Okirathamisítás még mindig


Agent Cooper # 2014.05.16. 15:47

Kedves klau75!

Így már érthető, hogy nem történt bíróság elé állítás. Valószínűleg most fogják meggyanúsítani a csalás vétségével (mondjuk kíváncsi lennék, hogy mire alapozzák az üzletszerűséget). Egészen biztos, hogy letöltendő szabadságvesztést nem fog kapni, a legvalószínűbb a pénzbüntetés. Ezek után biztos, hogy nem fog pár hét alatt lezárulni az ügye, hónapokig (vagy akár 1-2 évig) fog még tartani. Ügyvédet nem kötelező fogadnia, de célszerű. Ha védővel jár el, akkor mindenképpen nyugodtabb lesz az élete, hiszen lesz egy szakember, aki kiáll Ön mellett, és nem fogja magát a kérdéseivel és a kétségeivel emésztenie, hiszen ezekre korrekt választ fog kapni.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

klau75 # 2014.05.16. 15:31

Köszönöm a gyors segítségét!
Folytatólagos kihallgatás várható! Én beismerő vallomást tettem,a bérleteket egyszerű átírással lettek megváltoztatva, ilyen 3 évre visszamenőleg 5 db volt!Más bérletét átírtam! Ezeket ,nem használtam,csak a munkahelyemen bérletpénz visszaigénylés céljából adtam le! Összesen 35638 ft összegben!Eddig a magán okirat hamisítást és a csalást külön kezelték,de mist azt írják az idézésben,hogy:2012.évi C 354.§-ba ütköző és aszerint minősülő hamis magánokirat felhasználásának vétségének,valamint a BTk-ról szóló 2012. évi C.törvény 373 § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b)pont bc alpontja szerint minősülő szabájsértési kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás vétségének megalapozott gyanúja miatt kell megjelennem.
Nagyon félek,mi lesz belőle,soha még egy gyorshajtásom se volt!! milyen büntetésre számíthatok?? Meddig húzodhat ez az ügy?? És kell-e ügyvédet fogadnom??
Válaszodat előre is köszönöm!!

Agent Cooper # 2014.05.16. 15:09

Kedves klau75!

Ez azt jelenti, hogy a bíróság elé állítás feltételei nem adottak (például nem tett beismerő vallomást vagy az ügyész szerint az ügy nem egyszerű megítélésű), és az eljárás a rendes büntetőeljárás szabályai szerint zajlik a továbbiakban. Miután kirendelt védő nem jár Önnek, ezért vagy meghatalmaz egy ügyvédet a védelmének ellátásával, vagy saját magát kell védenie.
Az idézésre kötelező megjelennie, vagy folytatólagosan hallgatják ki gyanúsítottként, vagy szembesítés lesz, olvassa el figyelmesen az idézést.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

klau75 # 2014.05.16. 14:42

Sziasztok! Magánokirat/bérlet/ hamisításért folyik ellenem eljárás!Rendőrségen kihallgattak és rendeltek mellém egy ügyvédet! Ma kaptam két levelet a rendőrségtől,az egyikben írják,hogy a védőt visszavonták,és ,hogy a bíróság elé állítási hatályát vesztette és a Járási Ügyészség további nyomozati cselekmények elvégzését rendelte el. Ez mit jelenthet?? Ezzel egy időben kaptam egy idézést ,hogy jelenjek meg a rendőrségen!! Most mi lehet?? KÖszi!!

Agent Cooper # 2014.05.10. 07:35

Kedves hunorange!

Ne kombinálja túl a dolgokat, ráadásul nem jól tudja, bűncselekményen tetten ért személyt bárki elfoghat és a rendőrség kiérkezéséig a helyszínen tarthat. Valószínűleg szerencséje volt.
Nem tehet mást, mint vár, ha három hónap alatt nem történik semmi, akkor megúszta.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

hunorange # 2014.05.10. 06:24

Köszönöm a választ!

Egy olyan kérdésem lenne még, hogy ha feljelentést akart volna tenni, akkor azt miért nem mondta volna meg? Tisztában vagyok azzal, hogy "nincs joga a helyszínen tartani", viszont ha mégis feljelent, akkor az számít, hogy nem maradtam ott? Mert úgy tudom, ilyenkor azonnal hívnia kéne a rendőrséget, és megbírságolni is, de egyik sem történt meg, hanem elengedett, többszöri kérdezésre is. Ilyenkor, ha mégis lesz valami az ügyből ez nem vetül rám negatívan, hogy nem maradtam ott (mert azt mondta, nem kell)?

