bkv fenyegetőzés

Zoland # 2009.07.15. 19:50

Jó estét! Sziasztok!

Gyarapítanám a (talán tanulságos) esetek számát.

Az eset a következő:
akárcsak Iberius, a legnagyobb megrökönyödésemre én is megkaptam a magam felszólító levelét Szekszárdról. Az eset annyira felbosszantott, hogy - noha ismerem Egyjogász összes intelmét a kézbesítési vélelemről, az elévülésről, és a vonatkozó eljárásrendről - nem átallottam azon nyomban telefont ragadni és felhívni az ügyvédi irodát.
A következőket sikerült megtudnom:

• 2004 végén történt az "esemény" az "n" buszjáraton;
  • a nevem és a szül. dátumom stimmel;
  • diákigazolvánnyal igazoltam magam (sic!);
  • nem válaszoltam a BKV által a XXX kerülti címemre kiküldött két felszólítóra.

Alig van "problémám" esetettel:

• akkoriban egyáltalán nem jártam BKV-val, mert Budaörsre jártam dolgozni, kocsival;
  • az említett 'n' buszjáratra talán még életemben nem szálltam fel, de 2004. végén biztosan nem;
  • soha nem büntetett még meg ellenőr - t.i. mindig van jegyem! -, ergo nem kerülhetett ki a nevem és címem sem a BKV-hoz;
  • a 90-es évek elején voltam utoljára diákigazolványos diák, vagyis 12-14 évvel az "esemény" előtt; és végül
  • sosem laktam a megnevezett "XXX" kerületben.

Szóval nem én voltam.
(Innen üdvözlöm a másik fórumtéma egyik korábbi beíróját, aki más személyi adatait adja meg, mert bizony lehet, most én is egy ilyet "szívtam meg".)

Ezek után az ügyintéző az javasolta, tisztázzam maga a BKV Pótdíjfizetési irodájánál. Jó mi?!
Elmentem. Közölték, hogy itt csak fizetni lehet (nem véletlenlün küldött ide az ügyintéző :-), a reklamációt két bejárattal arrébb intézik.
Oda is elmentem egy másik napon. Ott közölték, hogy a személyes adatok egyeztetésére csak a Pótdíjkezelési Osztályon van lehetőség, előre egyeztetett időpontban, mert ott az akta...

Nekem itt ért véget a történet: még én rohangáljak tovább az ő tévedésük miatt. Azt hiszem megtettem többet is, mint ami elvárható. Innentől kezdve hátradőlök, aztán be lehet perelni! A kézbesítést amúgy sem tudják bizonyítani.

Mit gondoltok?

Zolandco