Közúti baleset okozása


Ztina # 2019.07.12. 19:41

A rendőrségen voltam, jegyzőkönyvért jövő héten megyek be.Biztosító felé nekem mi a teendőm.?

economist # 2019.07.12. 19:33

Ha a baleseti jegyzőkönyv szerint ő okozta a balesetet, akkor elsősorban a vétkes sofőr biztosítójával szemben kell kárigényt bejelenteni, és ehhez lenne ajánlott jogi segítséget keresni.

Ztina # 2019.07.12. 19:28

Tisztelt Tagok!
Segítségeteket szeretném kérni. Nem rég autóbalesetet szenvedtem. Főútvonalon haladva nem kaptam meg az elsőbbséget, 70-es tempóval az elsőbbségadás táblát figyelmen kívül hagyó vétkes sofőr belém jött. Az autóm totálkár, 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedtem.
Szeretném bíróságra vinni az ügyet. Mi a teendőm? Valakinek volt már hasonló helyzete? Esetleg igazságügyi kárszakértői díjról nem tudtok valamit?

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.05. 18:11

Hivatalból indult az eljárás. Már folyik.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.05. 18:10

Teszel vallomást, közvetítői eljárást kérsz, megfizeted a kárt, és az ügy le van zárva.

Omalbi # 2019.07.05. 16:26

Tisztelt fórumozók!
Szomorú esetemmel szeretnék kérdéssel fordulni felétek.
Kedden munkából hazafele haladva kerékpárral egy 30-as sebesség korlátozású úton egy motoros 90-el elcsapott. És most pontosan: egyenesen haladtam, balra szerettem volna kanyarodni amit a karommal jeleztem és vissza is néztem hogy nem-e jön valaki aki éppen előzne. A motors kb. 100m-re lehetet, nem jelezte előzési szándékát, így én balra elkezdtem kanyarodni. Mögöttem egy erőteljes üveg hangon fel üvöltő motor hangot hallottam és ez követte egy erős tompa ütés. A kerékpárt a hátsó tengelynél találta el, engem meg nagyon összetört( csoda hogy túléltem ) ő meg csúszott kb.60 métert, amit ő könnyű horzsolással megúszott miközben 1 autót is károsított. Én korházban vagyok. A rendőrség helyszínelt. Kérdésem az lenne, hogy kell feljelentést tennem, vagy a rendőrség megteszi?

Atis77 # 2019.07.05. 10:34

Mondjuk pénzbírság. Eléggé fáj az autó is.

Szomorú örökös # 2019.07.05. 07:00

Atis77

a két fában keletkezett kár amit azóta már kivágtak...Senki nem volt jelen rajtam kívül. Autópálya melletti szervizút.

Akkor nem értem, hogy mi veszíteni valód lehet, ha bevallod a tanúmeghallgatáson, hogy te követted el.

Atis77 # 2019.07.05. 06:30

Senki nem volt jelen rajtam kívül. Autópálya melletti szervizút.

Atis77 # 2019.07.05. 06:29

a két fában keletkezett kár amit azóta már kivágtak.

Szomorú örökös # 2019.07.05. 06:07

KBS

Az idézésben az szerepel, hogy anyagi kárral járó baleset történt. Ergo úgy gondolom, hogy valami kár csak keletkezett a saját autóján kívül is, max. nem vette észre. Itt a legnagyobb gáz, hogy a rendszám ott maradt, így egyértelmű, hogy melyik autó okozta. A tanúkihallgatás fogja eldönteni, hogy lesz-e bárki, akit név szerint meg tudnak nevezni ez ügyben. Egyik eset, hogy a kérdező vállalja a tettét, a másik pedig hogy gerinctelenül letagadja-elhallgatja. Sajnos a magyar jog erre lehetőséget ad neki, amivel - őszinte leszek - a legkevésbé sem értek egyet. Viszont ha ő elhallgatja, attól még lehetett bárki, aki szemtanúként őt beazonosítja és akkor viszont súlyosabb lehet az eredménye az eljárásnak szerintem. :-O Lehet inkább be kéne vállalni az elkövetést, lehet úgy „olcsóbban” megúszhatja.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.07.05. 05:48

Tudsz terhelő vallomást tenni? Azt mondtad, a saját autódon kívül másban nem okoztál kárt.

