Tesco lopás

Bombi # 2010.10.03. 08:06

ventyuk: Szerintem biztos van felvétel,mert nem maguktól találták ki,hogy a dobozban több található.
Abban az esetben ha a jegyzőkönyvben nem ismerted el a cselekményt,biztos lefoglalják a felvételeket.

ventyuk # 2010.10.03. 05:26

Nem annyit amennyit gondolok, hanem körülbelül annyit, amennyi az originálnak kinéző dobozban volt.
Nos, most már mindegy, bele fogok nyugodni a dolgokba. Nem tudom, hogy mennyit ártottam azzal, hogy rendőrt kértem.
Lehet, hogy nincs is felvétel arról, hogy belerakom a dobozba, simán mondhatom, hogy a plusszt nem én raktam bele. Bár ezt az egyikre vonatkoztatva mondtam is.

ObudaFan # 2010.10.02. 19:31

Ha a videó számodra mentő körülmény, akkor át kellett volna adniuk. Csak kérdés, az-e. Nekem azért úgy tűnik, hogy itt a körülményekből nem lehetett arra következtetni, hogy annyi zacskót dobálsz a dobozba, amennyit gondolsz.

ventyuk # 2010.10.02. 11:01

Nem vagyok benne biztos, hogy igazad van e! Ugyanis nem ismertem el a lopást! Ha valami nem szándékos, félreérthető mellékhatásokon alapul, akkor miért ismerjek el egy lopást. Még magát a szót is nehéz leírnom!

kovacsz # 2010.10.02. 10:44

Nem mozi, így nem.

ventyuk # 2010.10.02. 10:24

Az jutott most még az eszembe, hogy mi van akkor, ha nem készült videó? Nem kellett volna nekik ezt lejátszaniuk, vagy a rendőröknek átadni?

ventyuk # 2010.10.02. 09:38

Kedves kovacsz!
Remélem te is leszel 60 éves! Kívánom, hogy nálam nagyobb "bűnt" soha ne kövess el! Nem azért írtam, hogy fikázz engem. Olvastam a hozzászólásaidat /visszanéztem/ és nekem már meg van a véleményem! Nem írom le!

kovacsz # 2010.10.02. 09:06

60 évesen meg pláne illene kicsit értelmesebben viselkedni.
És mi lesz a felvételen? Max az, hogy tömöd a dobozba a zacsikat, ami így rajtad nem segít.

végrehajtó1 # 2010.10.02. 08:52

manipulál:)

végrehajtó1 # 2010.10.02. 08:51

Ha meg tudná mondani valaki, hogy van e lehetőségem elkérni a videófelvételt,
Persze.Levél a rendőrségnek melyben bizonyítási inditványként beterjeszted hogy kérjék ki.
De sok reményt ne fűzz hozzá mert a tesco (legalábbis itten) nagyon együtt manipulálni a rendőrökkel.

ventyuk # 2010.10.02. 08:31

A legfontosabbat nem írtam! 60 éves vagyok, és még SOHA nem loptam! Nem ilyen bánásmódot érdemeltem. Ha nincs egy kedves autós hölgy, aki elvisz a tesco parkolójába, hát még mindig úton lennék.

ventyuk # 2010.10.02. 08:20

"aki sokat markol, keveset fog" ! Így jártam! A napokban a Tescoban vásároltam. Észre vettem, hogy akcióban van az a mosógél, amit már terveztem kipróbálni, mert egy db párnácska bedobásával, nem kell méregetni a mosószert,-gondoltam kipróbálom, hasznos dolog. Az akciós pulton voltak a dobozok, de a kb 40-50 dobozból, nem tudom pontosan mennyi, de nagyon sok ki volt bontva, sőt 2 db doboz teljesen üres, 1 dobozban pedig 6 db volt, és a pulton mindenütt mosógél párnácska hevert. Nem vagyok magas termetű, eléggé fel kellett ágaskodnom, hogy szerezzek magamnak egy dobozzal, természetesen nem az üreset, hanem a tele dobozt vettem le a polcról, aztán a másik félig telt dobozt megtöltöttem a szana-szét heverő tasakokkal. Ennyi! Annyit raktam bele, amennyi kényelmessen belefért. Egyébként az előttem vásárló úr figyelmeztetett, hogy, hiányosak a dobozok!
Természetesen a pénztár után bekisértek a "szobába" ahol kiöntötték a dobozokból a tasakokat. Kiderült, hogy mindként dobozban több van, azt hiszem 8 db-bal.
Még abban a dobozban is, amelyiket a széléről, /úgy láttam originál/ vettem le.
jkv-t vettek fel, közben én váltig kértem, hogy nézzék meg a felvételt, azon látszik, hogy az egyik félig üres dobozt töltöttem meg, a másikat ki sem bontottam. De nem nézték meg a videót, tehetetlen voltam, rendőrt hívtam! Már tudom, hogy hülyeség volt. Nem csináltak semmit, bevittek a rendőrségre, álltam a folyosón, majd mondták, hogy hazamehetek. A kocsim a parkolóban maradt. Ott álltam a rendőrségen, kezemben az igazolványaimmal, egy fillér nélkül, telefon nélkül! /Minden a kocsiban maradt/ Azt sem tudtam, hogy hol vagyok, merre induljak. Kértem, hogy legalább hívjanak nekem egy taxit, hogy visszajussak a kocsimhoz, de hiába. Egyszerűen kiraktak! Nincs telefon, átépítés van!
Ha meg tudná mondani valaki, hogy van e lehetőségem elkérni a videófelvételt, esetleg fogadok egy ügyvédet, az elkérheti e? mert más lehetőségem nincs a bizonyításra! Jahh, és egy kisebb babszem nagyságú 16=16 felírat jelezte azt, hogy annyi darabnak kell lennie a dobozban! Az egy dolog, hogy szeműveg nélkül ezt nem lehetett látni, de megfejteni sem könnyű azt, hogy 16=16

