Közúti baleset okozása


Szegednapfény # 2009.08.21. 13:41

Tisztelt Ügyvéd Úr !
Köszönöm gyors válaszát;
Kérem arra is szíveskedjen választ adni, hogy a második tárgylás előtt " van-e értelme" közölni a bíróval, hogy a vádlott semmilyen jóvátételi kapcsolatot nem vett fel a közvetítői eljárás keretében a bíró előírásának megfelelően.
Köszönettel.

ObudaFan # 2009.08.21. 12:20

Megküldeni nem fogják, ez nem polgári per a két peres fél között, hanem a terhelt ellen folyó büntetőeljárás, ahol azért a sértett nem "főszereplő". A sértett megpróbálhat saját költségen másolatot kérni róla. A büntető kezelőirodán lehet az igényt előterjeszteni.

Szegednapfény # 2009.08.21. 07:40

Sértettként, teljesen vétlenül közúti balesetet szenvedtünk.A vádlottat a bíróság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja, de úgy látjuk, hogy csak legfeljebb vétségként.( a tárgyalás menetéből kiderült, hogy még pénzbüntetést sem akarna kiszabni legszívesebben, sőt semmilyen büntetést...) Az I. fokú tárgyaláson kiderült, hogy feltehetőleg maradandó fogyatékosság keletkezett a sértett részéről, ezért a bírónő kénytelen volt igazságügyi szakértői vizsgálatot elrendelni, illetve felhívta a vádlottat közvetítői eljárásra.

Kérdésem: az igazságügyi szakértői vizsgálat megtörtént, de nem kaptunk belőle egy példányt. Kérhetem-e az I. bíróságot, hogy a következő tárgyalás előtt küldje meg részemre a vizsgálat eredményét, illetve közölhetem-e vele, hogy a vádlott semmilyen jóvátételi kapcsolatot nem vett fel a közvetítői eljárás alapján.
Vagy csak az I. fokú Ítéletből fogok értesülni az igazságügyi szakértői eredményről?
Választ előre is köszönöm!