fenyegetés, zaklatás


Andris1 # 2014.01.29. 15:04

Valóban én is így gondolom, ezért állítja hogy ő közénk állt és védte a gyereket.A valóságban rászólt a gyerekre, hogy kérjen bocsánatot tőlem. De ezt az apának nem mondhatta.

kaméleon # 2014.01.29. 14:54

Egyébként az az óvónő sem lehet százas, aki a rábízott kisgyerekeket csak úgy kiviszi a más gyerekek dühös apjához, ha az „kihívatja”, majd hagyja, hogy a gyermeklélektanhoz nem konyító vagyonőr kénye-kedve szerint „nevelje”.
Vajon a másik szülő az óvónőn ezt miért nem kéri számon. Inkább vele lett volna elszámolni valója. Szóval, annak ellenére, hogy a kérdező biztosan megérdemelt volna egy hasonló „eréjessen” megfogalmazott elbeszélgetést a másik gyerek szüleitől, az óvónő esetében nem lehetetlen, hogy a saját felelősségét kendőzgeti azzal, hogy a másik szülő haragját kizárólag a kérdezőre tolja.

Andris1 # 2014.01.29. 14:50

Hát én nem ismerem a bírói gyakorlatot, ezért kérdezek.
Én, ha bíró lennék valószínűleg inkább hinnék az óvónőnek mert ő kívülálló az ügyben, de mivel van két ellentétes vallomás nem tartanám egyértelmű bizonyítéknak.Hiszen az óvónő személyes ellentétünk miatt is állíthatta ezt az apának.Most, hogy ez lett belőle már nem mer mást mondani,ki fog tartani a bíróságon is,nehogy baja legyen belőle.

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.29. 12:32

Visszakérdezek: ha te lennél a bíró, hogyan értékelnéd az ellentmondó tanúvallomásokat? (Te nem vagy tanú.)

Andris1 # 2014.01.29. 11:29

T Obudafan
Köszönöm szépen válaszát.
Közben sikerült belenéznem az iratokba,és egy másik ügyvéd is megnézte.Valójában 4 tanúvallomás áll bizonyítékként.

  • Az apájé aki csak a gyerek, és az óvónő elmondásából tud az esetről.
  • Az Óvónő aki a kitartóan állítja hogy megfenyegettem a gyereket.
  • Az enyém, de én gyanúsítottként nem vagyok köteles az igazat mondani, így állítólag kevésbé veszik figyelembe.
  • És a feleségemé, akit pedig esetleges elfogultsága miatt szintén nem fogják komolyan venni.

Így állítólag az óvónő elmondását fogják bizonyítéknak venni és ez alapján hozzák meg az ítéletet.
Az ügyvéd, akivel beszéltem nem is ajánlja hogy megbízzak valakit, mert az óvónő elmondása alapján el fognak ítélni,még ha nem is úgy történt az eset.
Ha valóban elítélnének,ez alapján akkor a feleségemet is elővehetik esetleg hamis tanúzás miatt? Csupán azért mert az Óvónő hazudik? Ennyi elég bizonyítéknak ?
Köszönöm

Andris1 # 2014.01.27. 22:51

.

ObudaFan # 2014.01.27. 22:23

Bizonyítékokat mérlegelni így, az interneten keresztül eredményesen aligha fog bárki is, ez a tárgyalást követően a bíró feladata, és nem árt, ha keresel egy védőt. Mindenesetre a bírói gyakorlat szerint a fenyegetésnek kellően komolynak kell lennie ahhoz, hogy ez a bűncselekmény megvalósuljon, jelen esetben ez szerintem erősen kérdéses.
Természetesen te is tehetsz feljelentést, de kérdés, hogy abból aztán mi bizonyítható, amit neked mondtak.

Andris1 # 2014.01.27. 18:41

Még annyit írnék az esethez, hogy jóval később találkoztam a gyerek apjával az óvodában és közölte hogy most a rendőrségen intéztük a dolgot de legközelebb kitépi a karomat.Ez a fenyegetés valóban megtörtént, így én is tehetek feljelentést egy ilyen piti ügy miatt. Itt ketten voltunk jelen nem biztos hogy beismerné.De ha engem elítélnek úgy hogy három jelenlévőből kettő állítja hogy nem történt meg akkor ez is megállhat ? Ráadásul szerintem be is ismerné. Mit tegyek ?

