Találsz valakit, aki átveszi.
Üdülési jog értékesítésből átverés
Örökös üdülési jogunktól szeretnénk megszabadulni megváltozott körülményeink miatt: Milyen lehetőségeink vannak?
örökös üdülési jogtól szeretnénk megszabadulni. Milyen lehet?ségeink vannak?
T.bermuda háromszög! Azt tanácsolom első körben nézzen körül alaposan a neten, hogy volt e fogyasztóvédelmi, békéltető testületi eljárás, született e GVH határozat az ellen a cég ellen, aki megtévesztette. Az is fontos, hogy ez az adott időszakban, vagy előtte történt e amikor a szerződést megkötötte, mert lehet, hogy a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmát a cég ismét megszegte. Egy ilyen határozatot már a bíróság a "kísérteties hasonlóság" alapján bizonyítékként figyelembe vehet, még akkor is, ha az Ön szerződése a vizsgálatban konkrétan nem szerepel. (Ez saját tapasztalat, a saját ügyemből.)
Majd meglátom, egyelőre még nem kaptam meg az írásos ítéletet.
„ha 60 napon nem kér felülvizsgálatot a Kúriától az ellenérdekű!”
Miért, ha kér, akkor nem? A többi is ennyire igaz?
Még nincs meg az írásos ítélet. Ez jogerősen végrehajtható, lesz, ha 60 napon nem kér felülvizsgálatot a Kúriától az ellenérdekű!
"Azt megkérdezhetem, hogy mi volt a megtévesztés?"
Az, hogy cserét, beszámítást, és a meglévő üdülőjog eladását vállalták, de eszükbe sem volt teljesíteni.
"Mi ütközik jó erkölcse a szerződésben?"
Maga a megtévesztés ténye, és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat folytatólagos alkalmazása, melyet már előtte is tiltott a GVH elmarasztaló határozata.
A bizonyítást persze nekünk kellett prezentálni.
(tanúvallomások, hangfelvétel, rendőrségi vizsgálat, ügyészségi megállapítás, stb.)
"Döntését a törvényszék azzal indokolta, hogy a Club Holiday eljárása nem csak egy egyszerű megtévesztés volt, mivel egy professzionális cégtől a szerződéskötések során elvárható lenne, hogy ne tévessze meg az ügyfeleit, különösen ne ilyen széles körben. "
Nem tudom mióta lehet ez így, de nekem nem mondtak fel annak (2010) idején. Viszont FMH-zni kezdtek és pereltek. Bár a szerződést megtévesztésre alapozva megtámadtam, de egy balfasz, nagyképű ügyvéd töketlenkedése miatt időmúlással első fokon elbuktam. Ezzel egy időben büntető eljárást kezdeményeztem a hazudós üzletkötő hölgyemény + az általa képviselt Holiday Club Hungary ellen, amit első körben a yard le akart pattintani, de ügyészségi panaszbeadványt követően kénytelen volt a nyomozást lefolytatni, és ha csalást nem is, de a megtévesztést kénytelen volt megállapítani. Egy újabb bírósági eljárásban sikerült elérni, hogy az ügy visszakerüljön bizonyítási eljárás lefolytatására az első fokra. Tanúvallomásokra, továbbá a céget érintő GVH vizsgálatra alapozva megtévesztésre hivatkozva a szerződés érvénytelenítve lett, így a fenntartási díjfizetéstől mentesültem. A szerződést viszont jó erkölcsbe ütközés címén, annak semmisségének megállapítását kérve ismét támadnunk kellett, annak érdekében, hogy az eredeti állapot visszaállítását is elérjem. Ez első fokon elutasítást nyert, mert a T. Bíró úr nem találta a megtévesztést jó erkölcsbe ütközőnek. A tegnapi Törvényszéki ítélet ezzel szemben igen, így ha alperes 60 napon belül nem kér felülvizsgálatot a Kúriától, akkor talán pontot tehetünk egy precedens értékű per végére.
