Fórum büntetőjog régebbi elöl     új hozzászólás


körözés elfogató parancs

Mikoletta15 # e-mail 2019.05.16. 20:14

Üdvözlöm ,
Az lenne a kérdésem hogy amennyiben egy személy ellen elfogatóparancs van kiadva , úgy az a személy kérheti e az úti okmánya hosszabbításra egy külföldön levő magyar nagykövetségen ?
Köszönöm

pappcs # e-mail 2018.12.29. 00:03

Pár nap letöltendő miatt nem adnak ki nemzetközi vagy európai elfogatóprancsot, szabálysértésben meg főleg nem. 4 hónap a minimum ami miatt kiadhatják.

rigoz # e-mail 2018.12.23. 18:42

Tisztelt Németh Szilvia!

Igen, előterjesztheti a halasztási kérelmét Ügyfélkapun, amit az első fokon eljárt bíróságnak küldjék meg.

Minden hivatalos iratot tartalmazóként feladott levélküldemény esetében kb. 15 nap elteltével az át nem vett levélt nem keresettként visszaküldik a címzettnek, amely levelet úgy kell tekinteni, mintha átvették volna.

Az ilyen levél tekintetében beállt kézbesítési fikcióról ilyen esetben a küld sima levélben vagy e-mailben értesíti azon irat másolatának megküldésével, anelyre nézve az beállt.

Halasztási kérelem hiányában, ha nem vonul be igen, körözhetik, ha adat merül fel arra, hogy nincs az országban, akkor európai, illetve nemzetközi körözést, illetve elfogatóparancsot is kiadhatnak.

Nemeth Szilva # e-mail 2018.12.09. 11:03

Tisztel Fórumozók!
Amennyiben Mo-on küldtek pár nap buntetés letöltést levélben, de nem vagyok otthon, nem tudom átvenni, munkám miatt jelenleg nem tudok hazamenni már. Telefonáltam a bv. kezelő irodába és elmondtam hogy ez a helyzet.
Nem nem kerestem a levelet, hanem nem tudom átvenni.
Ebben az esetben amennyibel van ügyfélkapum éás szeretnék halasztást kérni megtehetem e elektronikus úton?
Kötelesek e válaszolni ha így kérem és indokolt e ilyenkor?
Mellékesen orvoshoz vagyok kötve időpontokra ami sok pénzbe került és európai szinten van ez a több hónapos várakozási idő nem tűr halasztást a beavatkozás.
Ha nem is veszi át ezt a levelet senki és átvettnek minősül akkor is jól gondolom-e hogy ez esetben nem mérvadó hogy nem kereste st....Mert próbáltam megoldani ezt telefonon és írtam a problémámról. pár napért ki adják e az elfogató parancsot? Nemzetközi körözést? Mire számíthatok? Közmunka le nem dolgozása teljesen, ezért kaptam. Ha hazamegyek majd tegyük fel juniusban csak azt a pár napot kell letöltenem vagy ehhez hozzá adhatnak e még több napot így?

Szomorú örökös #   2018.11.22. 07:31

drbjozsef

Minden rendben lesz, egy másik fórumban úgy olvastam, nem lesz semmi gond, figyelembe veszik a kérelmet, és majd kitűznek egy másik tárgyalást.

Legalábbis a „megbízható forrás” ezt mondta neki. :-D

wers #   2018.11.22. 07:24

jajj de édi cukifalat, azt hiszi, hogy itt más lesz a válasz :))

drbjozsef #   2018.11.22. 07:11

janika,

Minden rendben lesz, egy másik fórumban úgy olvastam, nem lesz semmi gond, figyelembe veszik a kérelmet, és majd kitűznek egy másik tárgyalást. Jó, mást is olvastam, de az meg mit számít.

József:laikus paraszt, dilettáns hozzászóló.
Fórumból való jogi tájékozódás kockázatokat és mellékhatásokat rejthet.

janika2922 # e-mail 2018.11.21. 21:32

Vissza fog irni a,bíróság ?? Megjelöltem egy két honapos,idötartamot hogy akkor magyarországon tartozkodom pontosan 2019 január és februárt . Leirtam az elérhetöségeimet is meg hogy együtt szeretnék müködni a bírósággal

janika2922 # e-mail 2018.11.21. 21:04

Sziasztok a,kérdésem az lenne nov 13 án.lett volna,tárgyalásom de nem jelentem meg mivel külföldön dolgozom. Elötte postai uton tájékoztattam a bírót hogy,tegye át a,tárgyalás idöpontját más idöpontra . Szerintetek igy mi várható?

Tőrők pacek # e-mail 2018.11.11. 13:11

Nagyon kösszönöm a választ.

pappcs # e-mail 2018.11.11. 11:30

Igen, elévül. Ha még nem változtatták áz akkor a be. Szerinti elévülés van, tehát 5 év, ha már igen, akkor a bv törvény szerinti. A gyakorlatban az is 5 év közérdekű munka esetén. Európai elfogatóparancsnak akkor van helye ha a jogerősen kiszabott szabadságvesztés ideje legalább 4 hónap. Aki meg akarja úszni a közèrdekű munkát az jobban teszi ha az átváltoztatás előtt elmegy külföldre, mert akkor nem adhatnak ki európai elfogatóparancsot. A követségen elvileg láthatják a körözést, a gyakorlatban nem feltétlenül foglalkoznak vele, meg ha nincs eu elfogatóparancs akkor nem is tehet semmit se.

Tőrők pacek # e-mail 2018.11.10. 12:41

Szép napot.

