Tisztelt Juszti01!
Érdeklődök, hogy honnan erednek az információi?
Önnek van-e valamilyen jogi végzettsége?
Tisztelt Juszti01!
Önnek van valamilyen jogi végzettsége?
Honnan származnak az információi?
Tisztelt Juszti01!
Érdeklődök, hogy honnan erednek az információi?
Önnek van-e valamilyen jogi végzettsége?
Tisztelt Juszti01!
Tisztelt Kecskés Miért kérdi talàn a jogi végzetséggel rendelkezőknek màst ír a ptk
Többnyire igen.
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Kiadó üdülési jogot szeretnék idén nyárra venni, azonban nem tudom, milyen buktatói lehetnek az ügyletnek, szabad-e erre szakosodott céget megkeresni (gyanús, hogy csak személyesen akarnak ajánlatot adni)
Előre is köszönöm
Köszönöm!
Erre azért igyekszem majd figyelni:)
Esetleg lenne ötleted, hol találok ehhez bármilyen szerződés mintát, amit - ha jól gondolom - a kiadó félnek el kell küldenie a nyaralóhelyre; illetve hogyan tudom biztosan, hogy lejelentette, hogy mi megyünk és nem a tulajdonosa?
Tisztelt „Üdülési jog” Tulajdonos Sorstársak!
Felhívok mindenkit, akitől pénzt csaltak ki üdülési jog eladását ígérve, és új információik alapján úgy látják, nem fogják eladni (pl. panaszok az interneten)
haladéktalanul tegyenek rendőrségi feljelentést!
Én már megtettem. Feljelentésemre válaszul a Rendőrség már értesített, hogy az ügyemet egyesítették egy (számomra is megadott) iktatási számú korábbi feljelentéssel, és egy - szintén e cég ellen tett - névtelen bejelentéssel.
Nem kell ügyvéd!!!! A feljelentés mintája az alábbi címről letölthető, és bárhol beadható a Rendőrségen.
http://formanyomtatvany.hu/…csalas-miatt
Tisztelt Juszti01!
Tisztelt Juszti01!
Csak azért kérdeztem a végzettséget, mert egy jogász elvárhatóan ismeri a jogi buktatókat, amit egy laikus a törvények tanulmányozása alapján nem is sejt.
Mondok példát:
Kötök egy "Megbízási szerződés"-t,fizetek "foglalót", ami a törvény szerint nem teljesítés esetén duplán visszajár.
Itt az a buktató, hogy a "Megbízási szerződés"-nél törvény szerint:
„A megbízási díj fizetési kötelezettség nem szűnik meg akkor, ha a megbízott eljárása nem vezetett eredményre.”
Vagyis, ha semmit sem csinál, nem tudom bizonyítani, bukom a pénzem.
Tisztelt Juszti01!
Kedves Juszti01!
Elnézést kérek, az önnek szóló hozzászólásaim alá automatikusan oda kerül az első beírásom:
„Tisztelt Juszti01!
Honnan származnak az információi?”
Nem tudom mit tegyek, hogy ez eltűnjön. Még új alkalmazója vagyok a Jogi Fórumnak.
Bocs.
Tisztelt Juszti01!
Másnak is írtak a honpolgárok, hogy akar-e Hévízre menni nyaralni? Egyre inkább értem, hogy miért pont ők vettek ilyen szart...
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Üdülési jog eladásával kecsegtetett átvertek!
Ha kicsit is gyanús a "vállalkozó cég", sürgősen fel kell jelenteni. Segítségül letölthető egy formanyomtatvány:
http://formanyomtatvany.hu/…csalas-miatt
Már történtek letartóztatások. Lásd "Zsaru" Rendőrségi magazin,2016, május25-i számában.
Tisztelt Juszti01!
Az üdülési jog maga egy átverés volt a kezdetek kezdetén.Miért kellene azért előre több milliót fizetni, hogy évente egyszer két hétre valaki elmenjen nyaralni ugyanoda?
Tekintettel arra, hogy immáron a hetvennyolcadik levelet kapom az üdülőtagságom eladásával kapcsolatban a válaszlevelemet felraknám, okulás és a levelezgetés elkerülése végett s reménykedve, hogy illetékes is látja:
Akkor írok egy történetet. Bocs, többségben másolással, mert elég népszerű ennek a bűnbandának a története, vagy a hetvennyolcadik levelet kapom.
