Sziasztok,
csatlakoznék az eddigiekhez:
Dr.Kováts Sebestény ügyvédi felszólítás 144.000,-HUF-ról.Az adatokat bemondás és TB kártya és adókártya alapján tették.
Most kikértem a jegyzőkönyveket,majd felhívtam a BKV-t ahol jelenleg 40 darab büntetést tartanak számon a nevemen.Ebből 8 van az említett ügyvédnél,1 bíróságon 2002-óta,a maradék 31 darab pedig az ő rendszerükben még csak nyilvántartás alatt.
Összsenen az 1 darab bíróságon levő ügyet követték el személyire (igen-igen az sajnos én voltam amelyet már meg is fizettem azóta) a maradék 39-et valamilyen jóindulatú hölgyike az én 2000-ben elhagyott TB és adókártyámra követi el,illetve 2 x bemondás alapján történt az adatfelvétel az ő jóvoltából.
2002-es a legelső és 2008.08.14 az utolsó.
Írtam egy paprikás hangú mailt az irodának (nekem most 2007-es és 2006-os büntetéseket küldtek.) hogy a jogszabályok szerint a TB kártya nem minősül személyi azonosság igazolására szolgáló okmánynak:az 1992. évi LXVI. törvény szól a polgárok személyazonosító adatainak és lakcímének nyilvántartásáról, ez tartalmazza a személyazonosításra alkalmas hatósági igzolványok kötelező tartalmi elemeit (azaz az olyan okmány, ami ezeket nem tartalmazza nem alkalmas a személyazonosság igazolására)
Tehát a TB kártya nem ide tartozik.
Hogy fogadhatja el ezt az ellenőr???Holnap ellopom a szomszéd lány adókártyáját és most majd ingyen utazom ezentúl a BKV-n???
No mindegy abban maradtunk,hogy menjek és kérjek az OEP-től igazolást hogy mikor állították ki az új TB kártyámat,az APEH-tól hogy azt mikor adták ki az adókártyám,majd menjek el a rendőrségre és tegyek feljelentést ismeretlen tettes ellen.Ezek után a rendőség el fog küldeni írásszakértőhöz és azt össszevetik a jegyzőkönyvekkel.
Na de kérdem én lehet egy írásszakértői vélemény perdöntő ebben az esetben?
És mi van ha az írásszakértő azt mondja hogy márpedig én írtam alá,mert isten tudja miért hasonlít az én aláírásomhoz.(bár szerintem ez lehetetlen....)
No mindegy.A kérdésem az hogy mindenképp rendőrségi ügyet kell ebből a dologból csinálni?
Anno amikor a TB és adókártyám eltűnt,a rendőrök nagyjából kiröhögtek hogy azt nem kell letiltani ők ezzel nem foglalkoznak.
Hát ez lett a vége...:(