Atis77 # 2019.07.04. 20:50

Üdv

Segítséget kérnék. Egy szerviz úton lesodródtam az útról és fának csapódtam. Senki nem volt ott rajtam kívül, nem sérültem meg csak a kocsi ment gallyra. a rendszámot akkor hirtelen nem találtam meg de valaki más igen. Feljelentés lett belőle. http://www.kepfeltoltes.eu/…Scan0006.jpg

Ezt a levelet kaptam. A kérdésem az lenne hogy tegyek e magamra terhelő vallomást, vagy ne. Ha megtagadom mi fog történni?

Előre is köszönöm.

Kovács_Béla_Sándor # 2019.06.13. 20:17

A tevékeny megbánás büntethetőséget kizáró ok.

Lilke # 2019.06.13. 19:16

Tisztelt Fórumozók!

Segitséget szeretnék kérni, inkább tájékoztatást. 06.11 dikén boltnál parkolóból tolattam ki jobb oldalra, 2 néni az úton közlekedett, sajnos mikor ballra neztem nem láttam őket, figyelmetlen voltam, mert nem fogattam meg a fejem rendesen, utana jobbra és hátra néztem, mire elindultam, a 2 néni a kocsi seggéhez ért, és folyamatosan utana jobbra néztem hogy, jön e kocsi. Az egyik néninek meglöktem a gurulós járokeretét ami arrébb gurult, de nem engedte el igy nem tudta magát megtartani tándogott hátra, a másik néni lábához hozzáért az autó eleje, ezt követően az a néni akinek ellöktem a járókeretét, nem tudott megállni elesett és magával rántotta a másikat. Fejsérülése lett,( horzsolás) , a járókeretesnek, illetve a bordája eltört ahogy elesett, a másik néninek lehorzsolódott a könyöke és a térde. A komolyabban sérült néni nem hagyta, hogy bárkit is kihivjunk, igy lekezeltem a sérülését, majd haza vittem az idősek otthonába. Onnan lett értesítve a mentő, és bevitték röntgenre. Sokáig ott voltam velük segítettem, 2 kis gyermekem is ott volt. Felvétel megvan a balesetről, amin látszik, hogy mikor nézek ballra, illetve az is hogy nem ütöttem el őket konkrétan, hanem a kosaras tolókocait, vagy járókerwtet löktem el aminek következtében nem tudta megtartani magát néni. Illetve az egyszeri ballra nézés után csak jobbra és hátra néztem amerre tolattam. Én voltam a hibás hogy nem néztem vissza ballra. A 2 néni nem szandékozik feljelentést tenni, viszont az intézménynek kötelessége volt bejelentést tenni, hogy baleset történt, amiben leírták, hogy segítettem azonnal és azóta is látogatom őket. Az érdekelne, hogy mire számíthatok, sose történt még ilyen velem, mindig nagyon körültekintő vagyok, de most nem voltam amit azóta is nagyon bánok. Júliusban lesz meg a 2 éve, hogy megszereztem a jogsit.

A válaszokat előre is köszönöm.

R1200GS # 2019.05.07. 10:33

Sziasztok!

Közúti baleset vétlen résztvevője voltam.
Az autó totálkársora tört, volt a gépjárműben néhány műszaki cikk, telefon, tablet, melyek összetörtek.
Érdeklődnék, hogy hogyan zajlik ezeknek az értékelése? A tabletet használtan vettem, számla garancialevél nincs hozzá. Ezeket ilyenkor fel kell mutatni? Vagy csak lejegyzik a típusát és majd megalapítanak rá egy értéket?

