bolti lopás? mit tehetek?

kékrózsa # 2010.01.22. 18:59

Tisztelt Jogász Ur/Hölgy!

Be ismerem volt egy bolti lopásom mindössze 900 forint érték,amit nagyon megbántam de az már nem tesz semmit.A terméket a későbbiekben,jegyzőkönyv irás után kifizettem.Most kaptam a jegyzőtöl egy határozatot,illetve figyelmeztetést.
Ezt irták:

Határozatommal szemben a közléstől számitott 8 napon belül a hatóságom székhelye szerint illetékes helyi bírósághoz cimzett,hatóságomnál benyújtott,halasztó hatályú kifogásnak van helye.A kifogás illetékmentes,melyet az eljárás alá vont személy,törvényes képviselője,vagy védője,valamint a sértett nyujthat be.A kifogásban elő kell terjeszteni annak okát és célját,illetve uj tényre és uj bizonyitékra is lehet hivatkozni.
Tájékoztatom hogy ha a szabálysértési hatosag a kifogásnak nem ad helyt,az iratokat a tovabbi eljárás lefolytatása céljábol a városi birosághoz teszi át.
A kifogás a biroi határozat meghozataláig visszavonhato.
A mennyiben a jogosult kifogást nem nyujt be,vagy azt visszavonja,a határozat közlésétöl számitott 8dik napon,illetöleg a visszavonasnak a szabálysértési hatósághoz érkezése napjan a határozat jogerőssé válik.
Ezzel kapcsolatban azt akarom kérdezni,nekem most mit kell tennem?Nem értem a lényegét.Most ezt biroságra viszik ezt az ügyet?A terméket kifizettem,el ismertem.Mire számithatok?A hivatalba meg be is kell mennem el beszélgetésre?Mi lesz ez után?Többet soha nem teszek ilyet,nyomorult 900 forintért:((((( Segitsetek

Laci87 # 2010.01.21. 21:17

Jó estét.

Kérdésem lenne.
Megbüntettek a hivatal által.
Mennyi idö alatt évül el a büntetés ha nem fizetem be?
Az igaz hogy elzárással fogják le a tartozást?

üdv laci

Baj van # 2010.01.20. 16:28

Megkönnyebbültem
köszi a választ.:D
de akk nem is lesz pénzbírság "csak" 1 figyelmesztetés ?

Rexor # 2010.01.20. 16:23

Annyira nincs nagy baj. Valószinűleg kapsz egy figyelmeztetést a rendőrségtől, és egy erőteljesebbet a szüleidtől...Iskolád nem fogja megtudni, nem fognak emiatt kirúgni.

Baj van # 2010.01.20. 16:04

Hy
1 kérdésem lenne.
15 éves fiú vagyok és rajta kaptak 1000ft értékű lopáson.Ez volt életem első és utolsó lopása is.Jegyzőkönyvet hívtak és aláiratták velem az elismerő papírt is.Ezután 1 rendőr is kijött a helyszinre,de ő csak azt ellenőrizte, hogy a rendes nevemet montam meg a bisztonsági őrnek.Természetesen nem hazudtam.
az lenne a kérdésem ,hogy ennek mi lesz a következménye?
(pénzbirság,)
és az iskolával közlik ezt? kirughatnak ezért az iskolából?

laeyer # 2010.01.20. 14:56

A fizetésedből fogják megpróbálni behajtani! Ekkor megtudják a főnökeid is, ezért nem ajánlom.

ObudaFan # 2010.01.20. 10:30

Adóvégrehajtó inkasszál, foglal, letilt, stb.

Laci87 # 2010.01.19. 21:09

Köszönöm válaszát.
Adók?
Pl?
Fizetés állami támogatás?
Köszönöm.

üdv laci

végrehajtó1 # 2010.01.19. 11:49

Szabálysértési bírságot ha nem fizetik be akkor adók módjára kell először megpróbálni behejtani.Ha ez nem vezet eredményre végső esetben kérhetik az elzárásra való átváltoztatását.

Laci87 # 2010.01.19. 11:45

Jó napot!

Még augusztusban volt egy ital lopásom lakadalomba voltam és barátaimmal beletettük a kocsimba pár üveg italat.
Fejenként 6eft értékű italat loptunk el.
Kijött 30eft bírság.
A hivatalban fenyegetnek hogy bíróságra adják ha nem fizetem be.
Kérdésem az lenne tényleg bíróságra adhatják az ügyet?
Muszály kifizetni a bírságot?
Köszönöm.

üdv laci

hunfrakk # 2009.12.30. 20:43

pénzbüntetés általában - ami megy a helyi önkormányzat "kasszájába"

kb. 10 ezer Ft bünetés...

de ha szerencséd van "megúszhatod" egy figyemeztetés-szerűséggel

(tényezők: ha még nem volt ilyn ügyed, "büntetlen" vagy, életkor, életmód, iskolázottság, munkahely stb. ezek is számíthatnak - személyes elbeszélgetés is van általában)

Milka22 # 2009.12.30. 20:34

Sziasztok!

Engem 10000 forintot meg nem haladó értékű bolti lopáson értek. Vettek fel róla jegyzőkönyvet, elkérték a címemet, de sikerült elérnem hogy ne csináljanak belőle rendőrségi ügyet. Azt mondták, annyi fog történnni, hogy az önkormányzatnak a G4S (security csapat) ki fogja küldeni a jegyzőkönyvet, majd ez az én címemre fog kipostázódni.
Mik ennek a következményei?
Figyelmeztetés? Pénzbüntetés? Ha igen, mennyi lehet?