Üdvözlöm, először is mérlegelni kell, mit ér meg nekem az üdülési jog. Gyakorlatilag semmit, hisz egyszer sem voltam, egykétszer átadtam ismerőseimnek, roma kisebbségieknek (ez utóbbival beloptam magamat a szívükbe), ennyi. Ha viszont semmit se ér akkor kell-e nekem egy ilyen végtelenül pofátlanul kialakított rendszer, melytől csak adásvétellel lehet megszabadulni (!?), különben én s még az unokák, örököseim is fizetni fogják az egyébként szabadáras, tehát majd bármennyi lehet a szerződés szerint, a közös költséget. S ha majd megemelkedik, mert megtehetik (!), még jobban kötődnek a tagok, mert még jobban eladhatatlan lesz s ez nekik baromira kényelmes, nekem viszont erősen irritáló s még jobban utáltam ezt az egészet.
Ennyi pénzért szállást hasonlót bármikor választhatok szabadon s ott ahol én akarok. Aki gyakorlott turista tudja a szállás visszagöngyölítve a költségeket általában ingyen van egy üdülésnél, az a lényeg, hogy ott legyünk s költsünk.
Sima nem fizetéssel szerződés felbontással nem érdemes próbálkozni, mert végrehajtható követelésük lesz a saját vagyonra. Én csak azért tettem ezt, pereskedünk is, de megnyerem, nem érdekes, mert a Club Dobogómajor küldött legutóbb számlát s nekem ahhoz semmi közöm, a Rentinvesttel kötöttem szerződést s elfelejtettek hiteles igazolást kiadni, a jogutódlásról. Inkább bepereltek. Közben ugye el is adtam. Bonyis és kicsit röhejes eset, de komcsi élvezem.
Tehát - azt halottam -kell keresni egy olyan céget felszámolás előttit vagy semmilyesincs embert aki erre "alkalmas" s egyszerű adásvétellel el kell adni egy jelképes összegért akár 1 Ft-ért. Ellene nem tehetnek, kénytelenek elviselni, én meg örökre elfelejthetem exnejem rossz ötletét. A céget, vagy embert nem szeretném körbeírni, de gondolom érthető. Ismétlem h
alottam már, hogy hajléktalan vontak be, kis kajapénzért, de én ezt csak halottam! Még mindig kevesebb mint 5-600 e + 10 év ki tudja mennyi közös költség.Ezt ajánlják most. Az értékpapír és üdülési jog adásvételt azért célszerű ügyvéddel megíratni, de valójában ez nem törvényi előírás. Két tanú kell mindegyikre. Nem szabad mérlegelni már az árat, azt nem most kellett volna, különben 96 évig még kifizethet vagy 8-10 vagy akár 15 milliót az évi egy hét szállásért. A vevővel értékpapír számlát kell nyittatni, mert értékpapírt csak így lehet transzferálni a Pláninvesttől, ami az eladó megbízásából egy formanyomtatványon történik, ezen szerepelnek a vevő adatai és az ő értékpapírt számlaszáma, addig az eladó nyakán marad, ez nagyon fontos. Ez egy igen jól kitalált plusz akna részükről.
Ja és még valami rengeteg hiéna ráépült erre az értéktelen s eladhatatlan üdülési jogra. Orosz tehetős ügyfelektől kezdve, a vegyünk még egy hetet s akkor megszabadulhatunk, de valójában két hetünk lesz, vagy kapunk egy vásárlási kártyát az eladás után s azt CSAK náluk levásárolhatom kártyán, irtó drágán a meg nem kapott vételárat, baromságok keresztül, minden ami el sem képzelhető ötletesség. Mindenkit óva intek ezektől ez mind átverés a köbön. Irt olyan aki egy héttől akart megszabadulni, immáron három van neki, három közös költséggel.
Az a bizonyos 5-600 e., értéktelenségre és a pofátlanságra példa, + 5-600.000.- Ft kérnek, a Club D.-sek,hogy 10 évre lecsökkentsék a futamidőt, mint írták nekem mások mostanság. NEM SZABAD BEUGRANI. Ez nem megoldás. Csak adásvételek!!