Andris1 # 2014.01.27. 18:06

T. Hozzáértők !
A következő kérdéssel fordulok önökhöz :
Kisfiamat az óvodában rendszeresen maradandóan bántalmazta egy társa.Többször szóltunk a gondozónak, de nem tett ellene semmit.Ekkor az óvodába kihívattam a másik kisfiút, és eréjessen rászóltam . MÉGEGYSZER MEG NE TUDJAM HOGY BÁNTOD ! A kisgyerek nem sírt, az óvónő ekkor rászólt a gyerekre, hogy kérjen tőlem bocsánatot. Másnap az óvodába közölték velem hogy a gyerek apja feljelentést tett a rendőrségen. Nem érdekelt, mert nem bántottam a gyereket.
Később a rendőrségen gyanúsítottként hallgattak ki,én elmondtam hogy nem bántottam a gyereket, de erélyessen rászóltam. Az óvónőt aki jelen volt azt állította a szembesítésnél hogy megfogtam a gyerek karját és megfenyegettem, hogy kezét lábát eltöröm. Kihallgatták a feleségemet is mert ős is ott volt, aki szintén állította hogy nem mondtam ilyet.A rendőrnő is mondta hogy ez nem egy rendőrségre való ügy.
Most kaptam egy levelet az ügyészségről hogy megvádolnak fenyegetéssel elkövetett zaklatás vétsége miatt.Tanúnak idézik az óvónőt, meg agyerek apját, aki ott sem volt az esetnél. Nem idézik a feleségemet aki ott volt és tudja hogy nem fenyegettem a kisgyereket.
Nagyon felháborít a dolog, hiszen a három jelenlévő közül kettő, én és a feleségem elmondtuk hogy nem történt ilyen. Mégis bizonyítékkén veszi a gyerek apja feljelentését, aki csak az óvónő elmondásából hallott az ügyről.Az én gyerekemen azóta meglátszik a bántalmazások nyoma amit a kisfiú okozott, és mégis engem vonnak felelősségre vétség miatt.Tudomásom szerint ezért bevonják a vagyonőri igazolványomat,és az erkölcsibe is bekerül.Valóban elítélhetnek olyanért amit meg sem tettem ? Mit tehetek hogy védekezhetek ez ügyben ? Köszönöm választ

ObudaFan # 2013.11.08. 11:01

Zaklatás miatt lehet feljelentést tenni. A dolgaid kiadása iránt pedig a bíróságon polgári pert lehet indítani.

manócskás # 2013.11.07. 13:19

Üdv! Az ügyben szeretnék segítséget kérni, hogy a volt párommal szétmentünk, azóta telefonon megfenyegetett, hogy „elvágja a torkom”, „ne merjem betenni a lábam a belvárosba (Budapest), mert kicsinálnak” küldött üzenetet, hogy "kicsinál", és hogy bejön a munkahelyemre ott ugyanezeket teszi meg. A dolgaimat sem hajlandó visszaadni. Lakáskulcsom az van, de állítólag zárat cserélt azóta a lakás bejárati ajtaján. Mivel mi együtt éltünk (papír nem bizonyítja) elég sok mindenről van szó. Minden héten ígéri, hogy megkapom mindenem, de nem történik semmi. Kérem valaki mondjon valami tanácsot, mert ez így már tarthatatlan állapot. Előre is köszönöm.

ObudaFan # 2013.10.29. 17:31

Becsületsértés szabálysértése.

fgondnok # 2013.10.29. 16:04

Tisztelt ObudaFan!

Köszönöm a választ.
A panasztételtől mit lehet várni?
Az illető falugondnok, közalkalmazotti jogviszonyban.

