kártérítést nem tudom miből fizetni és nincs semmi a nevemen


Sasfioka # 2005.03.12. 14:21

Létezik behajthatatlan követelés, de ha rafinált a végrehajtó és a hiteleződ, akkor az adósság elévülését évről évre megszakítja, így ha az életed során bármikor vagyonra teszel szert, vagy bejelentett fizetésed lesz, a végrehajtó résen lévén, újraéleszti a végrehajtást, és már is vonja lefelé a dolgokat. Persze ehhez az kell, hogy minden végrehajtás foganatosítása előtt a hitelező megelőlegezze a végrehajtás várható költségének egy bizonyos részét... Amivel a te adóssághalmazod is növekszik. A késedelmi kamatokról nem is beszélve.

Vagyis igazából iszonyatosan el tudod lehetetleníteni a saját életedet, mondhatni úgy is, hogy 800.000 Ft-ra megy majd rá az életed. Mert ez az összeg 10 év múlva már nem nyolcszázezer, hanem ennek többszöröse lesz, a folyamatos végrehajtói "zaklatás" sem egy kellemes mutatvány. Szóval ha kitartó a hiteleződ, kellemetlenné fog válni a további mibenlét, arról nem is beszélve, hogy bankszámlát nem igazán nyithatsz (azaz nyithatsz, de még most a teljes bankszámlavagyonodra a végrehajtó ráteheti a kezét...), autód nem lehet, ingatlanod nem lehet, bejelentett lakcímeden és tartózkodási helyeden ne tartózkodj, mert ott megtalál a végrehajtó, stb.
Vagyis szerintem jobban jársz, ha valamilyen úton-módon előteremted szülői, baráti segítséggel a pénzt, és rendezed ezt a sarat, és utána élsz békességben, törlesztesz immár csak 800e Ft-ot barátaidnak, szüleidnek, megegyezés szerint, nyugalomban.

SF

csatyi1 # 2005.03.12. 09:55

Adva van egy lakás,ami a szüleimé.A benne lévő ingóságok is az ő tulajdonukat képezi,én csak itt tartózkodok.Van egy szobám,benne egy szekrény és egy tévé,na meg az ágyam és egy mini hifi.Egyszerűen semmi sem bizonyíthatóan az enyém,csak használok dolgokat. Behajthatatlan követelés létezik?Mert ha igen,ez az.A minimálbér harmadával nem jut sokra.

Bubó # 2005.03.12. 09:01

Persze, hogy hátrány, de a legnagyobb hátrány az, ha semmit sem kap. Miután azt írtad korábban, hogy semmi nincs a neveden, a végrehajtó abból vesz el, amit talál (fizetés, ingóságok).
Azt nem tudom, a fizetésed mekkora részét veheti el, ha minimálbéren vagy bejelentve.
Mindenesetre minimálbérrel, letiltással nem sok esélyed lesz pl. hiteligénylésre lakásvásárláskor, vagy bármikor.

csatyi1 # 2005.03.11. 15:50

De ha vonogatják a fizetésemből,az is hátrány a károsultnak,hiszen az is részletekben megy évekig.Mi van akkor,ha mondjuk bejelent az új munkaadóm minimálbérrel? A létminimumból is tilthatnak le pénzt? Nagyon köszönöm a segítségedet.

Bubó # 2005.03.10. 12:58

Nyilvánvaló, hogy fellebbezni csak akkor érdemes, ha egy jó ügyvéddel biztosan pozitív eredményt tudsz elérni, különben csak növekszik a fizetendő összeg a perköltségek miatt.
Részletfizetésre valószínűleg nem kapsz lehetőséget, mivel az a károsultnak indokolatlan hátrányt okozna.
Talán el tudnám képzelni, ha jogerőssé válik a kártérítésre kötelezés, nyom-ban keresel egy bankot, ahol viszonylag alacsony kamatra adnak hosszabb lejáratú személyi kölcsönt, abból kártalanítsz, majd a bank felé fizetsz rész-letekben. Így legalább a végrehajtás nem kis költségeit el tudod kerülni.

csatyi1 # 2005.03.09. 16:47

Szép kilátások,most leszek apa,erre a fizetésem harmada megy a levesbe.Mit tennél a helyemben? Meddig lehet fellebbezéssel húzni az időt?

Bubó # 2005.03.09. 16:21

Ha a károsult elindítja a végrehajtást, akkor a legális jövedelmedből - amíg az adósság el nem fogy - folyamatosan vonnak le: először a végrehajtási költségeket, esetleg perköltséget, azután a késedelmi kamatokat, végül a kártérítést.
Kis fizetés mellett lehet, hogy életed végéig fog tartani a letiltás.

Bubó # 2005.03.09. 16:12

Végül is, ha nem tudják rajtad behajtani a megítélt kártérítést, esetleg megúszod a fizetést, és ezt viszont jogosan, de nem erkölcsösen.

csatyi1 # 2005.03.07. 17:28

Nem tehetek róla,hogy nem hagytam magam megverni. Sajnos túl nagyot ütöttem,megbántam,kaptam is érte felfüggesztettet,de nem érte be ennyivel.Bűnös vagyok,de erkölcsileg jogos volt a tettem.

csatyi1 # 2005.03.07. 17:28

Nem tehetek róla,hogy nem hagytam magam megverni. Sajnos túl nagyot ütöttem,megbántam,kaptam is érte felfüggesztettet,de nem érte be ennyivel.Bűnös vagyok,de erkölcsileg jogos volt a tettem.

Bubó # 2005.03.07. 16:44

Sajnos, az adósok börtönét még nem nyitották meg, ezért attól nem kell tartanod, hogy börtönbe kerülsz. (inkább a kórház jöhet számításba!)
A sorsod: örök lelkiismeret-furdalás, amíg nem fizettél. Ennél rosszabbra csak akkor számíthatsz, ha a károsult nem fogja fel ilyen vidáman a dolgot.

csatyi1 # 2005.03.07. 16:32

jó napot! Kérdéssel fordulnék önökhöz.Az ellenem polgári perben megítélt kártérítést nem tudom miből kifizetni egy magánszemélynek.Kb 800000 ft.Egyenlőre még nem futottam ki a határidőből,fellebbezni is fogok. A kérdésem az lenne,hogy miből hajtják majd be? Nincs ingatlan a nevemen,se kocsi,se bankszámlám de még bejelentett keresetem sem. Bebörtönöznek? Kérem segítsenek,mi lesz a sorsom?