Nagyon megköszönném segítségeteket, hiszen egy egyszeri félrelépés volt és szörnyen megbántam.

Köszönöm

Sz.Márton # 2009.10.06. 09:39

Nantosz80!

A beismerés, még ilyen kisebb összegnél is nem automatikus eltörlése a következményeknek! Egyébként olyan komoly problémád (még!) ebből persze nem származhat, ha nem igazán teszed ezt heti vagy napi gyakorlattá...

Dike83 # 2009.10.06. 09:04

Kedves Nantosz80!
Az oké ,hogy beismerted, kifizetted, de ettől még a szabálysértést elkövetted!Az ,hogy beismerted és kifizetted az csak enyhítő körülmény lehet!

nantosz80 # 2009.10.06. 08:30

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, ha bolti lopáson érnek (1500Ft), be is vallod, sőt ki is fizeted a helyszínen, akkor miért jelentenek fel a polgármesteri hivatalnál - a jegyzőnél? Miért kell ott is fizetni? Ok, hogy bűncselekmény, de beismerted, s megtérítetted az okozott kárt.

Köszi előre is a válaszokat.

fodferi # 2009.07.31. 18:48

Köszi a válaszokat,hátha tud még valaki saját "tapasztalatából" bővebbet. Üdv fodferi

Feri29 # 2009.07.31. 18:34

Azt mondja, hogy nem lopta, csak megpróbálta lopni!

Ha a jegyzőkönyvben is ez szerepel, hogy az óra működőképes és nem lett megrongálva, akkor szerintem nem szabhatnak ki büntetést.

Ha mégis, akkor meg kell majd kifogásolni a számlát, amin a vitatott tétel szerepel.

Dr.Attika # 2009.07.31. 17:35

Azt teheti, hogy nem lopja tovább az áramot.

fodferi # 2009.07.31. 16:50

Sziasztok !
Gázórával kapcsolatban lenne kérdésem ?
Meg próbáltam megállítani,nem sikerült,közben cserélték,
jegyzőkönyvezték a rongálást. A mérő bevizsgálás megtörtént a laborban, csak a próbálkozás tényét állapították meg a jegyző könyvben is így szerepel.
Mire számolhatok,mivel azt mondják a ÉGÁSZ-t nem érdekli a jegyző könyvben mi szerepel minden képen
lopásnak számít és a büntit is így állapítja meg.
Fogadjak ügyvédet ? Hátha tud valaki többet eröl a témáról. Köszönöm előre is Üdv mindenkit fodferi

bebe2 # 2009.07.31. 16:00

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem ezzel és hasonlóval sem találkoztam még a fórumban ezért szeretném a segítségeteket kérni. Történt hogy egy áruházban vásároltunk (nem tesco) ahova kártyával tudsz belépni. A nyomtatónkba akartunk patront venni amit aztán miután levettük a polcról vissza is vittünk mert a bankkártyánkat otthon hagytuk és a készpénz ami nálunk volt nem lett volna elég rá. Szóval a lényeg hogy nem loptuk el. Ez kb 2 hete történt. A mai nap felhívott egy Úr az áruházból hogy találtak egy üres dobozt az édességosztályon és a kamera felvételén nem látszik hogy mi visszavittük volna a festékpatront a polcra. Mi ilyenkor a teendő,mert az úr feljelentést kíván tenni de én nem szeretnék ilyen miatt amit el sem követtem bárhova is járkálni. Gondolok itt rendőrség, jegyző stb…
A pénztárnál akkor nem állítottak meg és nem is szólt akkor senki semmit,csak most jött ez a telefon. Meg lehet variálni a felvételeket. Most arra gondolok hogy lehet törölni róla részeket. Illetve a rendőrség elfogadja ezt bizonyítékkén­t???Kérlek segítsetek,nagyon fontos lenne! Köszönöm előre is.

monalisa1 # 2009.07.30. 21:15

krisztaa

Legyél őszinte és megbánó, és ha van egy kis szerencséd akkor egy alapos fejmosással megúszod a dolgot. Az esetről a tanulság meg egy életre szóló okulás.

Ha esetleg pénzbüntetést szabnak ki, azt is viseld emeld fővel - megérdemelten, aztán valahogy kigazdálkodja majd a család...

"Lisa"
laikus hozzászóló

Dr.Attika # 2009.07.30. 20:01

Mit tehetek? Ne lopj! A BIBLIÁBAN is szerepel. Ha nem lopás nincs búncselekmény, nincs problémád.

Dr.Attika # 2009.07.30. 20:01

Mit tehetek? Ne lopj! A BIBLIÁBAN is szerepel. Ha nem lopás nincs búncselekmény, nincs problémád.

krisztaa # 2009.07.30. 19:46

korábban irtam ide, de még lenne egy kérdésem.
jött egy levél egy idézésről, hogy be kell mennünk a polgármesteri hivatalba, és lesz egy meghallgatás a védelembe vételről. mit várhatok? mire számítsak?
előre is köszönöm a válaszokat.

sanda78 # 2009.07.24. 10:55

tudnátok válaszolni nagyon sűrgős lenne köszönöm