Mehetni mehetnek. Hogy mennek-e, azt nem fogjuk tudni megmondani.
Tartási szerződés felbontása
Köszönöm a válaszokat!
Ugye most úgy áll a helyzet, hogy a ház teljes tulajdona az enyém, (a fele ajándékba kapott, a másik fele pedig a tartás fejében kaptam)
Nos így akarna a hölgy engem kivásárolni 2,5 millió forint értékben.
A bíróságot mindenképp szeretném elkerülni, de még egy kicsit próbálnék egyezkedni.
Szóval 1 levelet kaptam az ügyvédjétől, erre válaszoltam is, most megint jött az ügyvédtől egy levél, melyben már közli ha nem fogadom el akkor bíróságra is adhatnak.
Na most ha én még erre válaszolok egy ajánlattal, és azt sem fogadja el akkor kérdezés nélkül mennek a bíróságra?
Mert ezt azért szeretném elkerülni.
odrif
Ha nem tudtok megegyezni, akkor a bíróság dönt. Részletesen írd azért össze, hogy milyen tartási szolgáltatást nyújtottál az évek alatt, mert a felbontás esetén erre elszámolást kérhetsz, de sajnos az elszámolás messzemenően nem automatikus.
Ami a férj részét illeti, peren kívül megpróbálhattok együtt megegyezni egy ingatlan-forgalmi szakértőben, akinek a véleményét az érték tekintetében mindketten elfogadjátok.
Szerintem nem a tartási szerződést akarja felbontani, hanem a közös tulajdont akarja megszüntetni.
A megváltási ár megállapodás tárgya. A bírósági utat lehetőleg kerüljétek el!
Egy ismerősöm férje életében úgy döntött hogy a házának felét rám hagyja.
Az ismerősöm ezek után tartási szerződést kötött velem, mely szerződésben az ingatlan felének értékét 2 millió forintban, a tartás értékét 40ezer forint/hó-ban állapítottuk meg.
Most Ő fel akarja bontani a szerződést, és a férje része után, 2,5 millió forintot hajlandó kifizetni nekem, különben bíróságra adja az ügyet.
Én 3,5 milliót kérnék, de nem hajlandó beleegyezni.
Van valami lehetőségem? vagy csak a bíróság marad.
Köszönöm!
Ha a bérbeadó a bérleti szerződés megkötését követően a bérbe adott dolog tulajdonjogát átruházza, a tulajdonos személyében bekövetkezett változással a bérleti szerződésből fakadó jogok és kötelezettségek tekintetében az új tulajdonos lép a bérbeadó helyébe. A bérbeadó és az új tulajdonos a bérlővel szemben egyetemlegesen kötelesek helytállni a bérbeadót a bérleti szerződés alapján terhelő kötelezettségek teljesítéséért.
A bérbe adott dolog új tulajdonosa a határozott időre kötött bérletet felmondhatja, ha őt a bérlő a bérleti viszony fennállása vagy lényeges feltételei tekintetében megtévesztette.
Magánszemély betéti társasággal haszonbérleti szerződést kötött külterületi ingatlanra,Tartás jogcímen a magánszemély gyermekére került az ingatlan,a magánszemélynek haszonélvezete van ,ebben az esetben új haszonbérleti szerződést kell kötni a bt..neka magánszemély gyermekével?A tartás jogcím tulajdonosváltozás egyben?
Ha a felek megromlott viszonya miatt nem tarthato fenn a tartási szerződés, bármelyik fél kerheti a bíróságtól a megszuntetest.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Még annyi kérdésem lenne, hogy akkor a mi oldalunkról is meglehetne így szüntetni a szerződést? Ezenkívül még milyen okokkal lehetne?(Tudok konkrét információkat adni, ha esetleg szükségesek a megválaszoláshoz)
Eletjaradeki szerzodesse akkor alakítható a szerzodes, ha személyes ellátásra nem szorul az eltartott. Hogy ki tartozik kinek , annak az eldöntéséhez látni kellene egy részletes elszámolást, mindenesetre a puszta számokon túl a birosag az eltartott helyzetet is figyelembe veszi.
Főként abból az indokból kifolyólag szeretnénk megszüntetni a szerződést, mivel se édesapám nem jön ki jól az öreggel, valamint ugyan ez fordítva. Ezen felül se anyagilag, se időben nem áll módunkban róla gondoskodni.(Ha ez számít, akkor tudnánk, de az nagyon nagy terhelést vonna maga után, értem ezalatt: se szabadidő nem maradna, se pénz).
Valamint: Milyen feltételei vannak, annak, hogy a szerződést életjáradéki szerződéssé lehessen alakítani?
Ha esetleg, ez nem sikerülne, akkor a megfelelő elszámolás esetén, ki fizet kinek?
Előre is köszönöm!
Mindket oldalról többféle okbol elkepzelheto a szerzodes megszüntetése, de hát kellene egy konkrét tényállás. A nem szerződésszegésen alapuló megszuntetes vonatkozasaban a leggyakoribb az, hogy az eltartott kerheti a körülmények lényeges megváltozása esetén a megszuntetest, ha eletjaradeki szerzodesse nem alakítható. Ebben az esetben birosag dont a megfelelő elszámolásról.
Üdv!
Olyan ügyben fordulok önökhöz, hogy nagyanyám eltartási szerződést kötött az élettársával(az akkori házra) még 11 évvel ezelőtt(nagyanyám volt az eltartó, az élettársa az eltartott), de viszont nagyanyám előbb meghalt.
Ezt ha minden igaz, édesapám(mint nagyanyám egyedüli gyereke) megörökölte.
Az lenne a kérdésem, hogy van-e valamilyen lehetőség a szerződés felbontására, és ha igen, akkor melyik oldalról, milyen következményei vannak?
Előre is köszönöm a válaszokat!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02