termékcsere


ObudaFan # 2005.09.29. 19:56

Hacsak nem vállalták a garancialevélben, vagy szerződésben, vagy reklámban, stb.

Sasfioka # 2005.09.28. 17:58

Tescoba visszavitt elektromos készülék (DVD lejátszó), három hónapja javítják, állítják, őket már nem köti törvény harminc naphoz. Cserekészüléket nem biztosítottak.

Valóban nincs már kötelem a harminc napra?

SF

jakuza # 2005.09.27. 07:59

köszi az infót!!
(bocs, hogy nem reagáltam, csak nem voltam gépközelben)

ObudaFan # 2005.09.23. 17:22

A 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelezô jótállásról
7. § értelmében ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstôl) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerû használatot akadályozza.
Ez után azonban javíthatnak.
Az azonban kérdsé lehet, vajon tényleg kell-e 3 hét egy ilyen javításhoz. Ha ok nélkül húzza az időt a cég , akkor az lehet fogyasztóvédelmi kérdés, és ehhez a boltnak semmi köze.

jakuza # 2005.09.23. 08:24

Vettem hétfőn egy DVD-írót, ami péntekre be is halt! Visszavittem, kértem, hogy cseréljék ki...mondták, hogy OK...kedden menjek érte! Eddig rendben is volt, de ma már péntek és még mindíg semmi. A boltos kicserélné, de a cég, akitől veszik, arra hivatkozik, hogy csak 3 napon belül kötelesek kicserélni, utána 3 hetük van a javításra, ha ez nem megy, akkor kell cserélniük!
Emlékeim szerint ilyen a Ptk.-ban sehol nincs és máshol sem találkoztam ezzel a szabállyal. Van e ilyen és hol???Ha nincs, akkor mit lehet csinálni, mert a boltosok tök normálisak, őket nem akarom piszkálni, de a gyártó pofátlansága, hogy egy szoftwarefrissítést nem tudnak megcsinálni egy hét alatt????azért ez bosszantó.
Egyébként fel lehet jelenteni a gyártót a Fogyasztóvédelemnél anélkül, hogy a kisboltot belevonnám??
ha jogszabályhelyekkel kisegít vki azt is megköszönöm.......