Fizetési meghagyás S.O.S.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.09.16. 19:03

A BV intézet címére.

Pale # 2011.09.16. 19:37

Hűha, melyikbe? Annyira pontosan azért nem tudom hol van! Nem vagyok otthonos az ilyen dolgokban. Megkapja a levelet egyáltalán? Mi van, ha az utolsó ismert címére megy a levél? Ha nem veszi át, nem is lesz jogerős?

Efrud # 2011.10.03. 07:21

Sziasztok!

Egy mondhatni egyszerű kérdéssel fordulnék hozzátok, akik jobban otthon vagyok jogi kérdésekben. Adott egy cég akivel szerződést kötöttem, hogy egy adott szolgáltatást elvégzek és azért nem egy nagy összeget mindösszesen tizenhatezer forintot fizet majd. De természetesen minden pénz számít. Én a munkát elvégeztem a számlát kiállítottam. A számla fizetési határideje augusztus első napjaiban lejárt. Azóta természetesen felvettem vele a kapcsolatot, hogy megkapta e a számlát. Ő azt mondta meg, de hogy ő nagyon szívesen visszaküldi a számlát, mert ezért ő nem fizet. A szolgáltatásban nem azért mert én szolgáltattam, de tényleg egyáltalán nincs hiba. Ilyen esetben mik a hivatalos lépések, amelyeket meg kell tennem, hogy pénzemhez jussak? Értem ez alatt fizetési felszólítást kell írnom? Van értelem ekkora összegnél ügyet csinálni? Azért kérdezem, mert mostanában ezzel egyre többen visszaélnek és a sok kisebb összegből már elég szép összeg alakul ki.

Remélem tudtok tanácsot adni nekem ezzel kapcsolatban!
Mindenki segítségét előre is nagyon köszönöm!

Szép napot!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.03. 07:29

Jó rovatban kérdezel. Ha'szójjon!

Efrud # 2011.10.03. 07:35

Akkor kérlek irányíts a megfelelő rovatba! Használtam a keresőt évek óta fórum moderátor vagyok nem egy helyen. Teszem fel te sem értesz az objektumorientált programozáshoz, ha jogot tanultál.

C a s a b l a n c a # 2011.10.03. 07:42

Persze, írjál fizetési felszólítást és tájékoztasd a levélben a kötelezettet, hogy bepereled. Utána a belátásodra bízom, hogy adol-e be FMH-t vagy hagyod a pénzed futni...

Efrud # 2011.10.03. 07:53

Értem, utána olvastam a fizetési meghagyásnak, így már érhetőbbek a dolgok. Köszönöm a segítséget!

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.03. 10:00

Kissé félre tetszettél érteni. Mea culpa.

Kovács_Béla_Sándor # 2011.10.03. 10:01

OFF
Momentán értek hozzá - legalábbis Java scripteket képes vagyok írni.
ON

Efrud # 2011.10.04. 13:42

Én viszont nem értek a joghoz. :) Lényeg a lényeg elküldtem neki tegnap, de úgyse fog reagálni abszolute semmit. A következő lépésem mi is legyen pontosan?

ObudaFan # 2011.10.04. 13:58

Fáradj el egy számodra szimpatikus közjegyzőhöz, és kérd fizetési meghagyás kibocsátását.

Efrud # 2011.10.04. 14:00

Rendben, ha nem történik semmi, akkor ezt fogom tenni. Köszönöm az értékes tanácsokat!

Mázlicsek # 2011.10.06. 16:14

A mai napon kaptunk egy közjegyzői fizetési meghagyást,amit már a megbízott Végrehajtó cég dolgozói hoztak ki.
A meghagyásban 15 napos fizetési határidő szerepel,valamint szintén 15 napos ellentmondási lehetőség.
Kérdésünk a következők lennének:

1.Lehetséges-e ilyen esetben részletfizetést kérni,ha igen kb. mennyi idő az általánosan elfogadott ilyen esetekben?

2.Vagy ha ez nem lehetséges,akkor lehet-e kérni fizetési idő meghosszabbítást?

A választ előre is köszönöm
Mázlicsek

ObudaFan # 2011.10.06. 16:53

Mind a kettő lehetséges. Mekkora összegről van szó?

