Tesco lopás

meravigliosa # 2011.11.07. 09:12

Kérdésem hasonló mint az előttem íróé:
Áruházi lopás esetén, jegyzőkönyv felvétele után amiben az illető elismeri hogy lopott, mi megy tovább a rendőrségnek az eljárás folytatására ? Csak a jegyzőkönyv ? Vagy kell tárgyi bizonyíték is annak ellenére is, ha valaki beismeri a jegyzőkönyvben bűnösségét ? Tanúk meghallgatása is szükséges ?
És mi az általános tapasztalat, kb. mennyi idő míg értesítést kap valaki a hatóságtól vagy beidézést a bíróságra ?
Nagyon hálás lennék pár segítő válaszért.

végrehajtó1 # 2011.11.03. 21:23

asdf1

elég a személyi

végrehajtó1 # 2011.11.03. 21:23

mert pl. ha 2 hónapig nem kapok értesítést, akkor jó lenne tudnom, hogy mi történik.

Ha történik valami akkor meg fogod tudni ugyis.

estifény # 2011.11.03. 20:46

kiss csaba

örüljél hogy megúsztad.ilyenkor már nem kell mitől félj.
de jobb lenne ha nem lenne több ilyen eset, mert legközelebb nem lesz ilyen szerencséd.
mit szólsz majd ha 3napra bevágnak a zárkába?
1órát alig lehet ott kibírni

asdf1 # 2011.11.03. 20:32

Természetesen a kérdésem ugyanaz, mint az alattam íróknak, mert még mindig nem vagyok tisztában a következményekkel.18. életévemet betöltöttem és még gimnáziumban tanulok. 2 hónapja történt a lopás, de még csak most kaptam levelet. Amit nem értek, hogy a rendőrségtől először egy olyan levelet kaptam amiben leírják hogy lezártnak tekintik az ügyet és 2 hétre rá kaptam a bíróságtól egy beidézést.A lopott holmi összege 1700 ft volt, amit utólag kifizettem, mert a cimkét leszedtem a próbafülkében. Ami még nagy baj, hogy a bírósági levelet amiben beidéztek szerintem eltüntették itthon.Azt fel kéne mutassam vagy csak személyit?
Köszönöm előre a választ.

Gabicsek # 2011.11.03. 19:48

Miért pont kb. 31 nap? Lehet az hosszabb idő is.

iriemaffia # 2011.11.03. 10:42

Csak azért érdekel, mert pl. ha 2 hónapig nem kapok értesítést, akkor jó lenne tudnom, hogy mi történik. Mert amúgy azt mondta a biztonsági őr, hogy kb. 31 napon belül szoktak értesítőt küldeni.

végrehajtó1 # 2011.11.03. 10:17

És kinél lehet érdeklődni hogy a jegyzőkönyv elkerült-e már a rendőrséghez ? A rendőrségénél célszerű informálódni, vagy inkább a Tesconál ?

Ezek után miért nyüzsögsz,
Ha történik valami az ügyedben úgyis értesítenek.

iriemaffia # 2011.11.03. 09:03

Még egy fontos kérdés eszembe jutott.
Ha beismertem mindent, akkor a felvételeket megnézik utána? Nagyon kellemetlen és tényleg nagyon szégyenlem magam ... :S:S:S
És kinél lehet érdeklődni hogy a jegyzőkönyv elkerült-e már a rendőrséghez ? A rendőrségénél célszerű informálódni, vagy inkább a Tesconál ?
Kérlek segítsetek pár értelmes válasszal !

