Fórum polgári jog régebbi elöl     új hozzászólás


bankok inkasszó?

drbjozsef #   2020.05.29. 13:10

GJager,

Hagyott.

Feltehetőleg, az el nem olvasott apróbetűben van hitelkereted, a számokból gondolva 550ezer, vagy 600ezer. Vagy ilyesmi. Szóval nem merítette le a hitelkeretedet, vehetsz még fel róla.

De kérdezd a bankod.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.05.29. 13:03

Soha nem volt folyószámla hitelem.
Most már van. Legalább 520K erejéig.

www.kbs-ugyved.hu

wers #   2020.05.29. 12:26

Akkor ezt a bankkal kellene tisztázni.

GJager # e-mail 2020.05.29. 12:20

Köszönöm a gyors választ.
Soha nem volt folyószámla hitelem.
De ezt akkor sem értem.
Megélhetére nem kellett volna valamennyi pénzt a számlán hagynia?

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2020.05.29. 12:06

Azt bank tette, nem a végrehajtó. Valószínűleg tartozik a számládhiz egy combos hitelkeret.

www.kbs-ugyved.hu

GJager # e-mail 2020.05.29. 11:03

Csak egy gyors kérdés.
Mennyi pénzt kell hagynia a végrehajtónak a Bank számlán?
Van egy végrehajtási ügyem.

3 hónapja nincs bevétele, nincs bejelentett munkahelyem.
Ma reggel a mobilbankom -520.000 forintos egyenleget mutatott.
2 hónapja nincs több pénz a számlán 60.000 forintnál.
Nem teljesen világos, hogy ezt, hogy teheti meg a végrehajtó.
Kérem valaki világosítson fel.
A válaszokat előre is köszönöm.

Tímea69 # e-mail 2017.04.06. 15:01

Persze örüljünk. Csak nekem van egy rettenetes rossz tulajdonságom, a saját problémáim mellett érdekelnek más eberek is . Együtt tudok érezni azokkal akik már ebbe a helyzetbe vannak , vagy ezután fognak erre a sorsra jutni. Még is csak nincs ez így jól.Bár tudom semmit se tehetek értük . De legalább kiírtam magamból.

pazs #   2017.04.06. 14:17

Sajnos igen - viszont örüljünk, hogy esetetekben nem lett nagyobb baj, mert a családi hálózat megóvott.

pazs #   2017.04.06. 13:56

Egyszer olvastam erről egy jó hasonlatot: ha te vezeted az autót és egy pillanatra elalszol, emiatt pedig balesetben meghal a vétlen utasod, tök mindegy, hogy azért aludtál el, mert bulizni voltál vagy virrasztottál. Sajnos ez ilyen, az adósság szintén.

Tímea69 # e-mail 2017.04.06. 13:33

Számndékomban nem állt az egész jogrendszert kritizálni. Sőt nem is tehetném,nincsenek magas iskoláim csak egy buta nő vagyok ,talán nem úgy fogalmaztam ahogyan kellett volna amin esetleg felháborodott. Nem állt szándékomban felelőségem alól sem kibújni ,hiszen egyet értek azzal,hogy volt egy tartozásom amit ki kellett fizetnem. Csupán azzal nem értek egyet,hogy az én tartozásom a gyerekem fizesse meg . Élek, nem örökölte a tartozásom, ő nem adós. Csupán emberileg kérdőjelezem meg azt,hogy ez a hatósági végrehajtás ebben a formában biztosan nem sért e érdekeket, pld a gyerek érdekeit. És leszögezném mégegyszer,már túl vagyunk rajta és éhen sem haltunk mert nekünk volt hála isten aki segítsen ebben a helyzetben.De higgye el sok velünk hasonló helyzetben lévő vagy halálos betegségben szenvedő gyerekes szülőnek semmilyen segítsége nincs, akik rengeteg adóságot halmoztak fel esetleg ,hogy megmentsék a gyerekük. Ilyenkor nem gondolkodik az ember csak sodorja az ár.

pazs #   2017.04.06. 12:53

gerbera: én veled is egyetértek ám :) amúgy nem is volt kérdés.
Tímea69: sebaj. Minden jót!

