feltöltő sim kártya letiltása

makkmarc # 2010.11.30. 17:53

sziasztok!

kérdésem az lenne még, hogy ha ezek a kártyák le lettek tiltva és volt egy pár olyan kártya amin volt pénz tehát a gazdája feltöltötte, akkor ezt követelheti rajtram mint -most már- volt dominos előfizetőn?

tehet-e feljelentést vagy nem? Ezeket a kártyákat még 2005-2006-ban adtam el.

bolondmelós # 2010.11.28. 17:31

Igen is be kell menni és kérni a letiltást, mert a kártya "elkeveredett" (nem elveszett/*ellopták) kóddal együtt és mivel bűncselekményekre használják fel a nevedben, és ugye egy személyi ellenében meg tudják nézni hogy milyen aktív simek vannak a neveden, akkor már verni kéne egy kicsit a pultot.

Személyes tapasztalat: asszony vett kb 3 éve vodás telefont, és már nem hasznája annyira.

Nálam van, csörög, norvég/svéd emberkét keresnek -x rendőrkapitányság y hadnagy, mert anno ezt adta meg nekik kapcsolattartási módnak.
Röhögtem egy jót bemutatkoztam, elmondtam merre lakunk (300 kmrel odébb). OK, kérem töröljék az adatbázisból, hogy ez már a mi számunk- de nem lehet, mert nem tud belenyúlni.

makkmarc # 2010.11.28. 14:38

Kedves Bandino!

Köszönöm a hozzászólásodat. Sajnos nem is olyan egyszerü ezeknek a kártyáknak a megszüntetése és az aktiv számok felkutatása.
Nálunk két t-mobile üzlet van akik foglalkoznak is elméletileg domino kártya deaktiválásokkal, de az egyik (nagy üzlet) azt mondta hogy nem tudnak utána nézni a számoknak, a másik üzlet bár talált eddig nem kevés számot,de ők meg nem akarnak tiltani megszüntetni egy számot sem.

Remélem a jövőhéten a végéhez érek ennek a nyomozósdi játéknak.

Bandino # 2010.11.15. 11:02

Makkmarc,nálam kb. 8 évvel ezelőtt egy szép nyári reggelen megjelent két nyomozó és be kellett velük mennem a rendőrségre.Ott kiderült hogy az egyik nevemen lévő sim kártyáról van szó ami kábítószeres bűncselekménybe "keveredett".Sok sim kártya volt a nevemen és én is eladtam őket telefonvásárlás után mivel csak a telcsi kellett.Olyan is volt hogy diákként neppernek vettem telefont 2000 ft-ért.Miután ötször voltam a rendőrségen berágtam és tettem egy kört bementem a vodához a pannonhoz és a westelhez (most t-mobile) és letiltattam a nevemen lévő sim kártyákat.A pannonál nem ment simán a dolog mert(ez kb.8 éve volt) nem lehetett letiltani a kártyát csak akkor ha kértem a sim pótlását ami pénzembe is került.A mai világban nem szabad csak családtagnak havernak adni így simet.Sok bűnöző vásárol maszek telefonboltokban simet ami ha pont a tied kész a baj.

makkmarc # 2010.11.14. 16:33

üdvözletem!

több feltöltö sim kártya van a nevemen. ezek közül sok nincsen az én birtokomban mivel állandó telefonszámot használok ezért, telefonváltáskor az uj sim kártyákat egy üzletben eladtam. ezek már kb. 4-5 éve voltak, azóta az üzlet is megszünt.

nem olyan régen kaptam egy telefonhivást azzal hogy az egyik sim kártyámmal zaklatás történik. sajnos a telefonszámot nem tudtam kideriteni hogy melyikről vannak ezek a hivások.

Kérdésem az lenne, hogy ha azokat a sim kártyákat letiltom amik nincsennek nálam, van e valamilyen jogi kiövetkezménye rám nézve? Mint irtam a kártyák a saját nevemen vannak ezek már több évesek és nem tudom kik használják ezeket.

Kb.: 15-20 sim kártya az amiről szó van.

köszönöm a segitő válaszokat előre is.