Tisztelt fórumozók!
Leírok még néhány tályékoztatást.Az időben megosztott üdülőhasználati jogokra a ptk. lakásbérleti szerződések ide vonatkozó rendelkezései az irányadók.
A bérbeadó nemfizetés esetén felmondás hiányában nem akadályozhatja az apartman használatát,mivel ha nincs a fentartási költség befizetve nem engedik az apartman használatát, de fel sem mondanak. ebből kifolyólak a behajtással csak fenyegetnek,mivel hivatalosan végrehajtási eljárást csak akkor tud indítíni ha azonnali hatályal felmondta a bérleti szerződést.
Tisztel fórumozók! Azt a szeretném kérdezni hogy hol van az leírva hogy az apartman részvények nem érnek semmit? Egy részvénytársaság részvényeinek értékét nem a ZRT vagyona határozza meg. Pl az Abázia részvényeinek száma 268702db az nem lessz se több se kevesebb, a vagyona 2015.dec.31-én 6.183.451.000.-Ft akkor most mitől is értéktelen a részvény? Olvastam egy forumon hogy ügyvéd tanácsolta hogy ha meg akar szabadulni a részvényeitől mondjon le az Abázia köszhasznu alapítvány javára ingyen. ha nem ér semit a részvény akkor vajon minek a közhasznu alapítványnak, tiszta ujabb átverés ingyen akarják visszaszerezni.
Tisztelt Fórumozók!
Üdülési jog károsultat keresek, aki a hivatalos határidőn belül szabályosan elállt a szerződéstől, mégis követelték (volna) tőle a vételár bizonyos %-át kötbérként.
Erről iratokkal is rendelkezik, ezt tanuként is igazolni tudja. 2010. körüli esetek?
Minden segítséget megköszönök.
E-mail: magyar56@t-online.hu
"A sok zöldség közepette nem jutott eszedbe, hogy ami ilyen, arról írja a Ptk.? (nem ilyen)"
Feltételezem, azért mert a Ptk. ezzel példálózik nem csak ez az egyetlen kivétel. Az üdülési jog használatával sem akar mindenki élni, vagy alkalmatlan lehet rá. Erre gondoltam.
Azért kicsit furcsa a fenntartás fizettetéshez való ragaszkodás, miközben azzal fenyegetőznek, hogy a fenntartási díj megfizetésének elmaradása jogvesztéssel jár. Vagyis elvész a befizetés, a jogosultság, de a semmiért akarnak tovább fizettetni? Szerintem itt ellentmondás alakul ki és a két dolog ki kell zárja egymást.
Szerinted a végrendelkezéssel mi lesz, ha a hagyományos nem fogadja el a hagyományt?
„ Az üdülési jog is lehet ilyen ?”
A sok zöldség közepette nem jutott eszedbe, hogy ami ilyen, arról írja a Ptk.? (nem ilyen)
„az állam javára, vagy a szolgáltató javára végrendelkezhet-e úgy, hogy az örökösök válláról leszáll a teher?”
Végrendelkezhet, de az állam és a szolgáltató is vissza fogja utasítani.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Tisztelt érettpasi!
Ha az abbáziások valóban leírták azt, hogy az ön hete 0 Ft-ot ér, akkor szerintem annak az 5 %-át mint fenntartási költség összegét kérhetik. Egyébként szerintem is jobb 0 Ft-ért ettől megszabadulni, mint adósrabszolgasorba kerülni. Olyan esetről is halottam, hogy a fenntartóval pár évi lenyaralással sikerült békésen megegyezni, és elválni. Nekünk Nemesnépen van 17 év óta üdülési jogunk, amit mi is meg kívánunk szüntetni. Sajnos ebből a szándékunkból, másodlagos értékesítést vállaló szélhámosoknak köszönhetően született egy további jogunk a Holiday Club Füred jóvoltából. Ezt jogi útra tereltük, első fokon jogerősen a szerződés megszüntetését elértük, ( nem kell fenntartási díjat fizetnünk ) de egy további perben a semmisség megállapításáért és az eredeti állapot visszaállításáért tovább kell perelnünk. A Nemesnépnél a szerződés közös megegyezéssel történő felbontásának kezdeményezését tervezzük, amelyhez álláspontunk szerint elegendő felmondási okkal és indokkal rendelkezünk.
