Online jogi tanácsadás

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.15. 22:26

OFF
Az csak egy mottó. Ráadásul ironikus idézet, nem saját szöveg.
ON

katica22 # 2013.01.15. 21:19

Akkor sem szabad ilyet irni,föleg ha azt sem tudja mivan!

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.15. 21:10

Ha én számítok, akkor már nem senki.

katica22 # 2013.01.15. 21:02

Kedves Sherlock!!

Először is neked kellene egy jó nagy golyót repiteni az agyadba,hogy ne beszélj ostobaságot!!!
Másodszor,a te véleményedre abszolut nem kiváncsi senki.

pasthine # 2013.01.15. 20:56

Dr.Attika

Köszönöm a gyors válaszát.Számomra felfoghatatlan hogy ez így működik.Nincs jogorvoslati lehetőség?Akkor bárkit "elitéletnek"?Ezt nem akarom elhinni.

Sherlock # 2013.01.15. 20:44

Arra hogy aki kétszer van rossz helyen, az harmadszor sem lesz rest.

katica22 # 2013.01.15. 20:04

Tavaly ugyanez az ügye volt,de akkor nem indult ellene eljárás mert más volt a gyanusitott ö csak belekeveredett,most viszont beismerő vallomást tett!!

72 órára örizetbe vették ,mire számitsak???

ObudaFan # 2013.01.15. 19:47

Előzetes letartóztatást szabálysértési ügyben nem lehet elrendelni.
Elzárást viszont igen, de ha nem volt büntetve ilyesmiért és nem volt mostanában szabálysértése, akkor nem fognak.

katica22 # 2013.01.15. 19:32

Ceglési ügyvéd Dr Lantos István mondta ezt,mivel kiskorú gyermeke van !!!!Szabálysértés könyörgöm,nem emberölés!!!!!

Dr.Attika # 2013.01.15. 19:28

Amennyiben a bíróság elrendeli az előzetes letartóztatást. Ki mondta, azt, hogy kiengedik?
Keresse meg kérem a kirendelt védőt. Tőle tájékozódjon.
Lennie kell, mert fogva tartják.

katica22 # 2013.01.15. 19:10

Köszönöm szépen a válaszokat kicsit meg nyugodtam!!

Itthon van velem a kisfia aki kiskorú,illetve van munkahelye is,igy azt mondták hogy szabadon engedik a 72 óra elteltével.
De miért kell bent lennie addig is??
Milyen esetben nem engedhetik ki ezután sem?
Köszönöm válaszotokat,sokat segitett.
Üdv:Kata

Dr.Attika # 2013.01.15. 18:17

Biztos, hogy csak őrizetbe vétel történt.

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.15. 17:57

Nagyon valószínű.

(Őrizet lesz az inkább, nem előzetes.)

katica22 # 2013.01.15. 17:54

Segitséget kérnék!
Páromat 72 órás elözetesbe helyezték ,azt mondták csütörtökön lesz a tárgyalása.Szabálysértés ,csalás ügyben!
Kienegedik a tárgyalás után??

köszönöm a választ.

Dr.Attika # 2013.01.15. 17:24

A másod fokú ítélet jogerőre emelkedett, végrehajtható. Nem kell a végrehajtáshoz, hogy azt kézbesítsék. Sokszor előbb kap az elítélt "börtönbehívót", mint jogerős ítéletet.

pasthine # 2013.01.15. 16:34

Tisztelettel köszöntök mindenkit!
A fiamnak 2012.12.14.-n volt a másodfokú tárgyalása
büntetőperben.Megjelenés nem volt kötelező felirattal,
bízva az ügy alapos áttekintésében.Sose állunk bíróság
előtt.Ma csekket kaptunk a Törvényszék Gazdasági Hivataltól,de bírósági ítéletet még nem.Ha befizetem
egyet is értek.Felhíttam telefonon a bíróságot ,és azt a
választ kaptam nem estek ki a kézbesítői határidőből és
gyorsan letették a telefont.Ugyan ez történt az irat-egyeztetésnél is.Késve ért ide a levél.Nem értem,
de valami sántít.Márt belefáradtam,de ha valaki tud
segíteni tanácsával megköszönöm.

kredenc # 2013.01.15. 09:41

Tiszteletem. Kaptam 4 év börtön büntetést amit első fokon 2 évre feleztek ebből 6 hónap előzetes után 18 hónap letöltendő büntetés lett azzal a kikötéssel hogy nem vagyok próbára bocsájtható.Következőket kérdezném: 1. Kaphatok e kedvezményt a büntetésemből? 2. Kérhetek e fogházasítást? 3.A kegyelmi kérvény érdemes e benyújtani?
Büntetlen előéletű vagyok
Előre is köszönöm válaszát és segítségét!

Tiszteletem Én kaptam 4 év börtönbüntetést amit els? fokon megfeleztek így maradt 6 hónap el?zetes után 18 hónap letöltend?m amib?l nem vagyok p

szemy # 2013.01.15. 07:42

Tisztelt ügyvéd úr!

