Tesco lopás

rocco82 # 2011.10.27. 07:52

jo napot!

nemrég megprobálétama tescobol 3000ft értékben elhozni 2 dolgot.elkaptak.kamera látta.kiderült.nem ismertem el.nem irtam alá semmit.durván bántak velem.mire számíthatok az aktuális törvény szerint?eddig még nem volt ilyen esetem.erkölcsimet érinti a dolog?

redsea # 2011.10.17. 20:11

biztos vannak olyan praktikák, amikkel áprilisig elhúzható.

Szarka19 # 2011.10.17. 17:46

attól még el lesz intézve idén... ezek szerint sajnos.

ikszde # 2011.10.17. 10:00

ha az elbírálás idején hatályban lévő jogszabály kedvezőbb rád nézve, akkor azt kell alkalmazni

Szarka19 # 2011.10.17. 09:03

Köszönöm a választ, de azt a törvényt fogják nézni,ami épp az eset idejében van érvényben. (kicsit utána jártam. ) félek nagyon, az biztos, hogy nem lesz jó napja az előadómnak... Akkor viszont 2-3 nap elzárás is előfordulhat,ami keresztbe vágná a terveimet.. No mindegy, tanultam a hibámból, megérdemlem amit kapni fogok, legyen az bármi is.

Emberek!! Ne lopjatok!!!

lajcsó # 2011.10.16. 16:26

Annyit pontosítanék, hogy az új szabálysértési törvény várhatóan 2012 április 1 napján lép hatályba. (Így szerepel a törvénytervet szövegében.)

lajcsó # 2011.10.16. 16:08

A törvénytervezet a BM honlapján olvasható.

Szarka19 # 2011.10.16. 14:53

Igazából azt gondolom, 2-3 hónapnál előbb nem kapok idézést, szóval ha szerencsém van, el tudom húzni jan.1-jéig. Nem lenne rossz, ha "csak " szabálysértésként lenne elkönyvelve. Ez az info amúgy biztos forrásból van?

lajcsó # 2011.10.15. 21:22

Az új szabálysértési törvényben a szabálysértési értékhatárt 50 ezer forintra fogják emelni. Csak húzd az eljárást január 1-ig, és akkor már csak szabálysértés miatt vonhatnak felelősségre.

Gabicsek # 2011.10.15. 17:43

Ha nem voltál még büntetve, valószínűleg pénzbüntetést kapsz.

Szarka19 # 2011.10.14. 13:36

Üdv!

Ismét leírom a történetemet, mert nem találom sehol a választ és magát a kérdést sem.
Szóval tegnap 26.000 ft értékben elloptam "apróságokat" a tesco-ból, nem tudom megmagyarázni miért, a kérdésem, hogy mire számíthatok? Azt mondták ez már bűncselekménynek számít, nem szabálysértésnek, szóval kicsit félek, hogy nem úszom meg pénzbírsággal.

Köszönöm.

köri # 2011.09.21. 09:05

Sziasztok!

Már leírtam ide a történetet (2011.06.02) ami után most is érdeklődöm.Az ügy most ott jár, hogy 1 hete hívták be a rendőrségre kihallgatásra az anyukát, így ugye már mind a ketten ki lettek hallgatva. A kérdésem az lenne, hogy mennyi idő amíg jön a bírósági idézés? előfordulhat,hogy csak egy levelet kapnak amiben egy összeg szerepel? Egyáltalán mire számítsanak? Az ügy még azért érdekes,mert külföldre készülnek, lehet kérni a tárgyalás elhalasztását, ha igen hogy és hol?

Válaszokat köszönöm:

köri

kiserika (törölt felhasználó) # 2011.08.10. 01:09

Sziasztok!

Tudna valaki segíteni, hogy visszamenőleg meddig nézik a Tescoban a biztonsági kamerák felvételét? 30 napon túl? Ha az árumennyiség elszámolásánál gond van, visszanézik e a kamerák felvételét? Tesznek/tehetnek e feljelentést lopás miatt ilyen esetben? a tettes nem feltétlenül ismeretlen, több alkalommal kártyával fizetett, így esetleg hozzájuthatnak az adataihoz a felvétel alapján - kép alapján egyeztetve.

végrehajtó1 # 2011.07.16. 14:32

trehány

Vastag bőr van rajtad...

Sherlock # 2011.07.16. 13:36

De mi a kérdés?

Másrészről pedig Ön nem áldozat, ne is csináljon úgy.

trehány # 2011.07.16. 12:15

Középkorú,gyakorlott háziasszony vagyok.Életemben jónéhányszor vásároltam már.A Tesco-ban is sokszor.Többször okozott problémát,hogy az apró dolgok kiestek a kocsiból ;olvasó szemüveg,vanília aroma,fogkefe
stb.Ezért volt,hogy a megvásárolandó szemüveget a pólóm
kivágásába akasztottam (rajta volt a cédula),de elfelejtkeztem róla,a pénztáros sem vette észre és simán
kimentem vele.Volt,hogy a kocsira akasztottam,becsipogott
az őr odajött,kerestük mi az de nem találtuk elengedtek.
Szóval az évek során így-úgy pár dolgot véletlenül elemeltem.Amikor a gyerekem kicsi volt,a Kinder tojást vittünk ki.Amikor visszavittem,azt mondták álljak sorba
mégegyszer.Otthagytam inkább,a gyerek meg visított.
Legutolsó alkalommal egy 500 Ft-os körömlakkot hoztam ki véletlenül nem is tagadom a táskám tetejére tettem,mert
korábban is akartam már venni de mire a pénztárhoz értem kiesett valahol a kocsiból.
A kamerán látták,hogy a táskámba teszem és elfelejtettem kifizetni ,egyértelmű az eset.Jegyzőkönyv ,nem ismertem el,a korábbiakban leírtakra tekintettel.Persze a magyarázatra nem voltak kíváncsiak.
Kétségtelen kivittem nem fizettem,de véleményem szerint a Tesco is hibás,mert nem képesek praktikus ,
nagybevásárláshoz való kocsikat biztosítani.

