Na de kérem... :)
Senki nem mondta szerintem ebben a fórumban, hogy mindenki szentfazékként él. Én is ültem már BKV-n jegy nélkül, bérlet nélkül. Nem is ezzel van a "baj". Ügyeskedtem én is, ha jött ellenőr, "helyezkedtem" a kocsiban, stb. De ha elkapott, nem én álltam neki hőzöngeni. Akkor egyszerűen "nem voltam ügyes." Megfizettem az akkor ezeregynéhányszáz forintos pótdíjat.
Az embernek vannak jogai és kötelezettségei, jogod van pl. elévült követelést meg nem fizetni, kötelezettséged, hogy egy magáncég tömegközlekedési eszközein megfizesd a viteldíjat, stb.
Pl. ott van a telefontartozások egyéves elévülési ideje. Számos-számtalan ügy van (akár csak ha itt a fórumon nézel körül), ahol bizony a szolgáltató amúgy jogos igényét már nem fogja tudni követelni jogi úton, ha az állampolgár meg "él az elévüléssel" és önként nem teljesít, volt egy "jó köre" (Volt eset, mikor a szolgáltató 1.100.000 Ft-os (!!!) meg nem fizetett, felhalmozott telefontartozást hagyott el elévülni... Tény, hogy ettől nem megy tönkre még a szolgáltató. De ez pl. FELÉD kedvező "jog".
Tehát a joggal lehet élni, és visszaélni. Van aki élni sem tud vele, valaki meg mindig csak visszaélni.
Erről a hozzáállásról beszélnek itt a fórumon.
SF