bkv fenyegetőzés

Hwesta # 2010.09.09. 19:15

Üdvözlet mindenkinek!

Kaptam egy tértivevényes levelet Dr. Mihályi Szabolcs ügyvédtől, amelyben felszólít, hogy 15 000 forint tartozásom van a Bkv felé, ami 2007ben keletkezett a 3-as metrón.
Ez így van, akkor valóban megbüntettek, de a büntetést 8 napon belül befizettem, az erről szóló pénztárbizonylatot eltettem. Viszont a bizonylaton az szerepelt, hogy azt három hónapig kell megőrizni, így idővel kidobtam.
Nagyjából egy-másfél éve kaptam egy sima postai levelet Dr. Kováts Sebestyéntől ugyanebben az ügyben. Akkor elmentem a Bkv-hoz, hogy kikérjem a kidobott pénztárbizonylathoz tartozó tőpéldányt, amit a Bkv-nak kell öt évig megőriznie (egygy másik fórumon olvastam, hogy ilye van és ezzel igazolhatom, hogy már fizettem). Ott az ügyfélszolgálatos hölgy úgy tájékoztatott, hogy mivel a tartozásom átadták az ügyvédi irodának, ezért velük vegyem fel a kapcsolatot, ott érdeklődjek. Említettem a hölgynek, hogy a pénztárbizonylaton az van feltüntetve, hogy három hónapig kell megőrizni, de ő erre csak annyit felelt: az a régi, azokon még ez van.
Közben olvasgattam itt is és máshol is, hogy ez a Bkv bevett trükkje, hogy egy kis mellékeshez jusson, így nem törődtem többet vele, nem is kaptam több levelet a fent említettig.
A tértivevényes levelet nem én vettem át, hanem egy rokonom.
Mit tehetek ebben a helyzetben? Forduljak az ügyvédi irodához és kérjem a bevételi pénztárbizonylat tőpéldányát? Félek, hogy kitalálnak valamit. Nevetséges, hogy egy korábban befizetett büntetést újra be akarnak hajtani...

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!