Nem vagyok jogász, de olvasgatni szoktam a jogszabályokat.
A törvény szerint az örökséget részlegesen visszautasítani valóban nem lehet, vagyis nem válogathat az örökös a hagyaték tárgyai között, de e szabály alól azért mégis van kivétel! ( pl. "Mezőgazdálkodással soha nem foglalkozó személy ( kisiparos, hivatalnok ) a reá szálló családi házat, egyéb vagyontárgyakat külön is megszerezheti és a mezőgazdasági ingatlant külön is visszautasíthatja." Az üdülési jog is lehet ilyen ?
A szerződéseket nem a címük, hanem a tartalmuk szerint kell minősíteni.
Köszönöm a választ, de akkor muszáj tovább kérdeznem:
- az én szerződésemen a cím "Bérleti szerződés" és ingatlanrész bérleteként szöveg szerepel - az akkor hatályos törvényben használati jogként említik ezt a fajta bérleti szerződést..
- hogy lehet bérleti jogot és/vagy ingatlan használati jogot megszüntetni jogszerűen?
Bérleti jogra utaló rendelkezést találtam, de használati jogra még nem, segítséget kérnék!
Köszönöm a választ.
- Ez nem bérlet.
- Nem, ez hagyatéki teher (is).
- Nem.
kb. 15 éve kötött 99 évre szóló ABBÁZIA üdülő heti bérleti jog(és csomó részvény, tőkeszámlán tárolva),
1. a bérleti jog felmondható-e a jövőre nézve, ha "lelépésként" a cég az összes részvényt ingyen megkapja? Jogszerű-e ez? Úgy értem, nem túlzott követelés-e a káromra, aki a bérlő vagyok ?
*
2. Ha halálomkor még a nevemen volna, az Örökösök e határozott idejű bérletet a hagyatéki végzéstől számított 30 napon belül ugye lemondhatják extra fizetés nélkül?
Nem látok ilyet az üdülőjoggal kapcsolatos leírásokban, de a határozott idejű bérleti szerződéseknél igen.Nem tudom, erre is vonatkozik-e ez a kitétel, hogy nem lehet örökösre olyan bérletet hárítani, amit ő nem akar.
3. Hagyatéki tárgyaláson ezt a tételt külön az állam javára átadhatja-e örökösöm?
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Tud valaki üdülési jog értékesítésről előadási időpontot és helyszínt, olyan szívesen ismertetném a balga emberekkel, mit ne tegyenek. Meg ismertetném a Club Dobogómajos álláspontját, mely szerint az üdülőtagság teljesen értéktelen, ugyanis hosszas levelezgetés után annyit értem el - gondolom megunták - , hogy két évi kártérítési összegért, INGYEN, azaz 0 Ft -os értéken visszaveszik ezt az előadáson elmondottak szerint értékes,bármikor visszavásárolják,igen jó befektetést.
ferencke@mailbox.hu
Szerinted milyen költsége van az értékesítőnek, melyet előre kellene kifizetni?
Erről egy bőrt sem lehet lehúzni, csak az egész iparág azt hiteti el veled, hogy lehet - mert addig fizeted az éves díjat. Aztán mikor rájössz (belátod), hogy átb*sztak, akkor arra is, hogy olcsóbb lett volna ingyen odaadni valakinek, akkor is kevesebbet buktál volna.
Aki kolompot akaszt a nyakába, az csörgesse.
Persze, ha pisztollyal kényszerítettek, az más. Akkor perben simán érvényteleníti a bíróság a szerződésedet.
Add el papíron egy csövesnek.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02