Sherlock, azért te sem vagy egy egyszerű ember! :) Jól gondold meg hogyan szakosodsz, mert az érvelés nem az erősséged.
Ezek a szerződések fogyasztói szerződések. Kit érdekel, hogy a THM alacsonyabb, magasabb, vagy ugyan akkora (lett volna)? Miután -talán- a legfontosabb döntést befolyásoló tényező a kiválasztásánál (matematikai alapon be is tudom bizonyítani, de nem látom értelmét), ki merné azt állítani a döntést meghozó adós helyett, hogy a szeződés létre jött volna ha más a szám benne! Erre én mondom, hogy ugyan már!
Egy nem bankos fogysztói példa:
Ha te kérsz egy italt a presszóban, a pincér eléd rakja az itallapot, te kiválasztasz valamit, (Jhonny Walker Blue Label) beleiszol, de kiderül nem azt kaptad (Red Label). Nyilván kih...hatod amit lenyeltél már, de ettől még az eredeti állapot nem állítható helyre, azt eladni másnak már nem lehet, veszteség a kocsmának.
Rajtad áll vagy bukik, hogy azt mondod a pincérnek, na jó, kifizetem a Red Labelt. Ugyan a szomszéd kocsmában a Blue Label jobban megérte volna (mert ott azt kaptad volna amit kértél), de végül is ez sem rossz, meg whiskeynek is whyskey és bár Blue-t rendeltél, írja csak jóvá a különbözetet és lezártuk az ügyet. Vagy otthagyod az italt, fizetés nélkül elköszönsz és elmész egy másik presszóba, mert ott megpróbáltak átvágni. A pincér nem mondhatja azt, hogy fizesd ki a Red Labelt, ez olcsóbb is... Mellesleg fordított helyzetben sem vagy köteles kifizetni azt, amit nem kértél.
Na megpróbálomtényleg befejezni, mert ezek már nem jogi kérdések, és egyébként se vezet sehova...