Gabicsek # 2011.06.19. 19:46

Megyek én is, mert amikor én gyerek voltam, még nem volt Tesco:)

top5000 # 2011.06.19. 16:42

Kedves Grád András!

Jelentkezem! :D

Fülöp Tamás
igazságügyi szakértő.

top5000 # 2011.06.19. 16:42

Kedves Grád András!

Jelentkezem! :D

Fülöp Tamás
igazságügyi szakértő.

Grád András # 2011.06.17. 20:46

Többeknek: A hazai népesség azon néhány - a jelek szerint kivételszámba menő - egyede, aki még nem lopott a Tescoból körömlakkot, szemceruzát, és más hasonló elemi létszükségleti cikket, a következő fórumos talin a vendégem egy sörre.

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

Grád András # 2011.06.17. 20:39

Kedves Davemixwell!

Rosszul tudja! A szabálysértési értékhatár változatlanul 20.000 forint, legfeljebb ezen értékhatár alatt is alkalmazható egy ideje az elzárás.

Amúgy másoddiplomás (botcsinálta) pszichológusként érdeklődéssel figyelem, hogy a jelek szerint egy antiszemitának láthatólag tökmindegy, ki van kormányon, úgyis csak zsidó/zsidóbérenc stb. lehet. De a világért sem szeretnék bárkit is megzavarni a patológiájában, ez egy szabad ország, mindenkinek joga van a sajátjához. :-)

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

davemixwell # 2011.06.17. 18:21

Kedves Jogászok!

Elvileg nagytudású új zsidesz kormányunk eltörölte a 20000 ft-os értékhatárt lopás esetén, azaz ha jól tudom, minden lopás bűncselekménynek minsül. Azonban az egyik netes ismerőst átverték több alkalommal egy netes hirdetőoldalon, és a rendőrség a 20 ezres értékhatárra való hivatkozással szűntet meg nyomozásokat.

Akkor most hogy is van ez?

Itt vannak a rendőrségi jegyzőkönyvek:

JEGYZŐKÖNYV 1

http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

JEGYZŐKÖNYV 2

http://kepfeltoltes.hu/…ltes.hu_.jpg

Korg # 2011.06.09. 06:28

Sziasztok!

Minap a Tesco- ban, viccből elemeltem ezt azt. Értéke 3900 forint. Emellett vásároltam majd 10000 forintért. Párom is velem volt.
Természetesen fizetés után a Security- s kollégák bekísértek a biztonsági szobába mindkettőnket. Én kipakoltam az eltulajdonított dolgokat. Aláíratták velünk a megfelelő papírokat a személyes adatok kezelésével kapcsolatban. Én már itt kiakadtam, hogy az esetet én követtem el, a páromnak semmi köze hozzá,(ez igaz) és én addig nem írok alá semmit, még őt el nem engedik. Puffogtam még egy kicsit végül Kedvesem mondta hogy hagyjam a fenébe.
Kitöltöttük a jegyzőkönyvet, és aláírtam. Párommal egy kisebb papirost pár sorosat töltöttek ki, sajnos nem emlékszünk hogy szemtanúként tüntették e fel vagy bűntársként.
Tudom ,hogy mire számíthatok én magam, mert egy órája a fórumon lógok és olvasom a régebbi hozzászólásokat.
A jegyzőkönyvem szerint mindent E/1 ben én követtem el.
A termékeket megvásároltuk, a kárt megtérítettük (Bizti Őr) Rendőrök nem voltak.

A kérdésem: Ha párom szemtanú, küldenek e neki bármilyen levelet postai úton (bejelentett lakcím)? Levelezési címnek az én lakhelyemet tüntette fel, talán ide postáznak?

Kellemetlen lenne ha a szüleinél miattam pironkodna.

Válaszotokat köszönöm!

Üdv!

kis.11 # 2011.06.09. 05:16

Kedves Fórumozók!

Tavaly elloptam egy szemceruzát a Tescobol. Elkaptak, hátravittek, kifizettem stb. Kb 2 hónap múlva jött a levél. Felszólítás, vagy figyelmeztetés már nem tudom pontosan, de semmiféle következményekkel nem járt, nem kellett mennem sehová. Ez bekerülhet az erkölcsi bizonyítványba?
Előre is köszönöm

köri # 2011.06.02. 06:50

Sziasztok!

Két ismerősöm vásárlás közben (Tesco) ellopott egy körömlakkot (500Ft)amit ki is fizettek később. Szóval vettek ezt azt és valahogy kipattant az egyik fejéből az, hogy lopják el és a másik leszedte a kódot.Elkapták őket, jegyzőkönyv, rendőrség az egyiket bevitték kihallgatta egy nyomozó és azt mondta, hogy pénzbírságra számíthat.A másiknak is bekell majd menni csak gyerekkel volt.A rendőrségi jegyzőkönyvet postázzák nekik, vagy hogy szokott lenni?Mennyi idő mire bíróságra kerül az ügy?Ez egy idő után elévül?és nem lesz nyoma vagy...?Első eset.