ObudaFan # 2014.05.10. 05:22

Ez teljes mértékben ennek az ellenőrnek a belátásától függ, mert ha feljelentést tesz, akkor téged meggyanúsítanak.

hunorange # 2014.05.09. 20:26

Tisztelt fórumozók!

Történt velem tegnap egy olyan eset, hogy a metró felé menet, a bérletem felmutatása után az ellenőr leállított, és kérte, hogy mutassam meg a bérletet. Kivettem, odaadtam neki, és kiderült, hogy ragasztott volt a dátum rajta, raádásul elég pitiáner módon. A helyzet az, hogy én ezt úgy vettem másodkézből, de nem vettem észre. Az ellenőr a pénztárhoz irányított, hogy vegyek jegyet, azt felmutattam, majd leengedett. Visszajöttem a mozgólépcsőn, és kérdeztem tőle, hogy ennek lesz-e valami következménye. Azt mondta, hogy akkor azt mondta volna. De a bérletet magánál tartotta, a diákigazolványszámom pedig rajta van, más adataimat nem vette föl... Tényleg nem lesz belőle semmi? Már olyan gondolatok röpködnek az agyamban, hogy mi van, ha az anno elvesztett bérletem van éppen újraragasztva (ha valóban ez van, gondolom esélytelen is a védekezés). Valamint az ellenőr megmutatta, megforgattam a papírt, rajta van az ujjlenyomatom is mindenhol, a tettesé meg lehet, hogy sehol. Lehet, hogy már túlkombinálom az ügyet, és bízom benne, hogy tényleg nem lesz belőle semmi, de ilyenkor mi az eljárás, mit csinálnak, és számíthatok-e mégis beidézésre?

Előre is köszönöm a választ!

Panna50 # 2014.04.29. 10:26

Kedves Agent Cooper!

Köszönöm a válaszát!

Agent Cooper # 2014.04.29. 08:15

Kedves Panna50!

Az elévülési idő a büntetési tétel felső határának megfelelő idő, de legalább öt év, feltéve, hogy a bűncselekményt 2013. június 30-át követően követték el.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Panna50 # 2014.04.28. 15:53

Kedves Mindenki!

Az okirathamisítás és a csalás bűnycselekmények elkövetése esetén mennyi a feljelentési határidő?
A tudomásra jutástól számít?

Agent Cooper # 2014.04.28. 14:45

Kedves halacska1548!

Ha a BKV rájön a hamisításra, aminek nagy a valószínűsége, akkor feljelentést tesz a rendőrségen, és büntetőeljárás indul.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

halacska1548 # 2014.04.25. 19:12

Üdv!

A következő lenne a kérdésem! Egyik ismerősömnek lejárt a diák igazolványa és ezután ismerőse által szerzett hamis 60 napos próbadiákigazolvanyt amit vagy ő vagy az ismerőse neki ki töltött. Ezen másik iskola volt mint ahol eredetileg már végzett és az iskolának a címe, viszont az ő adatai mindenben stimmeltek csak még a diák igazolvány szám volt más. Ezt kétszer csinálta meg, de a második alkalomnál miután a 60 nap lejárt, még azzal járt és megfogták. Miután odaadta a papírt elrohant a helyszínről. Kérdem én, ha a BKV erre rá jön, hogy hamis akkor milyen büntetés lesz? Mert ha esetleg nem jönne rá gondoljuk, hogy akkor az adatai alapján kiküldik a csekket, a szabálytalan bérlet miatt de mivan ha ez tovább fajul? 20 éves az illető és büntetlen előéletű!

Kovács_Béla_Sándor # 2014.01.22. 09:43

A javítás javítás, a hamisítás meg hamisítás. Mit javítottak ki?

mozso # 2014.01.21. 22:05

Tisztelt Fórumozók!

Az lenne a kérdésem,ha egy hitelszerződésbe a bank aláírás után belejavít és ezt velem nem közli, csak több évvel később derül ki az okirat-hamisításnak minősül?
Ha lehetséges jogászok vagy legalább joghoz értők válaszát várom.
Előre is köszönöm.

Jovovich87 # 2013.10.27. 20:59

Üdv!

