Én weblapokat készitettem és karbantartottam megbizási szerződés fejében, mint magánszemély.
Namost a cég felmondta a szerződésemet és közölte, hogy az összes oldalt amit készitettem, azonnal adjam át neki az összes designal, programmal együtt. Ráadásul közölték azt is, hogy
4 éve rosszul számlázok nekik, mivel az 50%-os jutalékot az ő értelmezésük szerint az áfa nélküli árból kellett volna visszaszámolnom és leszámlázni neki, szerintem meg a szerződésben csak annyi van, hogy az ő általuk megkötötött szerződés 50%-ra vagyok jogosult. Namost eddig fizettek rendesen, számlákat a mai napig befogadták. Az utóbbi 6 hónapban viszont össze-vissza fizettek és mivel egy kicsit sokalltam a tartozást, ezért ezt találták ki.
Kérdés: ha nem munkaszerződésem van és kifejezetten nem adtam el nekik a weboldalt és nem mondtam le az ezzel kapcsolatos jogaimról, akkor ők követelhetnek -e ebből bármit is is a beépitett tartalmon kivül, vagy holnap levehetem -e a design és program részt egyben?
2. ÁFA-val, vagy ÁFA nélkül kell érteni a szerződéskötési jutalékomat, illetve ha befogadták a számláimat, akkor el is ismerték, mivel le is könyvelték. ugye? tehát végrehajthatóak ha nem fizetnek
Vagy egyáltalán most mit csináljak, mert évekre visszamenőleg próbálnak rábeszélni, hogy túlszámláztam.