Üdv.

marianna85 # 2013.10.28. 18:55

Közösségi oldalon, privátban írtam. Pontosan valami olyasmit, hogy mivel eddig nem tudtuk a nevét, itthon csak k*rvának hívtuk és hogy megnéztük a képeit és konkrétan úgy is néz ki, tehát nem sokat tévedtünk.

ObudaFan # 2013.10.28. 18:22

A közösségi oldalon privát üzenetben írtál, vagy nyilvánosan?

ObudaFan # 2013.10.28. 18:11

Az attól függ, hogy pontosan mit írtál és mennyire volt felismerhető.

marianna85 # 2013.10.28. 10:29

Üdv! Érdeklődni szeretnék, hogy a következő ügyben lehetséges-e feljelentést tenni és érdemben mi történhet. 29 éves nő vagyok, pár hete apámról kiderült, hogy megcsalja anyámat, aztán el is költözött az új nőjéhez. Ezzel nagyon nagy kárt okozva anyagilag is, hiszen az egész fizetését elvitte, anyám egyedül nem tudná fenntartani a házunkat. Pár nap után írtam egy közösségi oldalon ennek a nőnek, amiben üzentem apámnak, őt pedig burkoltan lekurváztam, mivel minden közös ismerősünktől ezt az információt hallottam. A levélben vigyáztam, hogy semmi trágár szót ne használjak, persze kioktató stílusban írtam, de a kurvázás is csak burkolt formában történt. Apám két hét után visszaköltözött (egy forint nélkül), a nő azóta irkál nekem, pár levélre válaszoltam, aztán letiltottam. Meglehetősen lenéző leveleket írt, amelyben még azt is feltételezi, hogy féldisznóért vettem a diplomám és közli, hogy feljelent becsületsértés miatt (a kurvázás miatt). A kérdésem, hogy ez lehetséges???

ObudaFan # 2013.10.25. 08:21

Lehet, hogy hivatalos személy, attól függ, milyen munkát végez ez az önkormányzati dolgozó.
A panasznak nincs költsége.

fgondnok # 2013.10.24. 11:13

Szép napot!

Szeretném kérdezni, hogy egy önkormányzati dolgozót, közalkalmazotti jogviszonyban, munkája során életveszélyesen megfenyegetnek, és kétszer meg is löknek a vállánál, (hogy hatásosabb legyen a fenyegetés), másik négy személy jelenlétében, akik az önkormányzati dolgozót munkájában segítették.
Az ügyben feljelentés történt.
Amit a rendőrség „zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt” kezelte.
Ami végül az ügyészségen kötött ki, aki az alábbi indokkal megszüntette az eljárást:
„ A Be. 190 § /1/ bekezdésének b. pontja alapján, -mert a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg a bűncselekmény elkövetése, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény,
megszüntetem.
Indoklásban:
… feljelentést tett, mely hatályos magánindítványnak tekinthető.
A nyomozás során a következőket lehetett megállapítani.
A gyanúsított nem vitatta, hogy a kijelentések elhangzottak, felindulásában mondta azokat, a történteket sajnálja.
…, hogy a gyanúsított felháborodásában, indulatból használt fenyegető kijelentéseket, háttértartalom nélkül."

Az ügyészi iratban már nincs említve a lökdösés, ezt mire lehet vélni?

Miért kezelték magán indítványként?

Az önkormányzati dolgozó közalkalmazotti jogviszonyban, nem minősült volna közfeladatot ellátó személynek?

8. napon belül, „panasznak van helye”.
Ez mit jelent, (fellebbezést), és annak mik a várható költségei?

Segítségüket előre is köszönöm:
fgondnok

Agent Cooper # 2013.10.24. 07:49

Kedves Kirstie!

