jóhiszemű jogcím nélküli


ObudaFan # 2005.09.23. 17:27

Szerintem ez az illeték mértékét nem érinti.
Írasd alá vele a papírt, ha aláírja, mert egyszerűbb dolgod lesz, viszont akkor is csak bíróságon. Közig. úton csak az önkényesen elfoglalt lakást ürítik ki.

floda # 2005.09.23. 07:39

Még lenne két kérdésem:

1. Az eladó azt állítja, hogy a személy azért merült fel mint jóhiszemű jogcím nélküli bentlakó, mert ezzel kívánták csökkenteni az örökösödési illeték mértékét?
Erre hivatkoza ez megtörténhet?
2. Ha a bentlakó, 2 tanú jelenlétében, írásban nyilatkozik róla, hogy elhadja az ingatlant és nem támaszt további követelésket ezzel szemben, meggyorsítja-e a folyamatot?Továbbra is csak perben lehet ilyenkor kikényszeríteni a távozást?

ObudaFan # 2005.09.22. 20:04

Viszont sem a bérleti jogot, sem a szívességi lakáshasználatot nem is kell bejegyezni, úgyhogy ez nyilvánvaló. A bent lakónak is az lesz a jobb, ha sikerül megegyezni, és olyan időpontban kényszerül elhagyni a lakást, amikorra erre fel is tud készülni, mintha ki lenne dobva.

floda # 2005.09.22. 19:54

Az új tulajdonos (örökös) szerint nem született semmilyen írásos formula a földhivatali bejegyzésben sincsen semmi utalás arra, hogy valakinek is lenne még a házon bármilyen joga bejegyezve;

ObudaFan # 2005.09.22. 16:51

Tudni kellene, hogy milyen megállapodás volt az elhinyt és a lakó között, volt-e bármilyen határozott időtartam, amit kikötöttek, vagy sem, illetve mi volt a bent lakás ellenértéke, és ezeket a tényeket valaki tudja-e bizonyítani. Azután pedig ha nem akar menni, akor valószínűleg perben kell majd kérni a lakás kiürítését.

floda # 2005.09.22. 13:13

Ingatlan vásárlás során derült ki, hogy a megvásárolni kívánt ingatlanban laknak;
A házat az örökös kívánja eladni, akinek most került bejegyzésre a földhivatalnál a joga, de "elfelejtette közölni", hogy laknak benne;
Elmondása szerint édesapja engedte meg a személynek, hogy ott tartozkódjon mert segített neki;
Mit lehet tenni ebben az esetben;