gerbera317 # e-mail 2017.04.06. 12:46

Nem ítélkeztem, csak olyat írtam, ami egy magasabb ingerküszöbű emberből is reakciót tud kiváltani. Erre pedig az jogosított fel, hogy ahogyan elsírtad a bánatodat, az mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy orvoslást nyerjen. Mert nem panasz az, hanem egymerő szemrehányás, éppen csak azt nem tetted oda a végére, hogy "ennyit erről a velejéig romlott és korrupt magyar jogrendszerről".
Ha pazs meg nem előz, én is ugyanazt válaszoltam volna másodjára: az eljáró hatóság, még maga az inkasszót teljesítő bank sem vizsgálhatja, miféle jogcímen kerülnek pénzösszegek a számlára, és az a számlabirtokos ügye-baja-gondja, hogy oda érkező mentes juttatások a továbbiakban nem többek számlaegyenlegnél.
Arról pedig az adós gondoskodhat, hogy a számlaegyenlegnek legalább a mentes része megmaradjon a számlán, péládul úgy, hogy módosítja a bankszámla-szerződését. Mert mindenki hajlamos a bankját hibáztatni, hogy az a mentes részt, sőt, a hitelkeretet is átutalta a hatóságnak, és az eszébe sem jut, hogy mindez azért, mert a szerződésben nem kötötte ki, hogy ilyen nem történhet meg (ld. 2009. évi LXXXV. törvény (Pft.) 62. § (2) bek.).

Tímea69 # e-mail 2017.04.06. 11:21

Pazs , nem pajzs bocsánat:)

Tímea69 # e-mail 2017.04.06. 11:19

Rendben kedves pajzs értem. Ez lett volna a kérdésem. Utóbbi két bejegyzést csak azért tettem mert a hölgy ,itélkezett felettem ahelyett,hogy esetlegesen inkább a kérdésemre próbált volna meg válaszolni.Köszönöm az egyértelmű válaszod.

pazs #   2017.04.06. 10:49

Tímea69: értjük és megértjük. Te pedig azt értsd meg, hogy a számládon nem a fiad életjáradéka meg családi pótlék és ápolási díj van, hanem számlaegyenleg (pénz), azt meg inkasszózhatják. A pénz eredetét nem vizsgálják.

Tímea69 # e-mail 2017.04.06. 10:04

És még egy dolog , közben valóban nem gondolkodtam el azon ,hogy ez a tartozás veszélybe sodorhatja a családtagjaim. Nulláról megpróbáltam közben a gyerem vissza hozni. Felvoltak akadva a szemei ,nem tudott enni ,járni, beszélni. Bocsánat,hogy minden pénzt megpróbáltam arra fordítani ,hogy újra éljen. Ma már mindent megért, vezetve tud járni, beszél,önálóan gondolkodik. És még mindig benne van ,hogy tovább fejlődjön. Neharagudj ,hogy nem ezzel a tartozásommal törődtem hanem a gyerek jövőjével. Ezért nem fogok elnézést kérni tőled. Mert ezt soha sem fogom megbánni. ( és itt lezártam a témát)

Tímea69 # e-mail 2017.04.06. 09:33

Elnézést kedves Gerbera, nem az van rendben,hogy tartozásom volt rosszul fogalmaztam .Azt arra értettem ,hogy elöbb utóbb ki kell fizetnem.Tudod néha kerülhet az ember olyan helyzetbe,hogy az egészséges gyereke súlyos koponya sérülést szenved,tönkre megy az élete a házassága, egyedül marad a sérült+ 3 egészséges gyerekével, abban az időben az ex férjem inkább munkanélkülire ment,hogy minél kevesebbet keljen fizetnie. No de mindegy nem sajnáltatni szeretném magam, csak talán neked fogalmad sincs mibe kerül egy sérült gyerek fejlesztése és hogy hogyan és miért alakul úgy, hogy a szülőnek keletkezik egy tartozása. Persze megvan minden jogod szólás szabadság van véleményt írni. Viszont ha egy kicsit magadba nézel ,picit gondolkodj el , ítélkezel felettem anélkül,hogy ismernél ez nagyon emberi. És mégegyszer elnézést,hogy rosszul fogalmaztam.

gerbera317 # e-mail 2017.04.06. 08:59

Az rendben van ,hogy tartoztam egy telefonszolgáltatónak

Az nagyon nincs rendben, hogy te ezt rendben lévőnek találod. Aki tartozik valakinek, annak igenis tisztában kell lennie annak a következményeivel is, nevezetesen, hogy a családját, adott esetben még a lakókörnyezetetét, munkáltatóját is nem kívánt helyzetbe sodorja az egyébként "rendben" lévő tartozásával.

