az ideiglenes külföldre távozást. Ebben az esetben a végrehajtó mit tesz? Semmi nincs a nevemen, szüleim ingósága veszélyben van?

Kenderice # 2011.12.27. 15:33

Csak a saját tulajdonod lehet "veszélyben", családtagoké, rokonoké nem.

ingatlanok # 2011.12.27. 15:54

A szüleim lakásában semmi nem az enyém, ezt bizonyítani kell? Egyébként külföldön élek pár hónapja...

ObudaFan # 2011.12.27. 18:25

Ha ott sem laksz, akkor nem nagyon fordulhat elő, hogy igazolni kell.

vvrncz # 2012.01.03. 12:59

Jogerős fmh ügyben kérnék segítséget. Úgy látom, nem én vagyok az egyetlen, akivel előfordult: nem éltünk ellentmondással egy vitatott, szerintünk jogosulatlan követeléssel szemben határidőn belül. Beadtunk igazolási kérelmet, de nyilván kétséges, hogy elfogadják-e. A mulasztásra tekintettel megpróbálni sem érdemes a perújítást? Arra van esély, hogy perben érvényesítsük esetleg a követelésünket? Tényleg egyetlen határidő elmulasztása jóvátehetetlenné teszi az egész történetet? Többmillió forintról van szó...
Nagyon megköszönök bármilyen ötletet.

ObudaFan # 2012.01.03. 13:15

Perújításnak csak olyan bizonyíték esetén van helye, amit az ellentmondásban nem lehetett volna előadni. Perben való visszakövetelést meg kizárja az fmh jogereje.