Tisztelt Jogász Ur/Hölgy!
Be ismerem volt egy bolti lopásom mindössze 900 forint érték,amit nagyon megbántam de az már nem tesz semmit.A terméket a későbbiekben,jegyzőkönyv irás után kifizettem.Most kaptam a jegyzőtöl egy határozatot,illetve figyelmeztetést.
Ezt irták:
Határozatommal szemben a közléstől számitott 8 napon belül a hatóságom székhelye szerint illetékes helyi bírósághoz cimzett,hatóságomnál benyújtott,halasztó hatályú kifogásnak van helye.A kifogás illetékmentes,melyet az eljárás alá vont személy,törvényes képviselője,vagy védője,valamint a sértett nyujthat be.A kifogásban elő kell terjeszteni annak okát és célját,illetve uj tényre és uj bizonyitékra is lehet hivatkozni.
Tájékoztatom hogy ha a szabálysértési hatosag a kifogásnak nem ad helyt,az iratokat a tovabbi eljárás lefolytatása céljábol a városi birosághoz teszi át.
A kifogás a biroi határozat meghozataláig visszavonhato.
A mennyiben a jogosult kifogást nem nyujt be,vagy azt visszavonja,a határozat közlésétöl számitott 8dik napon,illetöleg a visszavonasnak a szabálysértési hatósághoz érkezése napjan a határozat jogerőssé válik.
Ezzel kapcsolatban azt akarom kérdezni,nekem most mit kell tennem?Nem értem a lényegét.Most ezt biroságra viszik ezt az ügyet?A terméket kifizettem,el ismertem.Mire számithatok?A hivatalba meg be is kell mennem el beszélgetésre?Mi lesz ez után?Többet soha nem teszek ilyet,nyomorult 900 forintért:((((( Segitsetek