Az ember azt gondolná (aztán mekkorát téved), aki maga is nem túl kedves gúnyolódások célpontjává válik, megértőbb, és nem rúg más földön fekvőbe.
Mi vidám van abban, ha valaki, akárki, akármilyen oldalon, elbukik? (Költői volt.)
Tesco lopás
Ez a Bakács "Settenkedő", illetve mostmár Bakács "Lopós" Tibor nem a Hyppolit, a lakáj című filmben szereplő Bakács familia leszármazottja, akik a Főváros szemétszállítási koncesszióját árulták egy zsíros házasságért cserébe?
A téliszalámi erős paprikával sem az igazi, akkor már inkább valami sajtot. (micsoda szakmai vita :D)
www.klaw.hu - Jogról, érthetöen.
https://www.facebook.com/kovacslaw/
Gyárfásnak sem megy jól. Kénytelen volt az úszó EB alkalmával felvenni a 60 ejrós napidíjat, hogy a III. kerületból kijusson a Margit- szigetre.
A farhátot még meg kell főzni, tehát érthető a téli szalámi. Viszont nem értem, hogy miért nem lopott hozzá kenyeret és erős paprikát. A téli szalámi kenyér nélkül nem az igazi.
Nincs már a baloldalon szolidaritás. :)
Még a régi főnök, Vágvölgyi B. is csak annyit mondott: "lopott volna inkább csirke farhátat".
Meghallgattam amit az esetről mondott. Azzal akar részvétet kelteni, hogy annyira keveset keres, hogy nincsen pénze kajára sem... Hát, már Gyárfás sem tud valami melót adni. Más elvtárs? Senki?
Példát lehet venni Bakács "settenkedő" Tiborról.
Nem silány német szalámit lop, hanem MAGYAR TÉLI SZALÁMIT.
Új szlogen: LOPJ MAGYAR TERMÉKET!
Tisztelt fórumozók!
Kérem segítsen valaki!
Tavaj két családnál dolgoztam mint takarítónő. Még utólag mindent alaposan kitakarítatott a család velem. De ez nagyon sürgős volt. Mindkét család (összesen 5 ember) lopással vádolt, mejet természetesen nem követtem el. A lopással okozott kár kb: 2,5 millió ft.
Mi lehet ebből? Mivel büntethetnek? Mivel vádolhatnak?
Sajnos van büntetésem: 1 év próbára bocsátás.
Jövedelmem: 90.000-ft és van egy kiskorú gyermekem.
Köszönöm!
Bakács Tibor settenkedő :))
Kedves Krémes! Annyira át tudom most érezni, amit átéltél. Apukámmal totál ez a helyzet, teljesen ki van miatta készülve.Nálunk január elején volt ez az agyrém, és csak 1 hónappal később volt a tanúmeghallgatás a rendőrségen. Most várjuk a papírt, hogy mikor menjünk a bíróságra. Az ügyvéd szerint 1-2 hónap még...
Nálunk apu bevitt egy kis szerszámot, amit meg is mutatott a biztonsági őrnek. Kifele menet nem csipogott be, de behívták a kamera szobába, és elővetették vele azt a valamit. Apukám hiába mondta, hogy az a sajátja, és meg is mutatta az őrnek, az a szemét azt állította, hogy neki nem mutatott apu semmit. Sem felvétel, sem semmilyen bizonyíték nincs a kezükben, csak a három biztonsági őr előre megbeszélt egyöntetű hazugsága:( Most attól félünk, hogy a bírónak elég lesz ennyi is, hogy rásózzák az ügyet..
"Az , hogy életszerütlen amit irsz."
Nem az. Én az Interspar-ban vettem pár éve egy pénztárcát. Otthon három darab fémkártyát szedtem ki belőle. Pár nap múlva újra mentem vásárolni, és csipogott. Volt még benne teljesen lehetetlen helyen 2 darab fémkártya. Marha kellemetlen volt, de mivel látták, hogy tömve van a pénztárca iratokkal, együtt az őrrel szedtük ki belőle a 2 fémkártyát. Többet nem veszek ilyen helyen ilyesmit, az tuti.
Kedves Krémes15!
Az én apukámmal is nagyon hasonló dolog történt, csak az a Praktikerben volt, szintén ártatlanul. Mi most a tárgyalást várjuk. Kérdésem az lenne, hogy mennyi idő telt el nálad az eset és a lezárása között? Mire számíthatunk? Miért volt neked 2 tárgyalás? Köszönöm!
memorex!
