Fizetési meghagyás S.O.S.

Grád András # 2009.05.20. 11:42

Kedves Gombolyag Kollega!

Az Obudafan által bekopizott BH. a cégbejegyzésre vonatkozik, ami ellenjegyzéshez kötött. Egy FMH-hoz nem kell munkaszerződést stb. csatolni. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

ObudaFan # 2009.05.20. 19:02

A BH valóban egy cégeljárással kapcsolatban született, de a jogtanácsosi képviseletről szól, így szerintem minden eljárásban alkalmazható.

Grád András # 2009.05.20. 19:09

Csak azt tudom erre mondani, hogy kb. 3 éven át voltam sokadállásban jogtanácsos az alkotmánybírósági munka mellett, és egy csomó fmh-ban meg perben eljártam, de soha egyetlen esetben sem kértek tőlem munkaszerződést stb. A cégbejegyzés más, mivel az ellenjegyzéshez kötött, ezért ott kell.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

ObudaFan # 2009.05.20. 19:14

Az rendben van, hogy a joggyakorlat nem követi ezt a BH-t, de pusztán a BH szövegéből szerintem az következne, hogy kell.

Grád András # 2009.05.20. 19:32

Mint annyi minden máson, ezen sem veszünk össze! :-)

gombolyag # 2009.05.27. 07:36

Kedves András!
Újabb kérdés merült fel: a fizetési meghagyás nyomtatványt a szükséges példányszámban eredetiben, vagy másotaban kell benyújtani?
Ha másolat is jó, akkor az eredeti példányon feltüntetem az illetékbélyeget, és az illetékbélyeggel ellátott példányt másolom, vagy a másolt példányokon külön feltűntetem, hogy az illeték az eredeti példányon bélyegben leróva?
Segítségét köszönöm!

ObudaFan # 2009.05.27. 10:30

Teljesen mindegy, csak ahol a bélyeget lerovod, azt írja alá két tanú is.

gombolyag # 2009.05.27. 12:34

És még valami: mint munkaviszony keretében alkalmazott jogtanácsos bíróság előtti eljárás során külön meghatalmazást ugye nem kell csatolnom?

benarivo # 2009.07.09. 08:32

Kaptam ,parkolasi fizetesi meghagyast, egyszer amikor mar kuldtek csekket elkuldtem nekik az adasvetelit(amit le is adtam okmanyirodaban) hogy mar reg nem az en tulajdonomban van az auto, erre kuldtek egy valasz levelet hogy eszrevetelemet elfogadjak nincs semmi kovetelesuk felem.. most ezutan jott ez a fizetesi meghagyas... most ellentmondok ,mindenfelekep perre alakul vagy van ra esely hogy gyoz a jozan esz es a tenyek?:)

Zotya0 # 2009.08.16. 09:04

Tisztelt ügyvéd Úr/Nő!
Érdeklödni szeretnék.A sztori az,hogy a szomszéd néni
átjöt egy kis kölcsönér.Már 30e Ftnal tartottunk mikor elkezdtem követelni a pénzem.De csak halogatta mindenféle kifogással.Gyorsan irtam egy szerzödést alá is irta neve cime szül.hely.De nem irtunk szül.időt meg személyi azonositót.Még annyit,hogy kiderült az egész lépcsöháznak tartozik.Ezért most a FIZETÉSI MEGHAGYÁSSAL probbálkoznék.
Szóval elég egy ilyen szerzödés?2 tanu van!de család tag.
Van esélyem,hogy visszakapjam a pénzem?
Elöre is köszönöm a segitséget!

ObudaFan # 2009.08.16. 09:44

Elégnek elég. A kérdés csak az lesz, hogy lesz-e miből végrehajtani. Bár, ha a lakás az övé, akkor azért valószínűleg igen.

Zotya0 # 2009.08.16. 16:12

Kedves ObudaFan!
Remélem az én kérdésemre reagált!
És ha nem ismeri el a tartozást?Akkor polgári peres eljárás következik?
Leirná,hogy kell elkezdeni egy ilyen FIZETÉSI MEGHAGYÁST.
És a nyomtatványon kihagyhatom az adós szül.idejét és
sz.azonositoját?
Még annyit az egyik szomszéd megsugta,hogy 80e a nyugdija az adósomnak.
Válaszát elöre is köszönöm!