Számolt már valaki mekkora ez a csalás? Ugye 52 hétre átlagosan 60 e Ft ot fizetnek évente üdülősök, ha csak 250-300 apartmanjuk van ez vagy 800 millió !!!!!!! bevétel évente. Rendes vagyok a megvételt nem is szoroztam ki, mert hát ezeket fel is kellett építeni.(habár szorozgatva, vagy 15-20 milliárdból azért meg lehet oldani) Ugye érthető miért ragaszkodnak, minden eszközzel.
Még egyszer, FONTOS, az értékpapír transzferálásához a vevőnek kell nyitni egy értékpapírszámlát, mert azt csak így lehet átíratni, transzferálni a megbízást erre az adatokkal igen érdekes módon tőlünk várják el. Azt mondják e nélkül nem érvényes az adásvétel. Na ez nem igaz, az üdülőtagság szempontjából, egyébként, pont ilyen pert vesztettek el s pont ők (Neten fenn van, Kúria döntés). De mindenképpen el kell intézni az értékpapírt, így elkerülhető a pereskedés. Igen, ez egy szemét bűnbanda így csinálja s mindent kitalálnak, hogy ne engedjenek szabadulni, értékpapír ügyes húzás, még én is csak utólag reagáltam le, oda kell figyelni.
F
Club Dobogómajor „kálvária”
Üdvözletem mindenkinek, s remélem, van illetékes is közte. Elmesélek egy történetek egy jól szervezett bűnbandáról, tanulságokat le lehet vonni.
• előzményekről nem szeretnék semmit, egy családi rossz döntés egy hét vásárlása 1.1 milliós összegért a Club Dobogómajor intézményben, előadáson, hihetetlen jó, időt álló befektetésként, melyet visszavásárlási ígérettel is megspékeltek. Ennyi az előzmény.
• már másnap rájöttem ennek töredékéért is meg lehetett volna venni
• érdekesség a családi állapot változással jött be s folyamatosan bontakozott ki egy végtelenül ügyes és szervezett, időnként buta banda képe.
• először persze az előadáson elhangzottak alapján a visszaadással próbálkoztam, öt hat levélváltás után, talán jókat írogatva elértem egy olyan ajánlatot a hihetetlen jó befektetésemmel kapcsolatban, hogy visszaveszik 0 Ft-ért és még két évi közös költség befizetésével. Erről levelem is van. Kaptam is bírálatokat, miért nem fogadtam el, de ezt akkor irtó szemét és pofátlan dolognak tartottam. Mert az is volt! Így nem vettem igénybe.
• mai fejjel ez talán hiba volt s utána el is kezdődött azzal a kálváriám, hogy két évvel ezelőtt számlát kaptam egy Club Dobogómajor nevű cégtől a közös költségről. Miután nekem a Rentinvest Kft -vel volt szerződésem, visszaküldtem, hogy téves a számla s megkifogásoltam.
• kaptam is egy levelet fizetési felszólítással s egy lelki beszéddel, hogy lelkiismeretem legyen, mert ebből finanszírozzák az üdülőt.
• nos én ismét megkifogásoltam s kértem küldjenek egy hites dokumentumot arról, hogy miért a Club Dobogómajornak fizessek.
• dokumentumot nem, de még két figyelmeztetőt kaptam, amit természetesen megkifogásoltam.
• a kért dokumentumot aztán meg is kaptam, no, nem tőlük, hanem a keszthelyi bíróságtól, mert bepereltek a 45 e nemfizetése miatt.
• miután a peranyagban ott volt a bizonyító cégkivonat az utódlásról ezért befizettem a 45 e Ft-ot
• ettől függetlenül kitűzték a tárgyalást, noha mindezt megírtam a keszthelyi bíróságnak is.
• volt két tárgyalás Keszthelyen, egyik fél se jelent meg, de a bíróság illetékesség miatt állásfoglalást kért s megállapította, hogy nem is ő az illetékes, hanem a Pest Megyei Bíróság
• ezért megkérdezte a Bíróság kérem –e az áthelyezést. Megírtam, hogy már kifizettem, de ha muszáj, helyezzék át.
