Tehát amiért az anyósod utál téged, minden lehetséges módon kiszúrsz a volt férjeddel és még anyagilag is tönkreteszed?
Hoppá, majdnem adtam életvezetési tanácsod kéretlenül.
Lopás a családban - nekem bonyolult
ez a blöff kategória, vagy egyszerűen csak hecceli a pasikat
ha a volt férjednek lenne egy kis esze
nem lenne ekkora vesztes
ha kérne jogi segítséget, nem lenne itt
vagyis
bármikor megfordulhat az ügy
ha feljelentene rendőrségen/ügyészségen
és gyanúsított, majd vádlott lennél,
akkor mit szólnál?
de úgysem tesz semmit,
mert félénk papucs, aki még válás után is fél az asszonytól
Jézusom, micsoda emberek vannak!
Renáta exférjének őszinte részvétem így, ismeretlenül is.
Ha a bíróság jogerősen a férjének ítélte a mosógépet, ön mégis elhozta lakásból, engedély nélkül, az bizony nem ad okot pozitív nyilatkozatokra.
Nos, életvezetési tanácsot nem adunk, csak jogit, úgyhogy ezt nem is minősíteném.
Csak én nem értem?
„Elvittem a mosógépet is amit váláskora volt férjem kapott meg, de nekem nagyobb szükségem volt rá .”
Te írtad, hogy a férjedé volt, én pedig azt, hogy ez lopás, mert elloptad a férjed tulajdonát.
Ez bizony lopás vétsége, dupla minősítő körülménnyel. A "3 ember" társtettesek.
Volt jogod visszamenni a holmidért, ha becsöngetsz és beengednek. Ha felfeszítetted az ajtót és úgy mentél be, (vagy álkulcsal), betöréses lopást követtél el. Jogod van természetesen elvinni a saját holmidat, de az nem úgy működik, hogy bemegyek egy idegen lakásba erőszakkal. És ha beengednek, csak a saját holmidat viheted el.Ha a bíróság a mosógépet nem neked ítélte, akkor azt bizony elloptad, ergo, nem a saját, hanem más holmiját vitted el. Nem úgy működik ám az, hogy "de nekem nagyobb szükségem volt rá". Van jogerős ítélet arról, hogy az a férjed tulajdona.
Nagy bajba kerülhetsz, készülj fel rá!
Akár bajba is kerülhetsz, ha feljelentenek, mert ez lehet akár a zártöréses lopás esete is.
Ok, rád hallgatok. Talán nem véletlenül nyomatékosítod, hogy nem az én dolgom .
De ha otthon történik ilyen, az kiszolgáltatottá tesz, mert ha nem teszel semmit, akkor megismétlődik- addig lopnak amíg csak bugyi marad rajtad. Ha feljelentem, és igazam lett, akkor sem lehet egyszerűen túllépni rajta. Ha bosszút forral, nem kerülhetem el, mert hazajön a "vallatás" után. Két rossz dolog között kell választanom és bevallom ,félek. Ismeretlen tényező a rendőrségi eljárás; nem szeretnék úgy járni, hogy meglopnak és végül még meg is hurcolnak.
Kilelkiztem magam. Tény, abból rosszabbul jöhetek ki, ha magam kezdem gyűjtögetni a bizonyítékokat, ezért nem is teszek inkább ilyet.
Ez tényleg nem a te feladatod.
mármint azonosítószámát, nem pedig a darabszámát
most jutott eszembe, ha esetleg könyvelni kezdeném a bankjegyek számát (úgy tudom az egyedi azonosító),melyek nálam vannak -hasznos lehet?
Ez nem a te feladatod, hanem a rendőrségé.
Kedves ObudaFan!
Hát ez az. Biztos vagyok benne, hogy lopás , abban is , hogy ki követi el. Napi szinten átkutatja a holmim, hogy találjon valamit. Azonban mégcsak tetten érni sem tudom, de nem tudom azzal jól járnék e (lapát kezek). Van valamilyen "egércsapda" ilyen esetre ? Valami technikai berendezés, vagy akár kémiai eljárás (uv festék..) ami megfizethető, mégis rendes bizonyíték amit elfogad a rendőrség?
Tegyél ismeretlen tettes ellen feljelentést, ha nem vagy biztos benne. És azért totál alaptalan feljelentést ismeretlen tettes ellen se tegyél, mert még abból is lehet hatóság félrevezetésének vétsége, ha a hatóság szerint szándékosan tetted.
Ha családtagom rendszeresen meglop, van esély rá, hogy bizonyítható legyen? Vagy csak feljelentés, és ne foglalkozzak semmivel?
- kétségek azért vannak, mert családtag szabad bejárással rendelkezik, ott hagy ujjlenyomatot, ahol akar , és a pénzt gyorsan el lehet tüntetni, így se a tolvajnál, se nálam nincs. Mennyire kell tartanom attól, hogy a feljelentéssel én húzom a rövidebbet? Pl megvádolnak , hogy elfelejtettem hogy elköltöttem? Ha könyvelem a kiadásaimat, az is bizonyítana bármit ilyenkor? ( Max elfelejtettem beírni oda a kiadást..). Ráadásul a tolvaj ugyanoda jár haza, ahová én is, és akkora keze van...
Inkább ne, mert egyre rosszabb lesz :)
„Pedig elég sok mindent leírtam. Ez alapján vki jártas csak mond vmit...?”
Nagyon zavaros.Fuss neki még egyszer.Lépésről lépésre.Úgy hogy érthető legyen, ha választ akarsz...
Azt, hogy "fogalmazás elégtelen".
Pedig elég sok mindent leírtam. Ez alapján vki jártas csak mond vmit...?
Hát azt innen egyébként sem lehet megmondani, sajnos.
Köszi, de azt nem írta, hogy a terhelő vallomás elég e, és mire számíthatok
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02