Ezt írod:
„Nem szóltak semmit, fel sem tartóztattak”
Ha az adataidat sem írtál fel, akkor logikus, nem tudják ki vagy, tehát gondod sem lehet belőle. De ilyet többet remélem nem csinálsz!
„Ja, és azt még nem is írtam, hogy 3 nap egymás után igen komoly összegeket hagytam a Tesco-ban.”
Akkor rosszul vontad le az ügy tanulságát. Ha legközelebb oda mész, ahol korábban leszopattak, mindig vigyél magaddal zsebkendőt.
„Nos, mi a tanulság?”
Az , hogy életszerütlen amit irsz.
Már a vásárláskor be kellett volna sipolnia az eszköznek.Már befele menet sipolna ha igaz lenne amit írnál.Nem csak kifele...
Máskor ne lopj!Most szerencséd volt:)
Helló!
Az alábbi dolog történt,
A Haverom mondta milyen egyszerűn lehet vásárolni, ha átteszed a kódot egyik termékről a másikra.
Ezt tettem, persze megdőltem,
De nem vártam meg a végét.
A pénztáros hívta a polcfelelőst, majd a biztonsági őrt, mert szerinte ez a termék nem annyiba kerül.
Én meg álltam ott, mint az a bizonyos szamár a hegyen.
Aztán fogtam magam elsétáltam.
Nem szóltak semmit, fel sem tartóztattak.
Lehet-e belőle gondom?
Mondanom sem kel többet nem teszek ilyet és nem is megyek oda.
Köszönöm Gabiriella
Bízzunk benne, az általános gyakorlatot írtam csak le.
Tisztelt Válaszolók!
Nagyon szépen köszönöm mégegyszer, hogy vettétek a fáradságot és írtatok, sokat segítettetek hálával tartozom! Remélem az általad már többször leírtak alapján zajlanak majd le az események Gabicsek!
Köszönettel,
T.Róbert
Trobi132!
Ne parázz, a gyakorlat azt mutatja, lopás vétsége miatt nem szoktak kapásból végrehajtandót adni. A gyakorlat szerint pénzbüntetést. Pénzbüntetés esetén ha jogerőre emelkedik az ítélet, abban a pillanatban mentesülsz a büntetett előélethez fűződő hátrányos jogkövetkezmények alól. (tehát kiadják az erkölcsi bizonyítványt)
Tisztelettel :
Nem Neked lett szegezve a kérdés, hanem a 15 éves "Szarötletvolt" hozzászólónak :)
---------------- Lökött
Üdvözletem!
Sajnos még nem tudok információval szolgálni, még mindig nem kaptam meg a levelet, nem tudom mi lesz mikor lesz elvileg gyorsított eljárás, de nagyon félek, hogy mivan ha úgy dönt a bíró, hogy le kell ülnöm tudtommal akár 2 évet is meghaladhatja az teljesen tönkretenné az életem:S nagyon félek és nagyon rossz előérzetem van :(.
Tisztelettel :
Tényleg Szarötletvolt!, de Én is kíváncsi vagyok, mi volt a tárgyaláson....milyen eredmény xületett :)
Jó volna, ha erről is kapnánk valami infót...., hamár itt fellépve segítséget kértünk...
---------------- Lökött
Szarötletvolt!
Mi volt a tárgyaláson?
Tisztelt Válaszolók!
Köszönöm, hogy vettétek a fáradságot és válaszotokkal segítettetek!
Tisztelettel,
T.Róbert
Trobi132!
monalisa1 hozzászólásával kapcsolatban: Ez nem lopás kísérlete, hanem lopás vétsége. Nem kísérlet, mivel a lopás megtörtént, tettenérés is volt, és beírásodból arra következtetek, hogy társtettesként követtétek el.
Szóval, mivel vétségről van szó, ha a tényállás tiszta, és mindketten beismertétek, az általános gyakorlat szerint az ügyész általában vádiratot nyújt be. Legtöbbször (de persze nem akarlak áltatni) ilyen esetben tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását szokták indítványozni. A pénzbüntetést napi tételekre osszák (hogy hány napi tételre ítélnek), ezután megszabják az egy napi tétel összegét (ami függ a jövedelmetektől is). Hogy aztán így lesz, vagy sem, majd meglátjátok, én az általános gyakorlatot írtam le. Ehhez kell tehát a tiszta tényállás, a beismerés és a nagyon-nagyon megbánás. (és természetesen egy büntetlen előélet)
Ha még nagyobb a szerencse, meg lehet úszni ügyészi-bírói megrovással is, de ez a ritkább.
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02