Szeretnék segítséget kérni az alábbi ügyben:

közalkalmazottak részére szolgáló 50%-os utazási kedvezményre jogosító nyomtatvány, másolt példányának használata miatt állítottak elő a rendőrségen a kalauz kérésére. a helyszínen a kalauz részére a helyszíni bírságot és a teljes árú menetjegyet kifizettem. a rendőrség eljárást indít magánokirat hamisítás vétsége ellen. a Btk. alapján tájékozódtam az eshetőségekről.

Priusz nincs. Érdeklődnék, hogy a szokásos gyakorlat alapján mire lehet számítani ilyen esetben?

Köszönettel

r0li # 2013.10.16. 11:21

Tisztelt Kunyhó!

Teljesen igaza van! Azért is írtam, hogy bonyolultabb a történet, amennyiben Ön is védő és érdeklik a részletek, szívesen elküldöm privátban.
üdv r

kunyhó # 2013.10.16. 08:45

Elnézést, hogy hozzászólok, de lakcímkártyája mindenkinek csak egy van. Ha másik lakcímet jelentek be, a régit elveszik minden esetben. (kivéve, ha azt mondtam, nincs meg)

r0li # 2013.10.16. 07:38

Kedves Agent Cooper!

A valós történet kicsit bonyolultabb, mivel csak Ön válaszolt, ezért inkább privát üzenetet küldtem.

üdvözlettel r0li

Agent Cooper # 2013.10.15. 17:33

Kedves r0li!

Így azért már nem hangzik olyan jól, de nem hiszem, hogy nyomozást rendelnének el.
Azt javasolnám, hogy első körben hívja fel telefonon a feljelentést készítő hatóságot (az adatok a feljelentésen megtalálhatók), és közölje velük, hogy véletlenül a korábbi lakcíme került rögzítésre a feljelentésben. Amennyiben már továbbították a feljelentést (ami sajnos elég valószínű), akkor pedig azt a szabálysértési hatóságot, ahová a feljelentést megküldték.

Üdv: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

r0li # 2013.10.15. 13:09

Kedves Agent Cooper!

Utólag vettem észre pár nap múlva az iratok rendezése során. Semmit sem tettem még, gondoltam előtte tájékozódom itt is.

Agent Cooper # 2013.10.15. 07:43

Kedves r0li!

Ebben a BJE-ben nem a lakcím kártyáról, hanem a szabálysértési feljelentésről van szó. Tehát abban az esetben követi el a bűncselekményt, amennyiben a korábbi lakcímkártyát azzal a szándékkal adja át, hogy tévesen kerüljön a szabálysértési feljelentésben rögzítésre a lakcíme. Ez azonban nagyon életszerűtlen, hiszen az országos lakcímnyilvántartásban egyszerűen ellenőrizhetőek az adatok.
Mikor derült ki, hogy a rossz lakcím kártyát adta át (azaz mit jelent, hogy utólag)? És ezt követően mit tett?

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

r0li # 2013.10.14. 14:07

Kedves Agent Cooper!

Köszönöm a hsz-dat, remélem más is megtisztel a véleményével! Közben olvasgattam a témában és a Kúria 1/2004 BJE-ben ezt találtam, idézem: Az intellektuális közokirathamisítást a rendelkező közokiratok /pl rendőrségi szabálysértési feljelentés/ tekintetében is el lehet követni amennyiben olyan adatra vonatkozik, amelyet e rendelkező közokirat is (az ellenkezője bizonyításáig) teljes bizonyító erővel bizonyít.
Kérdés, hogy ez esetben a lakcím annak számít-e?

Agent Cooper # 2013.10.14. 09:58

Kedves r0li!

Szerintem nem történt bűncselekmény, de biztos vannak az enyémmel ellentétes vélemények is. A személyazonosság igazolásával kapcsolatos kötelességek megszegése szabálysértés tényállása pedig más.

Üdvözlettel: Agent Cooper


védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

r0li # 2013.10.13. 09:25

Kedves Fórumozók!

Szabálysértés miatt rendőr igazoltatott, akinek tévedésből a korábbi lakcímemet tartalmazó lakcímkártyát adtam át. Ezt csak utólag észleltem. Szabálysétési feljelentés indul az ügyben.
A lakcímkártya nem hamis vagy hamisított, de mégis valótlan adatokat tartalmaz.
Belefér ez az intellektuális közokirathamisítás gondatlan alakzatába?
Illetve szenélyi azonosság igazolásával kapcsolatos szabálysértés is lehet belőle? Konkrétan a lakcím személyi adatnak számít?