Atesz11 # 2019.03.24. 08:31

Kedves Kovács Úr!

Köszi a megnyugtatást!

Kovács_Béla_Sándor # 2019.03.24. 08:05

Mire számíthatok ezután?
Estére lemegy a nap, reggel pedig megint felkel. Erre bizton számíthatsz.

Atesz11 # 2019.03.24. 04:21

Sziasztok!
Egy dugóban araszoltam, amikor a szembe jövő sávból el akartam engedni egy autot, megálltam és egy csattanást hallottam.
A mögöttem lévő jött belém.
Felelősségét nem ismerte el, rendőrt hívtam. Szabálysértési eljárás indult. A kiérkező rendőrnek azt mondta a férfi, beletolattam. Amikorra a rendör kiérkezett, sajnos elörébb álltam egy 20 centivel, hogy a vonóhorgot kiakasszam. A rendszámtábla tartója tört össze.
A rendör szerint nem állt egyenesen a futóművem, az első kerekek jobbra fordultak voltak, és a ha tolatok, akkor nem egyenes a futómű szerinte. Hiába mondtam, hogy nem az ütközés helyzetében áll az autó. Ráadásul a hat éves fiam ült mellettem, és a rendörökre várva eltekergette a kormányt. Megjegyzem üresben járt az autóm, a rendőr engedélyére állitottam le. A rendör szerint ez gyenge kifogás.
Szondáztatás nem történt.
Mire számíthatok ezután?

gerbera317 # 2018.11.01. 09:51

Szerintem az "ijedős" a hunyó. Az ilyen ne autót vezessen, hanem áramot. Opció még, hogy otthon marad. Ha egyik sem, akkor térítsen kárt. A sávot váltó pedig nagy balek, hogy még el is ismerte a felelősségét.

Vadsuhanc # 2018.10.31. 16:58

Kedves Woman!

A helyszínen töltöttetek ki baleset bejelentő lapot?
A rendőrségtől az intézkedéssel kapcsolatos tájékoztatást sem ártana beszerezni. A rendőrnek az esetről jelentést kell(ett) volna készítenie, amelyben leírja a megállapítását, hogy a balesetben ki volt a felelős.

drbjozsef # 2018.10.31. 09:58

Előzni tilos táblát? Minek? Párhuzamos közlekedés, belső sáv, dugóban araszolás...

alfateam # 2018.10.31. 09:29

Menj vissza és keress előzni tilos táblát ami az adott útszakaszra vonatkozik (ahol a baleset történt) ha van szállj vitába a biztosítóval...

Vadsuhanc # 2018.10.31. 09:16

Első olvasásra a biztosítónak van igaza. Neked (és az előtted haladónak ) a kárt a mögötted haladó és neked ütköző autó okozta. Azt neki kellene bizonyítania, hogy a szabálytalan sávot váltó miatt történt a baleset. Mondom így első olvasásra.

Woman # 2018.10.31. 08:52

Tisztelt Tagok!
Véleményeteket szeretném kérni a következő balesettel kapcsolatban:
Araszolunk a dugóban, amikor a belső sávból kisorolna egy autós, de oly módon, hogy azzal kvázi megijeszti a mögöttem haladót aki így azzal van elfoglalva, hogy az oldalirányú ütközést megússza –e. Ez a pillanat pont elég neki, hogy utolérjen és rátoljon az előttem álló autóra. A figyelmetlen sávváltó a rendőröknek elismerte a baleset okozását – helyszíni bírságot kapott – ám a biztosító szerint a baleseti szituáció alapján nincs közrehatása a baleset bekövetkezésében, az a követési távolság be nem tartása miatt jött létre. Anyagi károm jelentős autóm elől – hátul sérült.
Véleményt, esetleg hasonló tapasztalatokat szeretnék kérni.