• áthelyezték, így a beadványomat nem mérlegelve, amit a pesti bíróságnak is megküldtem azzal a kiegészítéssel, hogy ők a hibásak, a felperes, mert nem küldtek bizonylatot a jogutódlásról, ezért marasztalják el őket. Ennek ellenére még kitűztek négy tárgyalást, amin késedelmes értesítés miatt egyik fél sem jelent meg, jegyzőkönyvvel, beadványokkal, minden ami kell, míg az utolsón született egy végzés a megszüntetésről, mert a felperes elállt a további pereskedéstől.
• per tárgya 45 e Ft volt, lehet számolni mibe is került ez az egész.
• ha valaki azt hinné ezzel vége, nos, NEM. Most jön csak az igazi fordulat.
• miközben ez zajlott eladtam az üdülőtagságot szabályos adásvételi szerződéssel és az értékpapírt is ugyanígy, két tanúval igazolva, ügyvéd által megszerkesztve, teljesen törvényesen
• s azt hittem befejeztem a kapcsolatomat ezzel a bandával.
• kitalálták NEM. Jött levél, hogy a vevővel, aki egyébként lehet madagaszkári is, én nyittassak egy értékpapír számlát, töltsem ki a transzferálási nyomtatvány és a szerintem már semmi közöm hozzá értékpapír transzferálásra én adjak megbízást a Pláninvest Zrt -nek. Természetesen ennek valami díja is lesz, amit a levelek szerint be kellene fizetnem hozzá. Hogy ez mennyi azt természetesen senki sem közölte. Mer ez így természetes.
• ezt követte, aztán ha jól számolom tíz levélváltás, különböző fenyegetésekkel, oktatásokkal, én ugyan emlékeztettem őket, hogy egy hasonló, előző pert is pont ők vesztették el. A Kúria (harmadfokú bíróság s innen nincs tovább az országban) hozott olyan döntéseket, hogy az üdülőtagság egyszerű adásvétellel eladható, hogy ezután az eladótól semmi követelésük se lehet, s hogy az értékpapír átíratása úgynevezett átszállása nem függhet össze az üdülőtagság eladásával.
• Jóhiszeműségem bizonyítékaként a vevővel nyittattam számlát és kitöltöttem a transzferálási nyomtatványt.
• ez „természetesen” nem hatotta meg őket, kaptam egy levelet, hogy amíg a transzferálás nem jött létre s nem ad a vevő egy nyilatkozatot, addig nem vezetik át az üdülőtagságot a vevő nevére. Nos, ez utóbbi miatt azt hiszem elvesztettem a jó modoromat. Vagy tizenöt levélváltás és hat tárgyalás, meg beadványok után, most kiderül, én írassak egy nyilatkozatot a vevővel. Azt írtam befejeztem. Ja ha valaki megkérdezi, milyen nyilatkozatról van is szó, elárulom, fogalmam sincs, mert erre utaló nyomot, formát, egyáltalán semmit se közöltek, ill. találtam.
• nos itt állunk, egy transzferálási megbízással, közben egy rég nem az én tulajdonomban álló üdülőtagság nekem elküldött s azóta figyelmeztető levéllel is megerősített 45 e Ft –os közös költségével és egy fogalmam sincs vevői nyilatkozat hiányával s azzal az állásponttal, hogy a törvényes adás vételi-k, szerintük semmisek.
• amiből nyilvánvalóan két per is lesz, amit biztos, hogy meghúzzák, annak ellenére, hogy tudják, nem nyerhetik meg. Emlékezve a Kúria döntésére!
• lehet valakinek az is eszébe jutott az egésznek mi értelme az értékpapírt, üdülőtagságok legjobb ugyan annál a bűnbandánál tartani, van, új tulajdonos majd az fizet s használja és minden szép. Nos, ez nekem is eszembe jutott, de nekik még nem
• miért ez az egész szintén felmerülhet, lehet, hogy a példa megengedhetetlen számukra, nehogy már megszabaduljon valaki, hisz Questor méretű üzletről van szó. Számoljunk csak, 52 hét x átlag 50 e Ft és vagy 300-500 apartman, hát nem semmi szám. De számolhatjuk a kezdetet is csak ott az 50 ezer helyett 1.1 millió a szorzószám. Elképesztő üzletről van szó, csak ezekből a bevételekből. Hát persze, hogy foggal, körömmel, szó szerint, ragaszkodnak hozzánk!
