bkv fenyegetőzés

Rat77 # 2010.08.10. 20:03

Üdvözlök mindenkit.

Nekem is akadna egy problémám. Nos tavaly ősszel sajnos otthon maradt a bérletem, legalábbis akkor azt hittem így természetesen átnyújtottam a személyimet a "hatóságnak" a villamoson. Na már most otthon viszont nem találtam meg, úgy tünt, hogy elvesztettem bár nagyon mérges voltam ritkán hagyok el fontos dolgot. KB 6-7 éve, éves bérletet kapok a munkahelyemtől tehát mindig van. Az élet meg úgy alakult hogy pár hétre az eset után megtaláltam a bérletet. Illetve a párom. Sajnos az akácfa utcai bemutatáson túl voltunk időben nem kicsit. Így gondoltam majd érkezik a rendes büntetés ésmegpróbálom, írok a BKV-nak egy szívhez szóló levelet hogy évek óta a Cafatériából bérletet vásárolok kérem legyenek kedvesek mérsékelni a büntetést, deha kell mind befizetem satöbbi. Levél nem jött a mai napig. A párom átvett egy ajánlott levelet a nevemben amiben 25e forintot követelnek tőlem. Eleddig semmi más papír nem jött. Kérdésem az lenne, hogy ez valóban így működik ? Mármint semmi "alap" büntetés egyből ügyvéd és gondolom az ő díja és még a többi finomságot is rám verik 10 hónap távolságból? Esetleg nem kellett vólna érkeznie a "hagyományos" büntetésnek a BKV-tól az eset után mondjuk 3-4 héttel mint ahogy ez lenni szokott mondjuk egy parkolási büntetésnél ? Ha azzzal sem foglalkozol X ajánlott levél után akkor megy követelés behajtóhoz/ügyvédhez a dolog ? Kicsit úgy érzem nem fair így a dolog. Befizetném én a büntetést de nem lehetne vhogy az eredetit kicsikarni belőlük ? Az most mennyi talán 12e ? Mégis barátibb...roppant mérges vagyok magamra is de az élet ilyen néha az ember feledékeny de ezért elkérni a minimálbér negyedét főleg úgy hogy idén 110e forint volt az éves bérlet és jövőre már adó is lesz rajta....
Adjatok tanácsot mit tehetnék hogy mérsékeljem a dolgot, ha kell biztosan tudok kérni a munkahelyemről igazolást hogy jópár éve bérlettel élek és talán még pár rági szelvény meg is van valahol :(