Az lenne a kérdésem hogy a.közérdeku munka elévulhet e ??
Valamint hogy közérdeku munkáért nemzetközi körözést is kiadhatnak??
Valamint ha kulföldön élek és magyar nagykövetségen intézkednék akkor ott rá látnak arra hogy én körözött e vagyok magyarországon ???

Valaszukat.elöre is kösszönöm

pappcs # e-mail 2018.03.08. 18:10

Akkor mi van, ha eltünik a rendőrsèg oldalárol egy körözès kèt hónap mulva ès nem fogták el azt aki azon szerepel? Városi kapitányság elfogatóparancsa, gyanúsítás nem volt.

Dr.Attika # e-mail 2014.09.05. 12:54

1972-ben nem benzinkútnak hívták azt a helyet, ahol üzemanyagot lehetett venni, hanem üzemanyag töltő állomásnak.

Ügyvéd
http://jogitanacs.info
http://amerikairendszam.com

belluci # e-mail 2014.09.05. 11:50

Sziasztok!remelem tudtok nekem valaszolni a kovetkezo kerdesemre.Tavaly junius 16-an a baratnomnek tiltott kejelges miatt bv-be bekellet volna vonulnia.Na most azt szeretnem megkerdezni ennek mennyi az elevülése mert elvileg bv kiadta a korozest.elore is koszonom a valaszotokat

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.03.02. 09:16

Az megvan, amikor 72-ben Ausztriában menedékjogot kér az egyszeri magyar?

  • Politikai menekült vagyok. Üldöznek, mert kiraboltam egy kommunista benzinkutat.

www.kbs-ugyved.hu

Katyika # e-mail 2014.03.01. 19:35

Ebbol a korrupt orszagbol csak menekulni lehet. Itt tiporjak az emberi jogokat nap mint nap. Ha lenne iu artatlansag velelme es jogi korqektseg akkor maradnek is, de itt a hatosagok nem az igazsagot nyomozzak, hanem orvulnek ha birsagolhatnak az ugyvedek meg kp-ra dolgoznak adocsalok, fehergalleros bunozok! Ide vissza sem kell jonni nincs miert ezaz orszag megy le a sullyesztobe.

Véleményem #   2014.03.01. 15:55

Katyika

Érdekes bejegyzést hagytál itt. Fejtsd ki bővebben. A menekülés nem megoldás, kitudja melyik ellenőrzésen és mikor akadsz fent... bármi is lesz. A leírtak alapján nagyon rosszul gondolkodsz ilyen kis piti ügy miatt. Próbáld meg ezt átgondolni...

Véleményem #   2014.03.01. 15:55

Katyika

Érdekes bejegyzést hagytál itt. Fejtsd ki bővebben. A menekülés nem megoldás, kitudja melyik ellenőrzésen és mikor akadsz fent... bármi is lesz. A leírtak alapján nagyon rosszul gondolkodsz ilyen kis piti ügy miatt. Próbáld meg ezt átgondolni...

Kovács_Béla_Sándor # e-mail 2014.02.28. 18:51

Elmész te a ...

www.kbs-ugyved.hu

Katyika # e-mail 2014.02.28. 14:02

Velemenyem! Lehetsegesnek tartod, hogy nem adnak ki nemzetkozi korozest ha valakit konnyu testi sertessel vadol az ugyesz es penzbirsagot kert ? Eszem agaban sincs megjelenni a argyalason foleg szazerekert ugyvedeket fizetni egy korrupt orszagban, ahol elmaradott a jogrendszer, inkabb megyek kulfoldre.

Véleményem #   2012.06.13. 11:09

egyenes.ági

Ha bírónak vagy nyomozónak nem fontos az ember annyira hogy kiadja a körözését, akkor nem fogja kiadni...
Ez sajnos ilyen.

Véleményem #   2012.06.13. 08:54

egyenes.ági

Nem civil kérésére adnak ki országos körözést emberekre...

Nem pofára megy, hanem amennyire az ügy megkívánja úgy adják ki a körözést.
Sok minden számít, előélet, hozzá állás, együttműködés tanúsítása stb.

Véleményem #   2012.06.12. 13:59

olsenka

A rendőrség oldalán található körözött személyek olyan személyek akiket régóta keresnek, amúgy nem hiteles szerintem az oldal mert nem frissítik, de jobb is. Ezeket az információkat nem kell tudnia mindenkinek.

Van egy körözési információs rendszer, abban szerepelnek a körözött személyek. Ott meg lehet találni mindenkit, azt is hogy ki körözi és miért stb.
Több ezer ember szerepel benne...

Az a hiteles, arról pedig egy civil nem fog tudomást szerezni.
Akiket piti dolgok miatt köröznek, azok nem kerülnek fel egy honlapra, mert egy helyi nyomozónak éppen kell...

A körözés elévülése meg ha jól tudom a büntetés mértékétől függ meg még sok mindentől... Amúgy meg ha valakit köröznek akkor szinte az élete végéig bujkálhat az elévülésre vár...

Ha téged köröznek és nem vagy ezzel tisztában akkor jelentkezz a rendőrségen és tisztázd le!

olsenka # e-mail 2012.06.12. 10:36

masreszt az is hihetetlen, hogy összesen 380 embert köröznek nyilvanosan. bizonyos szamadatok szerint evente 20-25 ezer szemelyt köröznek, igy abszolut nem ertem,hogy egy 100ezer Ft-os nagysagrendü csalasnak beallitott ügy, mit keres ezen a 380 fös listan.