Tímea69 # e-mail 2017.04.06. 08:01

Szép napot! Nem rég hatósági végrehajtást tettek a számlámra. Bár hálaisten tegnap letelt mégsem érzem azt jogszerünek ahogy történtek a levonások. Az rendben van ,hogy tartoztam egy telefonszolgáltatónak és ezt előbb utóbb ki kell fizetni. Az is rendben van ,hogy az én ápolási díjam lefogják, még talán az is ,hogy elviszik a sérült gyerekem emelt családipótlékját. De azzal már nem értek egyet, hogy hozzányúlhatnak ,a gyerek tartási díjához és a balesete miatt megitélt , biztosító által fizetett életjáradékához,hiszen az én gyerekem nem adós csak én. Tisztelettel Tímea!

facsiga77 # e-mail 2017.02.05. 20:34

Ügyirat szám ott van a bankodnál, ha a tájékoztató levelet megkapod (postán vagy másolatban a fiókból).
NAV-hoz is be lehet menni, valószínű a lakhelyed szerinti végrehajtási csoport kezeli az ügyet.

Kérvényezheted, de ettől még leveszik a számládról a pénzt.
Jobban jársz szerintem ha postai útra kéred a folyósítást mihamarabb, mellette kérelmezhetsz amit csak akarsz vagy megadják vagy nem.

74erika65 # e-mail 2017.02.05. 20:07

Ügyírat számot nem tudok vinni, még az ügyvédnek se.Így marad az orvosi papirjaim csatolása. Mivel semmilyen levelet, értesitést nem kaptam. Legalábbis ide ahol lakok nem jött. Jelzem be vagyok jelentve ahol lakok. A fogyatékossági pénzemet akartam le venni, mikor észre vettem a bajt. A bankom adta a felvilágositást mikor felhivtam, hogy inkasszó van rajta.
Ha kérvényezem ennek a feloldását mennyi idő mig ez elrendeződik?

facsiga77 # e-mail 2017.02.05. 19:56

A számládon csak pénz volt, azt inkasszózhatta a NAV amit meg is tett.

Kérd a folyósítást postán a továbbiakra.

Az autódat illetően annyit tudok hogy az mentes a te esetedben a végrehajtás alól, abból baj nincs ha az ügyiratszámodat megadva erre felhívod a figyelmet.

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2017.02.05. 19:48

Minden előzmény nélkül nem - de nem is minden előzmény nélkül teszi.

www.kbs-ugyved.hu

74erika65 # e-mail 2017.02.05. 19:41

Kedves Fórum!!
Szeretnék egy kis jogi információt kérni. Jogi esetről. Arról van szó, hogy én súlyos mozgássérült vagyok. E kategóriás. Tolószékes.
Kérdésem a következő, a NAV minden előzmény nélkül inkaszózhatja e úgy a számla számomat, hogy a számlámon a fogyatékossági támogatás és a rokkant járadékom van? 4 órás fizetésem töredéke is megy rá. Azért ennyi mert tartozásom van. Illetve hozzá nyulhat e az autómhoz?
Én úgy tudom ezekhez nem nyúlhat hozzá. Van valaki aki jártas az ügybe?
Köszönöm előre is a segitséget!

gerbera317 # e-mail 2017.01.24. 09:48

A számlán mentesen marad 28500 Ft + az afölötti rész 50 százaléka. Pl. 100000 Ft-os számlaegyenlegből 35750 Ft teljesíthető a hatósági átutalási megbízásra. Ha a számlaegyenleg meghaladja a 114000 Ft-ot, akkor az arány változik, de főszabálynak az előző tekinthető.