bkv fenyegetőzés

Szilvisz # 2010.09.12. 10:28

Üdvözlök mindenkit!

Látom sokan kaptak Dr. Szabolcsi Mihálytól is levelet. Az én helyzetem a következő volna. Évekkel ezelőtt kaptam levelet Kováts Sebestyéntől, amire voltam olyan buta, hogy reagáltam, jegyzőkönyvet kértem az első ízben felsorolt büntetésről, majd mikor láttam hogy az én aláírásom szerepel, részletfizetést kértem. Sajnos mindenezek után lettem felvilágosítva, hogy már elévült több évvel ezelőtti büntetést akart az úr jogtalanul behajtani rajtam, mert ha jobban megnézem, már a levél formája sem hivatalos, mert beszkennelt volt az aláírás nem eredeti és semmilyen adószám, semmi ilyesmi nem szerepelt rajta. Felháborodtam és nem fizettem be, majd kaptam az első telefont és akkor elmondtam a tudomásomra jutottakat a telefonálónak. Azóta nem volt semmi, de ennek több éve. A napokban viszont kaptam ettől a másik ügyvédtől immáron aláírós tértivevénnyel átvevős felszólítást, hogy a 4 büntetésem összege 69.000 Ft, amit 5 napon belül fizessek be, különben eljárást indítanak ellenem, ami megint csak engem fog terhelni. Szerepelt egy postai és egy e-mail cím, illetve egy telefonszám. Azonnal hívni kezdtem, többszöri hívásom is eredménytelen volt, a sok csengés után a géphang azt mondta be, minden ügyintéző foglalt. Hát írtam gyorsan egy e-mailt. Majd még egyet, és ma írtam meg a harmadikat, eddig semmi válasz nem volt, az interneten viszont böngésztem. Amit találtam bemásoltam a harmadik e-mail-be. Amit találtam, annak az a lényege, hogy a büntetés 1 éven belül elévül, ha nem keresnek. Azonban ha 1 éven belül kapok tértivevényes felszólítást, amivel ugye a kárigényét behajtó fél tud bizonyítani velem szemben, akkor onnantól kezdve 5 év az elévülési idő. Szóval mindösszesen csak érdeklődni szeretnék, hogy mire számíthatok, illetve hogy jól tudom-e.
Előre is köszönöm a választ!

Tisztelettel: Szilvisz