Pontosítanék, mert még mindig sok a keverés és a félremagyarázás, fogalomzavar.
Egyrészt:
"pedophilia: egy nemileg serdült személy szexuális vonzódása egy nemileg még nem serdült személyhez"
azaz vigyázni kell itt a "gyerek" szó használatával is, na meg a molesztálás se igazán fér bele a pedophiliába, hát egy nem pedophil ugyanúgy molesztálhat, szóval kizárhatjuk, semmi köze hozzá.
Az pedig egy nagyon durva elképzelés, hogy mindegy orvosilag és tudományilag mit tartanak pedophiliának, ha a társadalom zöme teljesen mást tart annak. Azért ezzel vigyázzunk, mert veszélyes lehet, nehogy aztán úgy járjunk, hogy nem tudományos elvek alapján, hanem majd a csürhe észjárása alapján (persze a maga szintjén ahogy képes járatni az eszét egyáltalán) fognak jogszabályokat alkotni, márpedig tudjuk, hogy a társadalom zöme se nem MTA tag se nem tudományos kutató de még csak nem is szexológus vagy pszichológus, tehát én azt mondanám, maradjunk csak annál a meghatározásnál a pedophilia esetében is amit a tudomány annak tart.
Éppen ezért egy 15 éves lány vagy fiú aki serdült sőt mi több, nagyon is fejlett adott esetben, egyáltalán nem jelent pedophiliát, míg történhet ez fordítva is, mert megeshet, hogy a 15 éves még nincs olyan fokú serdültségi szinten, hogy azt mondjuk rá, nemileg érett.
Én csak azt mondom tehát, hogy a tudatlanság és az elfogult gondolkodás nagyon veszélyes, és vigyázzunk, mert amúgy is pedophilia-hisztéria van Magyarországon manapság, na nem kell sokat feszíteni a húrt, hogy aztán a végén ha egy 17,5 éves barátnője van egy 22 éves fiúnak, a végén még lepedophilozzák csak mert a lány még nincs 18. Na neem, azért ezt nem kéne!
Személyes véleményként pedig annyit, hogy még ha az orvosi meghatározás szerint is pedophil valaki, és arra izgul ha egy 11 éves kislányt láthat, hát istenem, az ő magánügye, és valóban egy betegség, amit mondjuk nem hiszem hogy gyógyítani lehetne, ez is sokkal genetikaibb annál. Alapelvként azt mondanám én, hogy mindaddig a magánügye és a betegsége sőt senkinek semmi köze hozzá amíg valóban nem molesztál fejletlen kislányokat, de vigyázzunk itt a fogalmak összemosásával, mert nagyon sokan nincsenek tisztában sok mindennel, és veszélyes lehet, ha ilyeneket olvas valaki akinek aztán oly mértékű sötétség rejlik a fejecskéjében, hogy összeköti kapásból a pedophilt a transzszexuálissal is, mivel egyikről sincs fogalma.
Én véletlenül sem vagyok pedophil, de azt hiszem ez így kellene, hogy működjön, hiszen az emberi méltósághoz az hozzá tartozik, hogy ameddig másnak a kárára nem megy, addig természetesen a magánügye, hogy milyen betegségben szenved, már ha betegségként értelmezzük egyáltalán, mert ez is egy megközelítés, hogy nem az, hanem szintén egy szexuális irányultság.
Hát hiába, sokszínű világban élünk, csak azért itt is látszik, hogy veszélyes dolog keverni a szezont a fazonnal!
állampolgár