Vettem hétfőn egy DVD-írót, ami péntekre be is halt! Visszavittem, kértem, hogy cseréljék ki...mondták, hogy OK...kedden menjek érte! Eddig rendben is volt, de ma már péntek és még mindíg semmi. A boltos kicserélné, de a cég, akitől veszik, arra hivatkozik, hogy csak 3 napon belül kötelesek kicserélni, utána 3 hetük van a javításra, ha ez nem megy, akkor kell cserélniük!
Emlékeim szerint ilyen a Ptk.-ban sehol nincs és máshol sem találkoztam ezzel a szabállyal. Van e ilyen és hol???Ha nincs, akkor mit lehet csinálni, mert a boltosok tök normálisak, őket nem akarom piszkálni, de a gyártó pofátlansága, hogy egy szoftwarefrissítést nem tudnak megcsinálni egy hét alatt????azért ez bosszantó.
Egyébként fel lehet jelenteni a gyártót a Fogyasztóvédelemnél anélkül, hogy a kisboltot belevonnám??
ha jogszabályhelyekkel kisegít vki azt is megköszönöm.......
termékcsere
A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelezô jótállásról
7. § értelmében ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstôl) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerû használatot akadályozza.
Ez után azonban javíthatnak.
Az azonban kérdsé lehet, vajon tényleg kell-e 3 hét egy ilyen javításhoz. Ha ok nélkül húzza az időt a cég , akkor az lehet fogyasztóvédelmi kérdés, és ehhez a boltnak semmi köze.
köszi az infót!!
(bocs, hogy nem reagáltam, csak nem voltam gépközelben)
Tescoba visszavitt elektromos készülék (DVD lejátszó), három hónapja javítják, állítják, őket már nem köti törvény harminc naphoz. Cserekészüléket nem biztosítottak.
Valóban nincs már kötelem a harminc napra?
SF
Hacsak nem vállalták a garancialevélben, vagy szerződésben, vagy reklámban, stb.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02