• próbáltam röviden írni, de mint a rétestészta úgy nyúlik s még nincs is vége, tanulságokat mindenki levonhatja, én már élvezem, mert ha komolyan venném, már idegbajom lenne, s van bennem valami dac, fokozatosan megismerve és kibontakozva ennek a hálózatnak a dolgait, kicsit élvezem is, meg hátha a nyilvánossággal, tanácsaimmal, leveleimmel segíthetek másokon is. Elég sokan vannak, akiket megakadályoztam, hibás döntés meghozatalában s ez már jó érzés. Sokan vannak, még az egyszerűen nem fizetem s kész tulajdonosok is. Remélem sikerült még őket megmenteni a végrehajtótól.
• Hogy ez mekkora probléma az a 126 segítséget kérő levél is bizonyítja, amit kaptam eddig s naponta, hetente változik a szám, hogyan csináltam. Szorgalmasan válaszolok, tanácsolok, mert erre a bűnbandára ráépült még számos hiéna, akik vegyél még egy hetet s megszaba-dulsz, s van, akinek így még három hete is van már, kuponokért, pontokért megvesszük, angol cég (!!), orosz ügyfelek érdeklődnek, de fizessél nyilvántartási díjat előre stb. s lehet vég nélkül folytatni. Kérem, senki se dőljön be ezeknek a csalóknak, ne tetézze a baját.
idős, nyugdíjas ismerőseim nevében kérdezem,mit tegyenek
keszthelyi Abbázia részvényeikkel ?
Elmondásból tudom : Kb. 22 évvel ezelőtt 170+180 EFt-ért vásároltak egy "P" hetet. Egy darabig fizették a nemz.
jog. tagdíjat. Pár év után azt nem fizették, hanem itthon saját maguk "lenyaralták". Most 70 éves kor felett ez már nem nagyon megy. Ráadásul kényszerítették őket, hogy értékpapír számlákra / 2 db!!!/ teszik a észvényeket. Fizetni kell a 2 számla fenntartását, ami márt több, mint 12.000 Ft és + a fenntartási költséget
ami közel 40.000 Ft. / A pénzmosásra hivatkozva kellett a 350.000 Ft számlára tenni. Ez ma nevetséges !!!!
Mit tudnának tenni, hogy a 0,9 %-os nyugdíjemelés mellett szabaduljanak ettől a költségtől és az összes gondjától ?
Aki tud, kérem segítsen.
Ki tud valamit a Club Travel Hungary-ról?
Talán kaphatok itt érdemi válasz.
Lemondhatok-e szolgálati idöm beszámításáról?
A törvény szerint nyugdíjról lemondani nem lehet.
A törvény viszont olyan - inkább nem minösítem - hogy abban az esetben, ha valaki a 90-es években alacsony jövedelem után fizetett járulékot, akkor kevesebb nyugdíjat kap, mintha pl. 1990-töl egyáltalán nem fizetett volna semmit. Ez egy agyrém.
Tehát ha lemondanék néhány év szolgálati idöröl, akkor magasabb nyugdíjat állapítanának meg.
A nyugdíjintézet azt mondja, nem csökkenthetik a KÁROMRA a szolgálati idöt. De ebben az esetben a JAVAMRA válna.
kétlem, hogy ez így lenne.
Burn Out
A 80-as éveket csak akkor számolják az átlagbérbe, ha utána nincs elég idö. Önkényesen, ugye. Ha tehát van utána elég idö utána, akkor alacsony átlagbért számolnak.
De ezen kívül az évekkel növekvö % sem biztos, hogy növekedést okoz, a dolog nem "additív". Tehát a már megszerzett nyugdíösszeg kevesebb lehet a + évek miatt.
Mármint ha ez volt a kétely tárgya,
„(5) valorizáció: az adott naptári évre meghatározott valorizációs szorzóval (amely az országos nettó átlagkereset egyes években történő növekedéséhez igazodik) meg kell szorozni az adott naptári év bérezett napjaira számított nettósított keresetet, így igazítva a különböző naptári évek kereseteit a nyugdíjbavonulás évét megelőző évhez”
Nem-igaz számít, hogy Te keveset kerestél...
