Közúti baleset okozása


Szegednapfény # 2009.08.24. 13:14

Köszönöm a megerősítést

Kovács_Béla_Sándor # 2009.08.24. 09:52

Mintha ObudaFan már válaszolt volna: a közvetítő tájékoztatja a bíróságot az eljárás eredménytelenségéről. Egyébként levelezni szabad. Az nem igaz, hogy idézés hiányában nem lehet elmenni a tárgyalásra. Akár én is elmehetnék - pedig sértett se vagyok.

Szegednapfény # 2009.08.24. 09:48

Sajnos a tanú kihallgatáson a sértett nem tudja elmondani, azt, hogy a vádlott illetve ügyvédje nem kereste meg a "jóvátétel" keretében közvetítő eljárssal kapcsolatban, ugyanis a bíróág közölte az I. tárgyalás végén,hogy a sértettet már meg sem idézi a második tárgyalásra. Tehát a második tárgyalásra már elmenni sem tudunk, így véleményünket sem mondhatjuk el.
Furcsának tartom a bírói hozzáállást továbbra is... Ezért gondoltuk, hogy legalább írásban tájékoztatnánk a bíróságot, hogy a vádlott semminemű kapcsolatot nem vett fel a sértettel, mert hát ugye a vádlott aki viszont ott lesz a második tárgyláson " bármit" mondhat.
Mi a vélemény erről?!

ObudaFan # 2009.08.22. 19:47

Speciel a gondatlan sts az éppen vétség (mint minden gondatlan bűncselekmény), de a kérdés szempontjából mindegy is, hogy a vád gondatlan sts, vagy közúti baleset okozása.

ObudaFan # 2009.08.22. 19:21

Elvileg erről a mediátor már tájékoztatta a bírót, de a sértett majd a tanúkihallgatásán elmondhat ilyesmiket is.

Szegednapfény # 2009.08.21. 13:41

Tisztelt Ügyvéd Úr !
Köszönöm gyors válaszát;
Kérem arra is szíveskedjen választ adni, hogy a második tárgylás előtt " van-e értelme" közölni a bíróval, hogy a vádlott semmilyen jóvátételi kapcsolatot nem vett fel a közvetítői eljárás keretében a bíró előírásának megfelelően.
Köszönettel.

ObudaFan # 2009.08.21. 12:20

Megküldeni nem fogják, ez nem polgári per a két peres fél között, hanem a terhelt ellen folyó büntetőeljárás, ahol azért a sértett nem "főszereplő". A sértett megpróbálhat saját költségen másolatot kérni róla. A büntető kezelőirodán lehet az igényt előterjeszteni.

Szegednapfény # 2009.08.21. 07:40

Sértettként, teljesen vétlenül közúti balesetet szenvedtünk.A vádlottat a bíróság gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolja, de úgy látjuk, hogy csak legfeljebb vétségként.( a tárgyalás menetéből kiderült, hogy még pénzbüntetést sem akarna kiszabni legszívesebben, sőt semmilyen büntetést...) Az I. fokú tárgyaláson kiderült, hogy feltehetőleg maradandó fogyatékosság keletkezett a sértett részéről, ezért a bírónő kénytelen volt igazságügyi szakértői vizsgálatot elrendelni, illetve felhívta a vádlottat közvetítői eljárásra.

Kérdésem: az igazságügyi szakértői vizsgálat megtörtént, de nem kaptunk belőle egy példányt. Kérhetem-e az I. bíróságot, hogy a következő tárgyalás előtt küldje meg részemre a vizsgálat eredményét, illetve közölhetem-e vele, hogy a vádlott semmilyen jóvátételi kapcsolatot nem vett fel a közvetítői eljárás alapján.
Vagy csak az I. fokú Ítéletből fogok értesülni az igazságügyi szakértői eredményről?
Választ előre is köszönöm!