iriemaffia # 2011.11.02. 12:04

Kedves fórumozók !
Nekem is hasonló a problémám, mint az előttem lévőké.
Szombathelyi Tesco áruházban történt, hogy nem tudom milyen indíttatásból, de megpróbáltam ellopni egy karkötőt és 2 pár fülbevalót olyan módon, hogy a próbafülkében leszedtem a papírt róluk, és eltettem.
Természetesen a pénztártól való távozás után egyből odafutott a biztonságiőr, és lebuktam, egyből elismertem mindent ... bevezettek az irodába, odaadtam a tárgyakat, jegyzőkönyvet készítettek, s majd kifizettem az elcsenni kívánt holmik értékét, ami összesen 3900 ft volt ... a jegyzőkönyvet továbbítani fogják a rendőrségre ... mire számítsak? Mennyi esély van rá, hogy megúszom egy figyelmeztetéssel, vagy ha büntetést kapok, pl. pénzbírságot annak mekkora lehet az értéket 3900 ft-os lopási kísérlet esetén ? Ez volt az első alkalom, soha többé nem teszem. Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni !

guba # 2011.11.01. 19:26

Lehet most azért gúnyolódsz, guba, mert túl reagálom a helyzetet, de számomra nem egyértelműek ezek a jogi dolgok :)

Nem azért gúnyolódom rajtad, mert nem egyértelmű számodra, hogy ne lopjál, hanem mert a te fajtád a legszánalmasabb bűnelkövető.

ius latratus # 2011.11.01. 19:06

Ja, hogy tudja, hogy te voltál?
Uppppsz...

kiss csaba # 2011.11.01. 17:43

végrehajtó1, köszönöm szépen a válaszod :) amiatt paráztam nagyon, mert az egyik őr, aki végignézte az esetet név szerint ismer engem. De ha nem értek tetten, akkor nem lesz semmi... Köszönöm! :)

véső (törölt felhasználó) # 2011.11.01. 17:40

ja-ja mint a mesékben...

lajcsó # 2011.11.01. 17:34

Kedves Fiatalok!

Szerintem ezeket a kérdéseket a cselekmény elkövetése előtt kellene feltenni, illetve átgondolni. Nem utólag kell jajveszékelni, hogy vajon mi lesz a következmény? Az lesz a következmény, hogy mindenki megkapja a jól megérdemelt bűntetését.

végrehajtó1 # 2011.11.01. 17:26

Nyugodj meg.
Semmi nem lessz.Ahhoz tetten kellett volna érni téged.Ha a képed nem szerepel a bünügyi nyílvántartásban sosem találnak meg.

kiss csaba # 2011.11.01. 17:04

Én komolyan kérdeztem, légyszives komolyan válaszoljatok. Lehet most azért gúnyolódsz, guba, mert túl reagálom a helyzetet, de számomra nem egyértelműek ezek a jogi dolgok :) Ami számomra nem egyértelmű az lehet számotokra az, szóval ezért szeretnék egy normális választ kapni, hogy én is tisztába legyek a helyzetemmel. Előre is köszönöm.

guba # 2011.11.01. 16:46

Hát igen, most éveken keresztül retteghetsz minden ház előtt megálló autótól, mert könnyen lehet, hogy érted mennek.

kiss csaba # 2011.11.01. 16:41

Sziasztok!
Történt a következő: az egyik nap loptam a Tesco-ból, és nem szedtem le egy lopásgátló eszközt. A kasszát mikor elhagytam csipogott, de én tovább sétáltam a kijárat felé. Senki nem szólt utánam, hogy álljak meg, sem a kasszás, sem a biztonsági őrök, pedig az egyik pár méterre állt tőlem. Kisétáltam a kijáraton. Nem kezdtem el rohanni, mikor csipogott és nem álltam ellen senkinek, merthát nem is szólt rám senki. Kimentem, mintha mi sem történt volna. Arra szeretnék választ kapni, hogy emiatt az áruház feljelenthet-e? Biztos vannak felvételek az ügyről, de ugye nem írtak fel rólam semmilyen adatot, nem készült jegyzőkönyv. Jegyzőkönyv nélkül lehet feljelentést tenni? Mi van, ha valaki felismer és tudja a nevemet, úgy lehet ellenem eljárást indítani? Kérem szépen válaszoljatok, mert szeretném megtudni, mire számítsak, de az biztos, hogy többé nem fogok lopni. Előre is köszönöm szépen a válaszokat!