ObudaFan # 2009.08.16. 16:21

És ha nem ismeri el a tartozást?Akkor polgári peres eljárás következik?

Igen.

Leirná,hogy kell elkezdeni egy ilyen FIZETÉSI MEGHAGYÁST.

Az adós lakóhelye szerinti helyi bíróságon kell benyújtani a formanyomtatványt és leróni az illetéket, vagy az erre szóló nyomtatvány kitöltésével költségkedvezményt kérni.

És a nyomtatványon kihagyhatom az adós szül.idejét és
sz.azonositoját?

Igen.

Zotya0 # 2009.08.17. 10:27

Kedves ObudaFan!
És miután benyújtottam a fizetési meghagyást a bíróság ájnlott levélben küldi ki az adósnak a felszólitást?És ha nem nyit ajtót vagy nem veszi fel a levelet akkor mi történik? Mit kell csinálni,hogy
ne tudja húzni az időt?
Nagyon tud hazudni a néni,már tapasztaltam!

ObudaFan # 2009.08.17. 10:48

Ajánlott, tértivevényes levélben. Ha nem keresi, akkor a kézbesítés második megkísérlésétől számított 5. napon kézbesítettnek kell tekinteni.

Zotya0 # 2009.08.17. 17:03

És ha nem veszi át a levelet,de kézbesitettnek kell tekinteni.És nincs reakció?Jön nekem levél a következő lépesröl?Azaz polgári perröl amire be kell
fizetni az illetéket?És az arra szóló idézést,hogy kapja meg?
Egy vesztes polgári pernek mennyi a költsége?Átlag!
Maga szerit van esélyem?

ObudaFan # 2009.08.17. 17:18

Ha nem veszi át és nem mond ellent, akkor nem lesz polgári per, hanem kapsz egy jogerősített fizetési meghagyást, és beadhatod a végrehajtás iránti kérelmedet.
Ha ellentmond? akkor lesz polgári per. Ha nem veszi át az idézést, az ő baja, nem tud személyesen védekezni.
Látatlanban különösen nem latolgatok esélyt.

Zotya0 # 2009.08.17. 17:47

Köszönöm a segitséget ez elég meggyöző volt!

ObudaFan # 2009.08.17. 18:15

Nincs mit.

Zotya0 # 2009.08.18. 16:59

Kedves ObudaFan!

A segitségét szeretném kérni a nyomtatvány kitöltésében.Az 1 oldal 1pont
főkövetelés ..KÖLCSÖNTARTOZÁS..cimen fogalmazás jó lenne?A kamatot ,hogy határozzam meg?2pontban az illeték árát követelhetem?3-4ponthoz miit irjak?És az 5pontba a tartozast az illeték és a kamat összértékét irjam?

ragyasdezso # 2009.08.18. 18:59

Zotya0

Köszönöm a segitséget ez elég meggyöző volt!
Ezek szerint, csak nem volt olyan meggyőző!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.18. 21:47

Ne töltse ki helyetted?

Zotya0 # 2009.08.19. 06:37

Kovács_Béla_Sándor és ragyasdezso
Nem nektek cimeztem a kérdéseimet!!!
Ne okoskodjatok bele!

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.19. 07:02

OFF
Kedves Zotya0!
Hadd hívjam fel becses figyelmedet, hogy ez egy nyilvános fórum. Aminek megvan az a hátránya (vagy előnye, relatív), hogy minden kérdésbe az okoskodik bele, aki csak akar.

Ha elkerülendő az illetéktelenek beleokoskodását kifejezetten - csak és kizárólag - ObudaFantól szeretnél jogi tanácsot, akkor felkeresheted az irodájában, és megbízást adhatsz neki a fizetési meghagyás kitöltésére. De az már nem lesz ingyen.

Zotya0 # 2009.08.19. 12:41

Kedves Kovács_Béla_Sándor!
Én meg arra hadd hívjam fel becses figyelmedet, hogy segitséget kérni jönnek az emberek erre a fórumra!Nem gúnyos megjegyzéseket tenni mások probblémáira!!!Nem mindenki olyan inteligens mint te!Szerintem neked kéne fórumot váltani!