Tesco lopás

párduc # 2010.10.15. 17:13

Köszi Leiylau, hogy ilyen gyorsan válaszoltál!

Sziasztok! Azt szeretném T?letek megkérdezni, hogy egy üzletben a biztonsági kamera felvételeit mennyi ideig ?rzik meg? általában?

Leiylau # 2010.10.15. 17:11

Augusztus 19-e után, tehát rám már a szigorúbb eljárást alkalmazzák. Én úgy tudom, hogy 30 napig...

párduc # 2010.10.15. 17:09

Sziasztok!

Azt szeretném Tőletek megkérdezni, hogy egy üzletben a biztonsági kamera felvételeit mennyi ideig őrzik meg,

Sziasztok! Azt szeretném T?letek megkérdezni, hogy egy üzletben a biztonsági kamera felvételeit mennyi ideig ?rzik meg? általában?

párduc # 2010.10.15. 17:08

Szia Leiylau!

Mikor volt pontosan az a pár hónapja? Augusztus 19-e előtt, vagy után?

Leiylau # 2010.10.15. 17:07

Köszönöm a válaszokat, ez az első esetem. Ha elzárást kapnék, mennyire rugalmas a bíróság a teljesítését illetően? csak azért, mert tartós, orvosilag nem igazolható hiányzás esetén nem fogadják el az iskolai tanévemet. Kérvényezhetem a pénzbírságot helyette?
A lopást begyógyszerezve, nyugtatók hatása alatt követtem el, továbbá létszükségleti dolgot tulajdonítottam el (nem szarkaságból loptam), persze ettől még ugyanúgy bűn, csak ezt szeretném a bírósággal tudatni, mint minősítő körülményt...hogyan tegyem? A tárgyaláson kell vagy annak időpontja előtt, formálisan, levélben?

Sherlock # 2010.10.15. 16:25

vagy a fogalmazó.

*titkár

végrehajtó1 # 2010.10.15. 16:05

miért lehet az, hogy bírósági tárgyalásra hívtak be? Mostanában már így járnak el? Vagy a szabálysértésemből bűncselekmény lett valamilyen általam még nem ismert súlyosbító körülmény miatt? segítsetek

Így kell eljárni.Bíróság dönt vagy a fogalmazó.Elvileg elzárás is lehet.De elsőre biztos nem...

Leiylau # 2010.10.15. 14:03

Tisztelt fórumozók!
Rettenetesen megbántam, de pár hónapja sajnos kis értékű lopást követtem el (2400 Ft). Nem tettem kárt a tárgyban, nem követtem el dolog elleni erőszakot, a vételárát pedig helyben megtérítettem, aztán felvették a jegyzőkönyvet és elengedtek. Visszaolvastam az eddigi hozzászólásokat és úgy értelmeztem, az enyémhez hasonló esetekben a büntetés pénzbeli és emellett gyakori, hogy a kerületi jegyző behívja a szabálysértőt elbeszélgetésre is. Én egy olyan című levelet kaptam minap hogy: "Értesítés szabálysértési ügyben"-ez eddig nem is meglepő...csakhogy a kerületi bíróságról jött és egy kitűzött idejű tárgyalásra hívnak a bíróság hivatalos helyiségébe. Ettől nagyon megijedtem...miért lehet az, hogy bírósági tárgyalásra hívtak be? Mostanában már így járnak el? Vagy a szabálysértésemből bűncselekmény lett valamilyen általam még nem ismert súlyosbító körülmény miatt? segítsetek...

megintos # 2010.10.13. 14:55

köszönöm a választ, Nem áll szándékomban máskor ilyet csinálni és nagyon bánom amit tettem, azóta folyton ezzel álmodok, kurva szar érzés, sajnálom. Azt ajánlom mindenkinek, hogy ne lopjon mert nagyon rossz érzés.

Bombi # 2010.10.12. 06:53

Szerintem,azért nem nézték át,mert nem voltak teljesen biztosak abban,hogy eltettél valamit,csak gyanították.
Kétlem,hogy utólag feljelentéssel élnének,mert ha teljesen egyértelmű bizonyíték lenne a kezükben(felvétel) akkor nem engedtek volna el.
A feljelentést ha nem rendelkeznek az adataiddal,maximum ismeretlen tettes ellen tudják megtenni,viszont (ha jól tudom) 30 nap elteltével ha nem vezet eredményre a nyomozás meg is szüntetik
Egy jó tanács...azért mert most szerencséd volt ne próbálkozz többször,mert lehet legközelebb a fogdán fejeződik be a móka.

megintos # 2010.10.11. 18:50

de akkor miért nem nézték át akkor az egész táskát vagy miért nem probáltak lebuktatni? lehetséges hogy az egész csak azért volt mert táska volt nálam és átnézték? miért hagyták volna hogy elsétáljak a lopott dologgal?
mire számithatok ha mégis feljelentenek?

köszönöm a választ

kovacsz # 2010.10.11. 17:58

Jól látod, elvileg van lehetősége a boltnak utólagosan is megtennie a feljelentést és így már csak reménykedni tusz az elkövetkező hónapokban.