goman # 2011.10.28. 14:20

Hello.
18 éves vagyok. És a tesco-bol 11 ezer forint értékben loptam head-set et. Kifelé a kijáratnál állítottak meg és behívtak egy szobába ahol megtalálták a tárgyat.
Szeretném megtudni hogy mire számíthatok. Pénzbírság? És mennyi? stb...
Nem volt eddig problémám a rendörséggel, ez az elő. És nem ellenkeztem a biztonsági őrökkel, illetve a rendőrökkel. Nem vittek be. Szabadon elmehettem az áruházból. De kapni fogok egy idézést a bíroságra.
Ez az egész kb 2 hete történt. De még nem kaptam a bíróságról levelet.

Sliders # 2011.10.27. 22:28

Köszönöm a segítséget...

Agent Cooper # 2011.10.27. 20:49

rocco82,

csak nem arra számítottál, hogy udvariasan majd elnézést kérnek tőled? Ha már csináltál egy balhét, és nem akarod elvinni, az komolyabb erkölcsi problémára utal, amit a bíró is megfelelően méltányolni fog...

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Agent Cooper # 2011.10.27. 20:44

Sliders,

ha tényleg az történt, amit írtál, akkor megúszod pár ezer forinttal (de minimum 3 000 Ft). Elvileg lehetőség van arra is, hogy intézkedés keretében csak egy figyelmeztetést kapjál.
Az elévülési idő hat hónap, illetve 1 év (1. „Nincs helye felelősségre vonásnak, ha a cselekmény elkövetése óta hat hónap eltelt (elévülés).” 2. „Nem lehet végrehajtani az elzárást és a pénzbírságot, ha a határozat jogerőre emelkedésétől számítva egy év eltelt.”), azonban a szabálysértés miatt az eljárás alá vont személlyel szemben a szabálysértési hatóság, fegyelmi hatóság, az ügyészség és a bíróság által foganatosított eljárási cselekmények az elévülést félbeszakítják. A félbeszakítás napjával az elévülési idő újrakezdődik. (Illetve: „Az elévülést félbeszakítja az elzárás, illetőleg a pénzbírság végrehajtása iránt tett intézkedés. A félbeszakítás napjával az elévülés határideje újrakezdődik.”)
De két év után mindenképp megtörténik az elévülés, azaz két év után sem az eljárás lefolytatására, sem a büntetés végrehajtására nincs lehetőség.

Üdv: Agent Cooper

védelem és sértetti képviselet
e-mail: bartas@bartinfo.hu
http://frzs.hu/hir.php?…

Sherlock # 2011.10.27. 19:26

Kedves rocco82,

nem volt sok értelme tagadni. Valószínűleg pénzbüntetés.

Kedves Sliders,

3-150 000 Ft. Szerintem 20 000 alatt.

Sliders # 2011.10.27. 13:13

KB fél éve a Tesco-ban nagy bevásárlás közben megettem 3 darab péksüteményt.A kasszánál ezt nem jeleztem ,és fizetés után odalépett hozzám egy biztonsági őr ,mondta hogy a kamera rögzítette az esetet,és fáradjak be vele egy külön helységbe.Ott elismertem ,hogy valóban úgy történt a dolog ,ahogy ő mondta ,felírták az adataimat ,majd a vevőszolgálatnál megtérítettem a kevesebb mint 400 Ft-os kárt.Nem régiben érkezett egy ajánlott levelem a bíróságról ,amelyben beidéztek egy tárgyalásra szabálysértési eljárás miatt. Érdeklődnék ,hogy milyen büntetésre számíthatok? Pénzbírság esetén mekkora összeg ,illetve van-e valami lehetőség ,hogy ez alól mentesüljek? Ez az 1. szabálysértés ,amit elkövettem,és valószínű ez volt az utolsó,mert tanultam az esetből. Illetve mennyi ennek az ügynek az elévülési ideje? Válaszokat előre is köszönöm !