Kedves Fórumozók,
A tegnapi napon az V. kerületben parkoltam a vásárcsarnok előtt. Mikor visszaérkeztem az autómhoz egy 10.000 Ft-os közterületi bírságot találtam a szélvédőmön, ami meglepett, hiszen parkolójegyet is vettem és körbenézve tábla nem tiltotta a parkolást. Betudtam annak, hogy bizonyára ők jobban tudják, ha büntetnek. Sajnos olyan macskakaparás van a büntető cédulán, hogy nem tudom elolvasni az indoklást, de valamiféle évszámok és paragrafusok rajzolódnak ki, tehát vélhetően megsértettem valamiféle önkormányzati rendeletet. Érdekes módon mindkét oldalamon parkoltak ugyanúgy járművek, akik azonban nem kaptak büntetést.
Nem a felelősségem szeretném kutatni, a kérdésem arra irányulna, hogy az én szempontomból mi a legjobb teendő, elkerülhető-e a kérdéses büntetés megfizetése. A büntetett autó egy menetlevéllel rendelkező tehergépkocsiként vizsgáztatott kétüléses személygépjármű, amely X cég tulajdona. X cégtől bérli Y cég operatív lízingben, melynek dolgozója vagyok és ez a cég az üzembentartó tudomásom szerint. A büntetési cédulán az áll, hogy ha 30 napon belül nem fizetek, szabálysértési eljárást kezdeményeznek a rendőrségen.
Sajnos meglehetősen kezdő vagyok, soha nem kaptam még ilyen bírságot, ezért kérném szíves megtisztelő válaszotok, hogyan érdemes cselekednem.
Köszönom