Jó estét! Sziasztok!
Gyarapítanám a (talán tanulságos) esetek számát.
Az eset a következő:
akárcsak Iberius, a legnagyobb megrökönyödésemre én is megkaptam a magam felszólító levelét Szekszárdról. Az eset annyira felbosszantott, hogy - noha ismerem Egyjogász összes intelmét a kézbesítési vélelemről, az elévülésről, és a vonatkozó eljárásrendről - nem átallottam azon nyomban telefont ragadni és felhívni az ügyvédi irodát.
A következőket sikerült megtudnom:
- 2004 végén történt az "esemény" az "n" buszjáraton;
- a nevem és a szül. dátumom stimmel;
- diákigazolvánnyal igazoltam magam (sic!);
- nem válaszoltam a BKV által a XXX kerülti címemre kiküldött két felszólítóra.
Alig van "problémám" esetettel:
- akkoriban egyáltalán nem jártam BKV-val, mert Budaörsre jártam dolgozni, kocsival;
- az említett 'n' buszjáratra talán még életemben nem szálltam fel, de 2004. végén biztosan nem;
- soha nem büntetett még meg ellenőr - t.i. mindig van jegyem! -, ergo nem kerülhetett ki a nevem és címem sem a BKV-hoz;
- a 90-es évek elején voltam utoljára diákigazolványos diák, vagyis 12-14 évvel az "esemény" előtt; és végül
- sosem laktam a megnevezett "XXX" kerületben.
Szóval nem én voltam.
(Innen üdvözlöm a másik fórumtéma egyik korábbi beíróját, aki más személyi adatait adja meg, mert bizony lehet, most én is egy ilyet "szívtam meg".)
Ezek után az ügyintéző az javasolta, tisztázzam maga a BKV Pótdíjfizetési irodájánál. Jó mi?!
Elmentem. Közölték, hogy itt csak fizetni lehet (nem véletlenlün küldött ide az ügyintéző :-), a reklamációt két bejárattal arrébb intézik.
Oda is elmentem egy másik napon. Ott közölték, hogy a személyes adatok egyeztetésére csak a Pótdíjkezelési Osztályon van lehetőség, előre egyeztetett időpontban, mert ott az akta...
Nekem itt ért véget a történet: még én rohangáljak tovább az ő tévedésük miatt. Azt hiszem megtettem többet is, mint ami elvárható. Innentől kezdve hátradőlök, aztán be lehet perelni! A kézbesítést amúgy sem tudják bizonyítani.
Mit gondoltok?
Zolandco