Az 1988 utáni évek kereseteiből számítják a nyugdíjat valorizációs szorzók felhasználásával. Nem önkényesen, mert a számítás módját jogszabály írja le. Te sem vagy kivétel ez alól.
Üdvözlök a kedves forumozókat!
A közelmúltban a szüleim aláírtak egy szerződést a TIARA 1999 Bt. nevezetű céggel, pontosan nem tudom az előzményeket, de a lényeg annyi volna, hogy az üdülési jogukat vásárolták meg - papíron.
A megállapodás értelmében, amennyiben a tulajdonos (szülőm) ingatlant vásárol, a cég hozzájárul egy bizonyos összeggel. Illetve úgy volt, hogy az én e-mail címemre küldenek infókat (mivel a szüleim nem neteznek, nincsen fiókjuk....)
Ez nem történt meg. Telefonon eleinte el lehetett érni őket, mostanra viszont megszűntek létezni. Más elérhetőséget jelenleg nem tudok, de úgy érzem annak rendje és módja szerint felszívódtak. Persze egy jelentősebb összeggel együtt.
A kérdésem végül az volna, hogy valaki tud-e valamit a fentebb említett cégről? Elérhetőség (email) esetleg van-e...illetve valakinek van-e valamilyen tapasztalata ezekkel a becsületes emberekkel?
A másik kérdésem az volna, hogy milyen jogi lépéseket lehet tenni annak érdekében, hogy legalább a méltó büntetésüket megkapják, ha már a pénz nem kerül vissza.....józan paraszti ésszel belegondolva, peres útón nem járnánk jól, úgy érzem annak is csak a költsége lenne nagy, a hatása nem.
Egyébként ha jól tudom az Abbázia Country Club(?)-nál van 2 hetünk, de sajnos vagyok képben. Elég hosszú a kórtörténet, eddig nem merültem el a témában.
Előre is köszönök minden segítséget!
Elég "bizalom gerjesztő" a cég. Román állampolgár a beltag és a kültag is, féltestvérek. Romániában laknak. A cég ellen két adóvégrehajtás van. Egy még 2005-ből, a másik 2015-ből. Van egy magyar kézbesítési megbízott. Szerintem lehet menni a rendőrségre feljelentést tenni.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02
Mi és cookie-kat és egyéb nyomkövetési technológiákat használunk, hogy javítsuk az Ön élményét weboldalunkon. Személyre szabott hirdetések és tartalom, reklámozás és tartalommérés, közönségkutatás és szolgáltatásfejlesztés céljából tárolhatunk és/vagy hozzáférhetünk információkhoz egy eszközön, és feldolgozhatunk személyes adatokat, például az Ön IP-címét és böngészési adatait. Ezenkívül felhasználhatjuk a pontos földrajzi helymeghatározási adatokat és az eszközök beolvasásával történő azonosítást.
Felhívjuk figyelmét, hogy hozzájárulása minden aldomainünkre érvényes. Hozzájárulását bármikor módosíthatja vagy visszavonhatja, ha rákattint a képernyője alján található „Hozzájárulási beállítások" gombra. Tiszteletben tartjuk döntéseit, és elkötelezettek vagyunk amellett, hogy átlátható és biztonságos böngészési élményt nyújtsunk Önnek.
