Házi őrizet


jamieoliver # 2020.01.29. 17:19

Üdv!

Ha a háziőrizet a tárgyalást előkészítő ügydöntő határozatáig szól, akkor mi történik utána?

ObudaFan # 2014.10.06. 12:03

Sajnos a házi őrizetnek nincs maximuma. (A Be. 138. § (3) a házi őrizetre az előzetes letartóztatás szabályai közül a maximumot meghatározó 132. § (3)-at nem rendeli alkalmazni.) Így sajnos nem lehet kijelenteni, hogy majd biztosan ki leszel onnan engedve. Meg kellene nézni a határozatot magát ahhoz, hogy arról lehessen valamit mondani, hogy mivel lehetne érvelni amellett, hogy legalább lakhelyelhagyási tilalom legyen belőle, vagy esetleg az sem.

Orsi25 # 2014.10.04. 07:47

a gyanusitas 23rb 373.§ (1) bekezdesebe utkozo es a (2)bekezdes b) pontjanak ba)es bc) alpontja szerint minosulo szabalysertesi ertekhatart meg nem halado kart okozo uzletszeruen. bunszovettsegben elkovetett csalas vetsege. valamint 4 rb. a Btk.373§ (2) bekezdesenek ba) es bc) alpontjara figyelemmel a (3) bekezdes b) pontja szerint minosulo kisebb kart okozo bunszovettsegben uzletszeruen elkovetett csalas buntette elkovetesevel gyanusithato.
jelenleg megint 90 napot adott. lehet igy konyebben meg tudja mondani nekem valaki hogy meddig szorakoznak meg velem.
a paromnak van egyedul 4 unk kozul beismeroje hiszen o kovette el .

Agent Cooper # 2014.09.15. 13:11

Kedves Orsi25!

Attól függ, hogy a csalás melyik minősített esetével gyanúsítják. Ha a várható büntetés az 5 évet meghaladhatja, abban az esetben akár három évig is alkalmazhatnak Önnel szemben kényszerintézkedést.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Orsi25 # 2014.09.15. 12:51

Segitsegreblenne szuksegem !
Elozetes letaroztatasban voltam 9 honapig csalasbol, a 9 honapos targyalason az ugyeszno hosszabbitast akart kerni ram 90 napot de a birono elrendelte 30 napra a hazi orizetemet. Meddig tarthatnak hazi orizetbe ?hany honap?dolgozni szereznek. Jelenleg a nyomozas nem halad semerre se.... varom valaszotokat koszonom.

efi99 # 2013.10.09. 19:07

Nem nagyon lett felkapva a téma, pedig lenne miről beszélgetni: ároktői jómadarak.
Kis magyar valóság.
A rendőrség (és a jogalkotó) szerint az őrizet szó jelentése az, hogy pl kiszórok egy zsák pénzt az utcára és úgy őrzöm, vagyis úgy akadályozom meg, hogy eltűnjön (tehát hangsúlyozom: nem csupán a meglétéről győződök meg), hogy időnként kikukkantok a függöny mögül. Jajj a lakat- zár- és hevederkészítőknek, nem kell a lakásajtókra, hiszen úgy is őrizhetjük értékeinket, hogy időnként hazanézünk.
Piros pont, hogy a rendőrség - bizonyítván kreativitását a humánerőforrás-gazdálkodásban - időnként még ennyit sem tett meg, csak szimplán odatelefonált (!). Aztán lehet, hogy csak egy napi egy fröccsért megbízott hajléktalan vette fel mindig, de hát mit lehetett tudni, torzít az a fránya telefon. És hogy ilyen ostobák, ezt még reklámozzák is, világgá kürtölik, hogy ők bizony megkérdezték a bírót, hogyan kell valakit őrizni.
Magyarosch a folytatás is.
Habár szeptember 1-től lehetett volna nyomkövetőt is feltenni, ezt senki sem kérte, egy életfogytiglannal fenyegetett úgy sem szökök meg, miért is, jogkövető derék emberek ezek, még kapnak esetleg +2 évet amit az életfogytiglan után kell majd letölteniük...
Aztán az előzetes max 4 évére mit lépnek? Nem ám a bíróságokat rúgják fenékbe, hogy tessék kevesebbet kotlani az ügyeken, á, inkább felemelik a 4 évet végtelenre, hogy még annyira se kelljen (csiga)tempózni, mint eddig.

Taxisofőr # 2013.03.08. 12:41

Köszönöm! Megpróbálom!

Véleményem # 2013.03.08. 11:13

Az ügyésszel kell felvenni a kapcsolatot, nyilván ő rendelte el...
Előfordul, hogy lejár és folytatják az ellenőrzést, mert olykor csak egy telefon az ügyésztől a rendőrség felé vagy bármi más hogy csinálják, majd lesz határozat is.
Próbáljon telefonon kapcsolatba lépni azzal aki ezt elrendelte...

Taxisofőr # 2013.03.07. 12:46

Tiszteletem!
Taxisofőrként dolgozom! Egy sofőrszolgálat következtében kerültem a rendőrség elé! A gépjármű lopásból származott!
72 óra őrizet után lakhelyelhagyási tilalom mellett döntött az elsőfokú Bíróság! Majd egy hét elteltével a Törvényszék ezt Házi őrizetre változtatta!
A házi őrizetem harmadik napja lejárt!

Sem meghosszabbítva sem megszüntetve nem lett!

Vagyis erről semmiféle határozatot nem kaptam! Vagyis lóg a levegőbe.... én pedig nem merem elhagyni az otthonom!

A rendőrség járőrei az ellenőrzésem továbbra is ellátják! Kérdésemre, hogy lejárt mi a teendő most? Ők érdemleges választ nem tudnak adni!
Ő nekik megmondják, hogy jönni kell ők jönnek! Nekik nincs semmi olyan határozat vagy végzés amit nekem ki kellene kézbesíteniük!

Annyit tudok még, hogy az ügyészség az indítványát a bíróságra időben meg is küldte az őrizet meghosszabbításának céljából!
De határozat nem született!

3. napja csak vagyok és fogalmam sincs mit tehetnék!
Kérném és nagyon megköszönném ha valaki nekem segíteni tudna!
Köszönettel : Egy pórul járt taxisofőr.