Mázlicsek # 2011.10.06. 16:57

417.000 Ft-ról,ebben már benne van a közjegyzői díj és a végrehajtás kézbe tési díj is...

hunfrakk # 2011.10.06. 16:58

lehet kérni fizetési haladékot

gubanckukac # 2011.10.28. 17:23

Sziasztok, itt már olvasgattam tavaly,de most ismét ide futottam,mert ma ugyanis egy Dr.Szabó Lajos jogtanácsosnak mondja magát pecsét és dátum nélküli, fizetési felszólitást küldött csekkel együtt, 120.300 HUF-ról,ha nem fizetem meg, akkor 233.382Ft-t fognak végrehajtatni rajtam egyéb járulékokkal egyött 5 napon belül. Ugyanis hirdettem és 30 napon belül le is regiztem magam,majd küldtek mélben egy csekk másolatot, ami 4800.-Ft-ról szólt. Majd amikor a cimet firtattam,és a számlaszámot, nem irt senki és hallgattak,mig nem rendőrséghez fordultam, feljelentvén őket, előkeritették a cimet, mely a Shelles szigetekre szól,és ezen mondjuk felkaptam a vizet. Szóval Experient Enterteiment lTD. szl.a számára feladtam a pénzt, és megirtam,hogy kész ennyi volt a hirdetés. De ők nem válaszoltak,hogy töröltek. Majd most megjött a felszólitó levél, és semmi hitelességet nem találok, mert egy fizetési felszólitás nem igy néz ki, ennek alaki hibái vannak. Kérdezem, mit kezdjek ezzel? Lécci sürgősen válaszoljatok,k öszönöm

Gabicsek # 2011.10.28. 18:49

ide írj, ez a topicja ennek a szennyes akárminek:

http://www.jogiforum.hu/forum/32/27782

csilla0909 # 2011.12.23. 09:34

Tisztelt Szakértök!

Szeretném a segitségüket kérni, ma kaptunk egy fizetési meghagyást, egy hitellel kapcsolatban közgyejzötöl! Érdeklödnék, hogy erre lehet-e kérni részletfizetési lehetöséget?
Válaszuket megköszönöm elöre is

Kovács_Béla_Sándor # 2011.12.23. 10:05

Lehet.

csilla0909 # 2011.12.23. 10:15

Köszönöm a választ Tisztelt Szakértö!
Esetleg meg tudná mondani nekem, hogy ennek mi a menete, hogy kérjek fizetési könnyitést? A közjegyzö akitöl a levél érkezett nagyon messze van tölünk, levélben ezt megtehetem? Mellékeljek esetleg hozzá valamit? Végrehajtókra reményeim szerint emiatt nem kell számitanunk az ünnep alatt?!
Válaszát megköszönöm

Sünvadász # 2011.12.23. 10:22

csilla0909

Természetesen megteheti levélben, de itt igazából nem a közjegyzővel kell egyezkedni. Ha nem ért egyet a tartozással, akkor kell ellentmondani, ha egyetért akkor meg fizetni, de azt nem a közjegyző, hanem a bank felé. A részletet is a pénzintézettel kell rendezni.

csilla0909 # 2011.12.23. 10:31

Természetesen a tartozással egyetértek, melyet szándékomban áll kiegyenliteni, de csak részletekben tudom! Csak azt nem tudtam, illetve tudom, hogy most mi lenne a következö lépés amit tennem kell, emiatt a fizetési meghagyás miatt, illetve hogy ilyenkor mi történik, illetve történhet.

végrehajtó1 # 2011.12.23. 10:33

csilla0909

Először nézd meg hogy az összeg amit követelnek az jogos-e.Ugyanis ilyenkor hajlamosak mindenféle egyébb költséget felszámolni, amit adott esetben nem tudnak bizonyítani.
Ha jogos akkor ne mondj ellent.De kérhetsz a közjegyzőtől is részletet.

Ha nem kérsz akkor kérhetsz a végrehajtótól is.Valamint a bíróságtól is.Valamint végül de nem utólsó sorban a végrehajtáskérőtöl is.

Ha nem jogos akkor mondj ellent.
Ha bármit kommunikálsz ez ügyben csak írásban és ajánlottan tértisen tegyed.

csilla0909 # 2011.12.23. 10:42

Kedves végrehajtó1!

Nagyon köszönöm válaszod, töled már sok hasznos választ kaptam :)! Szeretném még megkérdezni töled, hogy természetesen a közjegyzötöl megkérném a fizetési könnyitést, addig amig a 15 nap nem telik el addig remélem nem kell végrehajtótól tartanom, mert most aztán nagyon ideges vagyok! Hiszen a bankkal is felvettem a kapcsolatot a hónap elején, a hónap közepén pedig ahogy látom a levélen átadták a közjegyzönek. Abban reménykedek, hogy nem jön végrehajtó! Ezzel kapcsolatban tudsz valamit mondani nekem?