Bombi # 2010.09.24. 10:31

párduc: Nem hinném,hogy lenne belőle valami,mert a személyed ismeretlen,nem mennek semmire a felvétellel és gondolom nem loptál több zsák bizsut,ezért nem is hinném,hogy feljelentést tettek.
Javaslom,máskor ne lopj és akkor nem kell idegeskedned.

párduc # 2010.09.23. 18:03

Sziasztok!

Kb. 3 hónappal ezelőtt jogtalanul tulajdonítottam el néhány dolgot az egyik pláza egyik kis üzletéből. Nem kaptak el, de most félek, hogy így utólag mi lesz az ügyből. Lehet, hogy már körözést adtak ki ellenem, mert rájöttek és megmutatták a rendőrségnek a videót, bár azt sem tudom, hogy egyáltalán volt -e kamera az üzletben. Nagyon szépen kérlek benneteket segítsetek a válaszaitokkal!

Sziasztok! Azt szeretném T?letek megkérdezni, hogy egy üzletben a biztonsági kamera felvételeit mennyi ideig ?rzik meg? általában?

Bombi # 2010.09.23. 17:26

Balázs12: Az ilyen embereket becsülöm,megbuktak,viselik/viselték a következményét és nem az Őr vagy a Rendőr a hibás azért ,mert intézkedett vele szemben.

kovacsz # 2010.09.23. 11:54

:-)

Balázs12 # 2010.09.23. 11:52

Tudom, és nem is vagyok rá büszke, meg nem is próbálom magam fényezni...Tanultam egy életre az esetből...az volt életem legrosszabb kb. 2 óra hosszája!
A lónak is négy lába van...

kovacsz # 2010.09.23. 11:50

De nálam a lopás akkor is lopás, ha azt szabálysértési értékre követik el. Tessék ettől a jövőben tartózkodni. :-)

Balázs12 # 2010.09.23. 11:47

Huhhh, most kicsit megnyugtattál!
Nagyon szépen köszi!!!

kovacsz # 2010.09.23. 11:46

Akkor nem.

Balázs12 # 2010.09.23. 11:44

"Volt-e korábban büntetve? Ha igen, melyik országban,mikor,milyen bűncselekmény miatt, és milyen büntetést róttak ki? "
Ez az a pont, ahol kitérnek erre, "csak" ennyi az ehhez tartozó kérdés....

kovacsz # 2010.09.23. 11:40

De ha a kérdés kitér arra, hogy bűntetőügyben vagy szabálysértési ügyben, akkor lopás szabálysértés miatt volt pénzbüntetésed.

kovacsz # 2010.09.23. 11:39

Büntetve nem voltál.

Balázs12 # 2010.09.23. 11:23

Sziasztok!
Én is elkövettem,sajnos, azt a bizonyos lopást tavaly. Kb. 10 000 ft értékben, beismertem, és ki is fizettem rögtön a lebukás után. A rendőröket nem hívták ki. Pénzbírságot kaptam ( 35 000 ft ), és állítólag szabálysértésként lett elkönyvelve. A problémám az, hogy külföldi vagyok, és most kellene megcsináltatnom a tartózkodási engedélyem, és a kérvényben van egy olyan pont, hogy: volt-e már büntetve, hol, mikor stb.
És most nagyon félek, hogy nem kapom meg, mert ugye hazudni nem érdemes, hogy nem voltam büntetve...
Szóval szerintetek e miatt elképzelhető, hogy nem kapom meg a tartózkodásit?????
A válaszokat előre is köszönöm !!!!

Bombi # 2010.09.22. 22:00

Még valami,látogass el a tesco honlapjára,teljesen alul,jobb szélén találsz egy linket....