megintos # 2010.10.11. 08:42

üdv.
Két hete, barátommal, 2000 ft értékü drogériai terméket loptunk. Ez úgy nézett ki hogy levettük a polcról és a tolikocsiban lévő hátizsákomba bele csusztattuk. Kifele menet a kasszánál fizetésnél megjelent mögöttem két biztonsági őr. és megkért hogy mutassam a táskám. kinyitottam ő belenézett és mondta hogy renben. Nem talált semmit. létezik hogy ennyivel le van rendezve? eljöttünk és azóta semmi hir. Aztán elkezdtem izgulni mert kártyával fizettem. van olyan hogy látták hogy ellopom a kamerán de mivel kártyával fizettem és igy látták az adataim elengednek és utólag jelentenek fel?
Kérem segítsenek, sajnálom a mit tettem, soha életemben nem loptam és nem is fogok úgy gondolom a lelkiismeret furdolás a legjobb büntetés.

köszönöm

all in # 2010.10.10. 10:28

Üdv!Egy brigáddal kint dolgozunk németbe,és az egyik kolegánk elkapták hogy az egyik boltba egy parfümöt el akart rakni,de végül kirakta és nem volt nála az adatokat felírták de papirokat nem kellet aláírnia de mivel nem tudta hol lakik így a rendőröket kihívták és ők vitték a szállóra.
A kérdésem az lenne hogy mire számíthat,38 euros termékről lenne szó,ki tiltják Németből vagy pénzbírságot kap?A válaszokat előre is köszönöm!

linds # 2010.10.09. 19:54

(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, ha a lopást kisebb értékre, vagy a szabálysértési értékre elkövetett lopást

1. bűnszövetségben,
  2. közveszély színhelyén,
  3. üzletszerűen,

d) dolog elleni erőszakkal - ideértve azt is, ha a dolog eltulajdonításának megakadályozására szolgáló eszközt állagsérelem okozása nélkül eltávolítják, vagy a dolog eltulajdonításának megakadályozására alkalmatlanná teszik

Most komolyan 16 évesen két évet kaphatok?? Ez nem lehet. Nem úgy volt, hogy védelembe helyezésről lehet csak szó fiatalkorúaknál??
Segítsenek kérem.

kovacsz # 2010.10.09. 16:11

Megkaphatod és ha más ügyed nem volt tiszta lesz.

Böcike # 2010.10.09. 09:30

Sziasztok!!

Lenne egy kérdésem, ha 1 év próbára bocsájtott a Bíróság akkor megkaphatom az erkölcsi bizonyítványt ez 1 év alatt??S fog benne szerepelni valami is????
Elöre köszönöm a válaszotok!!

linds # 2010.10.04. 19:32

Köszönöm. Remélem azért erre nem lesz szükség, hogy ha már a környezet tanulmány elkészült.

Bombi # 2010.10.04. 19:25

Itt olvashatsz bővebben róla: http://www.kih.gov.hu/…ogo/mediacio

linds # 2010.10.04. 17:55

Köszönöm a válaszokat. A rosszabb dolog már megtörtént, a környezet tanulmány meg az osztályfőnöktől a jellemzés kérése. Remélem ennél rosszabb nem is lesz. Mi az a közvetítői eljárás?

Bombi # 2010.10.04. 16:59

Szóljatok az ügyvédnek,próbálja meg a közvetítői eljárást.

kovacsz # 2010.10.04. 15:09

Dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége.
Jobb esetben ítélet nélkül próbára bocsájtás.
A rosszab, hogy fiatalkorúként az iskola is tudomás szerez róla, környezettanulmány, iskolai jellemzés, szülő kihallgatása, stb.

linds # 2010.10.04. 12:31

Válaszomra, miként a biztonsági eszköz eltávolításának bűncselekményére milyen bűntetést adnak ki egy fiatalkorú gyerekre, nem kaptam választ a vissza olvasással.
Valaki meg tudná nekem válaszolni? Vagy esetleg bemásolni ha talált erre példát korábban a fórumon?
Meg köszönném, mert nagyon félek. Mégegyszer mondom,ez nem sima lopás, hanem a biztonsági eszköz is eltávolításra került.

kovacsz # 2010.10.03. 20:17

Kezdetnek olvass vissza.

linds # 2010.10.03. 19:19

Sziasztok. Augusztusban volt egy tescos lopásom. 6000 forint körül volt az érték, kozmetikai cuccok voltak amin volt védelmi eszköz (csipogó) amit eltávolítotunk a társammal. Mindketten 16 évesek vagyunk. Nem tudom, hogy mi lesz ennek a következménye... Ha nem lett volna rajta az a védelmi eszköz amit eltávolítottunk akkor a sima lopásért lehet hogy nem kaptunk volna semmit, de így ez bűncselekmény. Az ügy bíróságra fog kerülni. Meg tudná nekem mondani valaki, hogy így hogy fiatal korúak vagyunk most ezért mit fogunk kapni? Mert nagyon félek, hogy valami komoly következménye lesz.