A kérdéssel fordulnék önhöz hogy a hatályba lépés ? nap alatt következik be egy felfüggesztett esetében ami 2 évre szól ha tegnap volt a végzés??

Másik kérdésem fiatal koromban voltam bűntetett előéletű 3 év felfüggesztettem volt ami letelt,aztán most 2 garázdaságos ügyben vagyok benne az egyikből kaptam tegnap 2 év felfüggesztett szabadságvesztést a másik tárgyalási ideje 2 hét múlva lesz esedékes ott ugyan mi vagyunk a feljelentők én 5.rendű vádlott.
A kérdésem az lenne hogy a 2 büntetés összevonható -e?
és a felfüggesztett büntetés ? évre adható ki maximum amit nemkell még letölteni?

solvit # 2013.01.14. 11:57

Tisztelt dr. Bokros Gábor Ügyvéd Úr!

Köszönöm a válaszát.

Tisztelettel: solvit

bokros # 2013.01.14. 11:34

A hanyag kezelés már az 1999 évi LXIX- ben sem volt benne,sőt az 1986 évi I. tv-ben sem.
Ennek oka, hogy a hanyag kezelés jogszabályi felhatalmazáson alapuló vagyonkezelés során követhető el és a ezért a vagyoni hátrány okozásának, ahhoz, hogy bűncselekménynek minősüljön nincs alsó értékhatára.

Dr. Bokros Gábor
ügyvéd

Dr. Bokros Ügyvédi Iroda
8961 Lenti Pf: 51
www.drbokros.hu
Tel/fax: (36 92) 551 270, 551-271
Mobil: (36 30) 3398 000

solvit # 2013.01.14. 08:52

Tisztelt Fórum!
Mi lehet az oka annak, hogy 2012. évi II. a Szabálysértésekről szóló tv-ben a BTK-val ellentétben csak a hűtlen kezelés szerepel, a hanyag kezelés cselekménye viszont hiányzik?

Kovács_Béla_Sándor # 2013.01.12. 17:33

Ennek így sok értelme nincs. Próbáld meg mégegyszer összefoglalni a tényállást és a vita lényegét. De ellentmondások nélkül. (Ez a mostani tele van velük.)

isanao.o # 2013.01.11. 08:18

Jogi tanácsot szeretnék kérni:
Olyan ügyben, hogy öröklési szerződés lett kötve az apósom és a menye között 95-től 2004 ig a megbízott eltartó nem foglalkozott vele mert addig az idős (apósom) gondviselni tudta magát így mikor súlyos beteg lett 2010 től nekem kellett át vennem a gondozást! De mikor már én gondoztam a szerződést nem akarta/akarja fel bontatni de amíg ő nem gondozta csak a szerződés volt meg (95től 2004ig) ugyan úgy vissza menőleg követeli a gondozási pénzt.
Így akkor én mit tegyek ilyen esetbe hogy én gondozom ápolom és rajtam követelik a pénzt miközben ő nem tett semmit az idős(após) egészségért az elmúlt 9 évben?!?
Ez tulajdonképen szerződés megszegésének minősül! nem?!?

A segítséget előre is köszönöm
Tisztelettel: Isanao.o

micike2 # 2012.12.18. 16:04

Üdvözlöm!

Tanúként voltam beidézve egy ügy kapcsán akkor arról volt szó többet nem kell menjek,de most kaptam egy idézését miszerint szembesítésre be kell mennem. Ezt nem értem mert mikor voltam akkor mondtam hogy nem szeretnék szembesítést mert tartok a másik fél reakciójától magyarul félek.Nem voltam még ilyen helyzetbe soha és nem tudom mikor mit kell tenni nem ismerem a jogaimat. Szóval azt szeretném kérdezni hogy megtagadhatom e a szembesítést illetve milyen következménye lehet.

Válaszát és segítségét előre is köszönöm!!!

Tisztelettel

alexandra45 # 2012.12.11. 13:51

üdvüzlöm! azt szeeretném megtudni hogy mit tehetek abban az esetben ha a testvérem elmebeteg és folyamatosan zaklat az otthonunkban,átjár,elllopja amit ellehet adni,meg elszedi a pénzünket és feleszi a hüttöt.volt olyan is hogy amikor mindenki elment itthonrtol dolgozni kitépte a zárat és betört hozzánk.hozzáteszem bekábitoszerezett állapotban!drogot is árul és azzal dicsekszik hogy ö megél abbol de mégis elszed mindenünket.ahol most ö lakik régen ottlaktunk mi is mert ott nöttünk fel de anyámat folyamatosan verte ütötte és elkelett menekülnünk.két nap mulva szülök és féltem a kisbabámat is meg tudom hogyha én nem leszek itthon bejön a házba és összetöri valamimet vagy ellop.zárt ajto elötte nincs! mit tudok tenni?albérletbe lakom és most jelentkeztem be erre a cimre,amikor még nem voltam átjelentve arendörség nem csinmált semmit.mostmár ha kihivom rá a rendörséget elviszik vagy távoltartják tölünk??? várom a választ! sürgös