Kívülállóként sokan el sem tudják képzelni, hogy a rendőrség miért dolgozik úgy, hogy néha úgy tűnik, mintha épp arra törekednének, hogy hogyan nem lehet megoldani egy ügyet. Pedig ehhez csupán azt kell felismerni, hogy a rendőrség elméleti céljai (bűnüldözés, közbiztonság fenntartása, stb.), és a rendőrök egyéni céljai (érvényesülés, bűnügyi statisztika, kevés munka, stb.) között mekkora a szakadék. Sajnos a rendőrségen nagyon kevés az elhivatott nyomozó, az állomány egy része a civil életben meg se állná a helyét. Ezért számos ügyben csak akkor ér el eredményt a rendőrség, amennyiben rá van kényszerítve (ez lehet belső kényszer, ez van például a kiemelt ügyeknél, vagy külső kényszer, például a sértetti képviselet).
Ezért szükséges, hogy minden ügyben jól dokumentált sértetti indítványok legyenek, mivel csak ebben az esetben érvényesíthető a későbbiekben kártérítési igény a rendőrséggel szemben. (Egy esetleges rendőri műhiba esetén sem mondhatjuk azt, hogy biztosan meg lehetett volna találni az elkövetőt, viszont a bíróság a rendőri műhibát személyiségi jogsérelemként értékeli.)
Szóval valóban nem egyszerű eredményt elérni, de nem lehetetlen.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2013.10.21. 19:01

Kedves Kirstie!

Nekem két olyan zaklatásos ügyem volt, amelyben segítettem, mindkettőben kezdetben valóban ismeretlen volt a zaklató, végül mindkettőben meglett az elkövető, ráadásul jogerős elmarasztalással is ért véget az eljárás. Azonban sajnos nekem is az a tapasztalatom, hogy amennyiben nincs folyamatos nyomás a nyomozóhatóságokon, akkor nagyon könnyen és hamar feladják - talán nem véletlenül...

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

d.bigg # 2013.10.18. 17:43

Köszönöm szépen a gyors választ. Azt hiszem felkeresek egy ügyvédet megteszem a feljelentést. Lesz ami lesz...

Agent Cooper # 2013.10.18. 14:16

Kedves d.bigg!

"Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő." Ez alapján Ön tehet feljelenést, de akár személyiségi jogi pert is indíthat személyiségi jogainak megsértése miatt. A feljelentés mellett szól, hogy olcsóbb, és talán hatékonyabb is.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

d.bigg # 2013.10.18. 08:55

Tisztelt Fórumozók
Szeretnék segítséget kérni egy esetleges zaklatás ügyében. A történet röviden a következő. Egy 5 éve a családba került nő a kezdetektől utál engem, meg a páromat is. Sok vitánk is volt, amit kizárólag Ő kezdeményezett. Még veréssel is fenyegetett. Egyszer majdnem sikerült is neki. Aztán elcsitultak a dolgok nem volt semmi probléma. Most viszont újra kezdődik minden. Sikerült megint ügyet kreálni neki és most a neten kaptam tőle szép kis trágár idebeteg leveleket. Én nyugodtan kedvesen megkértem hogy hagyjon békén minket én sem fogom keresni. Ezután le is tiltottam. Erre a kisfia oldaláról még durvább dolgokat írogatott (undorító). Mostmár a testi fogyatékosságomon is gúnyolódott ez verte ki a biztosítékot. Azon gondolkozom hogy mostmár feljelentem zaklatásért. Úgy tudom az emberi méltóságot sértő megalázó és megfélemlítő magatartás beletartozik a zaklatás fogalmába.Önök szerint érdemes lenne lépnem?
Köszönöm a segítséget!

édesanyu # 2013.10.04. 16:41

"Jön a tél csúszik az út törnek a lábak, kezek, kocsik.
Tönkretette egy család életét. Adjon enni a gyerekemnek és fizesse az egyetemét. Néz ön egyáltalán tükörbe, remélem az életbe nem lesz semmi jóba része.
ÉN NEM FELEDEK SEMMIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4"

Tisztelt fórumozók és jogi szakértő! Fenti levelet a Facebookon kaptam egy beazonosítható egyéntől.
aki saját nevével, fotójával szerepel. Személyesen őt nem ismerem. Már ezelőtt is írt csúnya dolgokat, most letiltottam, és nem reagáltam még semmire. Mobiltelefonomat kinyomozta, azon is hívott.
Fenyegetve érzem magam, mit tehetek?
Köszönettel