Süti | Időtartam | Leírás |
---|---|---|
COOKIE_SUPPORT | 1 year | Ezt a sütit a Liferay állítja be. Ez a süti annak ellenőrzésére szolgál, hogy a látogató böngészője támogatja-e a sütiket. |
JSESSIONID | JSP-ben írt webhelyek használják. Általános célú platform-munkamenet sütik, amelyek a felhasználók állapotának az oldalletöltések közötti fenntartására szolgálnak. | |
PHPSESSID | Ez a süti a PHP-alkalmazásokban található. A cookie a felhasználók egyedi munkamenet-azonosítójának tárolására és azonosítására szolgál a felhasználói munkamenet kezelése céljából a weboldalon. A munkamenet-süti a böngésző összes ablakának bezárásakor törlődik. | |
SERVERID | Ez a süti arra szolgál, hogy a felhasználót egy adott szerverhez rendelje, így jobb és gyorsabb szerveridőt biztosít. Emlékszik arra, hogy melyik szerver szállította az utolsó oldalt a böngészőnek. Segít a terheléselosztásban is. | |
viewed_cookie_policy | 1 year | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
---|---|---|
Gdyn | 1 year 1 month | Ezt a sütit a Gemius szolgáltató állítja be. Ezt a sütit a MOSS és a fejlett webstatisztikák technikai munkamérésének végrehajtásához használják. |
GUEST_LANGUAGE_ID | 1 year | Ez a süti a látogatók által preferált nyelvi azonosító tárolására szolgál. |
---|---|---|
_ga | 2 years | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A cookie-t a látogatói, munkamenet- és kampányadatok kiszámítására és a webhely használatának nyomon követésére használják a webhely analitikai jelentéséhez. A cookie-k névtelenül tárolják az információkat, és egy véletlenszerűen generált számot rendelnek hozzá az egyedi látogatók azonosításához. |
_gat_UA-112481-1 | 1 minute | Ez a Google Analytics által beállított mintatípusú cookie, ahol a névben lévő mintaelem tartalmazza a fiók vagy a weboldal egyedi azonosító számát, amelyre vonatkozik. Ez a _gat cookie egy változata, amelyet a Google által rögzített adatok mennyiségének korlátozására használnak a nagy forgalmú webhelyeken. |
_gid | 1 day | Ezt a sütit a Google Analytics telepíti. A süti arra szolgál, hogy információkat tároljon arról, hogy a látogatók hogyan használják a weboldalt, és segít a weboldal teljesítményéről szóló elemzési jelentés elkészítésében. Az összegyűjtött adatok között szerepel a látogatók száma, a forrás, ahonnan érkeztek, és a meglátogatott oldalak névtelen formában. |
UID | 2 years | No description available. |
---|---|---|
_goa3session | 2 days | Ezt a sütit a szolgáltató Adverticum állítja be. Ezt a sütit a hirdetések kiszolgálásának folyamatához és a hirdetők számára statisztikai adatok gyűjtéséhez használják. |
fr | 3 months | A sütit a Facebook állítja be, hogy releváns hirdetéseket jelenítsen meg a felhasználóknak, valamint mérje és javítsa a hirdetéseket. A cookie a felhasználó viselkedését is nyomon követi az interneten keresztül azokon az oldalakon, amelyek Facebook pixellel vagy Facebook social pluginnal rendelkeznek. |
Gtest | 1 year 1 month | Ezt a sütit a felhasználói viselkedés és a weboldalon végzett tevékenységek gyűjtésére használják a weboldal optimalizálása érdekében. Segít továbbá a Google Ads és a Google Analytics számára a látogatói információk marketing célú összeállításában. |
i | 1 year | Nincs információ. |
IDE | 1 year 24 days | A Google DoubleClick használja, és információkat tárol arról, hogy a felhasználó hogyan használja a weboldalt és minden más hirdetést a weboldal meglátogatása előtt. Ezt arra használják, hogy a felhasználóknak a felhasználói profilnak megfelelő, számukra releváns hirdetéseket jelenítsenek meg. |
mc | 1 year 1 month | Ez a cookie a Quantserve-hez kapcsolódik, hogy anonim módon nyomon követhesse, hogy a felhasználó hogyan lép kapcsolatba a weboldallal. |
test_cookie | 15 minutes | Ezt a sütit a doubleclick.net állítja be. A cookie célja annak megállapítása, hogy a felhasználó böngészője támogatja-e a cookie-kat. |
VISITOR_INFO1_LIVE | 5 months 27 days | Ezt a sütit a Youtube állítja be. A weboldalon beágyazott YouTube-videók információinak nyomon követésére szolgál. |
YSC | session | Ezt a sütit a Youtube állítja be, és a beágyazott videók megtekintésének nyomon követésére szolgál. |
---|---|---|
_goa3test | 2 years | No description available. |
_ia_uid | 5 months 27 days | No description |
_ia_version | 5 months 27 days | No description |
CONSENT | 16 years 6 months | No description |
INX_CHECKER2 | 16 years 6 months | No description available. |
legacy-psid | No description available. | |
nxdigitolvasosession | No description | |
psid | session | Nincs elérhető információ. |
yt-remote-connected-devices | never | No description available. |
yt-remote-device-id | never | No description available. |