Alkotmánybíró mentelmi joga?!


PeJo # 2005.06.18. 20:48

Még szerencse, hogy nem verte meg az alkotmány őre emberünket. Ha valóban így történt, ahogy leírod (márpedig miért ne hinnénk el), az azért több mint gyalázatos. Újra leírom: az alkotmány őre, akinek mindent szabad?!

Lehet, hogy amennyiben egy név is megjelenik, már nem is siet és reagál a bíró úr. Persze ehhez barátunknak nagyon biztosnak kell lennie a dolgában.

the big cat # 2005.06.13. 13:01

Nem sokat tudtunk segíteni, sajnos Mo-on igen elterejdt, hogy a magukat kiváltságosoknak képzelők visszaélnek a jogaikkal. Mindenképpen javaslom a biztostíóval megegyezve előzetesen CASCO-ra rendezni az ügyet, függőben hagyva a KGFB-t.

catus # 2005.06.13. 12:55

Igaz, hogy 300.000 Ft a kár, de nem hinném hogy megérné pereskedni.A hugom pasijáról van szó. Nem elég, hogy a hamarosan megérkező baba miatt a hugom nem dolgozik, most hogy a férje ki tudja fizetni a kocsit éjjel nappal az utcán kell majd lennie.Szép kis családi élet kezdet.:(
Komolyan mondom sírhatnékom van:.)
Azért köszönöm a segítséget!

the big cat # 2005.06.13. 12:48

Nos a mentelmi eljárás miatt ez jóval több lesz mint 3 hónap, és ha az OGY nem adja ki, ami meg szokott történni, mivel az a gyakorlat, hogy szabálysértési ügyekre nem adják ki egymást a képviselő és egyéb urak, akkor nem is lesz felelőség megállapítás, így kénytelen lesz polgári pert indítani a felelősség megállapítására, ami időben is jó hosszú lesz, és nem részletezném milyen esélyek vannak egy alkotmánybíróval szemben, főleg, hogy nincs tanu egy darab sem, ha jól értem. A bíró úr nyilván tisztában volt ezzel, és bizonyára gerincproblémákkal küzködik, hogy nem bírta a felelősségét elismerni, és ezzel promt rövidre zárnia problémát redőrök nélkül.

Szégyen, de ha nincs jogsegélybiztosítása próbáljon inkább megegyezni a biztosítójával, hogy előzetesen a CASCO-ra rendezzék a kárt, és aztán majd meglátja, hogy érdemes-e pereskedni.

catus # 2005.06.13. 12:35

A betetétlapot kitöltötte a pasi, (nem nevezek Bíró Úrnak egy olyan embert aki azért nem hajlandó elismerni a feleősséget , mert idézem: Õ nem ismerheti el a teljes felelősséget" és neki ugrik a biztosítási bónusza. Ami esetében azt jelenti, hogy két évig kb 800-1000 ft-tal kellene többet fizetnie.) A feleősséget nam ismerte el. Ilyen esetben pedig a biztosító csak a rendőrségi, KF-i határozat alapján fizet, ha fizet.Ami kb 3 hónap. Siralmas hogy valaki tisztességesen próbál dolgozni, (tudom ez taxis esetében hihetetlenül hangzik, de a hever tényleg az) és egy ilyen alak, aki az ország törvényeit véleményezi mindent tönkretesz. Felelősség nélkül.

the big cat # 2005.06.13. 12:17

Szégyen, hogy a bíró úr a mentelmi jogával takaródzik, különösen, hogy alkotmánybíróként nagyon jól tudja, hogy ugyan a szabálysértési eljárás alól mentességet élvez, de a polgári jogi felelősség alól nem.

Elvileg az eljáró hatóságnak meg kell keresnie az Ogy-t, hogy engedélyt kérjen a szabálysértési eljárás lefolytatására, de ettől függetelenül a biztosítási ügyet elintézhette volna a bíró úr, nem igazán akarok arra gondolni, vajon miért volt oylan sürgős a mentelmi jogára hivatkozva elmenekülni.

catus # 2005.06.13. 12:01

Múlt héten egy taxis ismerősömnek volt szerencséje egy alkotmánybíróval koccania.A balesetet egyértelműen a bíró "úr" okozta. A baleset után arra hivetkozva hogy ő siet és egyébiránt is mentelmi joga van a helyszínt elhagyta, a felelősséget nem ismerte el.A kiérkező rendőrök amikor meghallották hogy ki volt a hunyó a balesetben negyed óráig telefonálgattak, majd kiderült, hogy nekik nincsen intézkedési joguk. Az ügyet a Közlekedési Főfelügylet( vagy ki) fogja kivizsgálni. A Rendőrség felvette a jegyzőkönyvet amit a haver meg sem nézhetett, alá sem írt.
Ilyenkor akkor mi fog történni? Azért mert egy alkotmánybíró az illető nem lehet őt felelősségre vonni?A végén a hever egy elmebeteg gyilkos lesz aki szántszándékkal hajtott bele az Bíró Úrba?
Köszi a segítséget!