Nem fogják elévültetni az ügyet, abban biztos lehetsz. Mivel a szüleid a törvényes képviselőid, ezért valamelyiket veled együtt behívatja a jegyző. Ez még nem fog megakadályozni abban, hogy középiskolás légy, de javaslom, hogy tartsd magad a fogadalmadhoz!
Tesco lopás
Segítséget szeretnék kérni ! Tegnap a tescoban elkaptak minket a barátnömmel ! Barátnömnél a saját parfümje volt (2000ft értékü)és arra is azt mondták hogy onnan van ! Ugy buktunk le , hogy a ruháknál bementem a probafülkébe és csipogott a fal . Jegyzökönyvet irtak ! 14ezer forint értékben volt nállam cucc.15 évesek vagyunk és nagyon félünk !Megbántuk ! Soha nem csináltunk még semmi ilyesmit ! Nem tudjuk mennyi birságra számithatunk .A szüleinknek nincs pénze ,hogy kifizessék a birságot és nekünk sincs ! Mennyi lesz körülbelül a birság ? Szolnak a gyámügynek ?
Kedves Sampi!
A kérdéseidre választ kapsz, ha elolvasod a korábbi hozzászólásokat.
én elolvastam csak nem láttam volna olyat aki 14 ezer forint értékben lopott volna .Így nem tudom mennyi lehet a birság .
A családsegítő szolgálatot hivatalból értesítik, fiatalkorúaknál általában figyelmeztetést alkalmaznak ,legalábbis első esetben..
Sampi..a parfümre csak annyit tudok mondani,hogy gondolj bele ,ha Te elkapnál valakit lopáson ,de nem látnál mindent amit elrakott (mert ugye trükkösen használja a próbafülkét) el hinnéd Neki ,hogy a parfüm máshol vásárolt termék?
Feltételezem a vonalkódot vitte a rendszer ezért került fel a jegyzőkönyvre,de természetesen az önkormányzatnál meg említheted ,hogy azt nem nyúltátok le, a jegyző meg eldönti kinek van igaza.
A fiatalkorú, tulajdon elleni szabálysértést elkövetőkkel kapcsolatban írtam, hogy olvasd el a korábbiakat. Annak, hogy 20.000 Ft.-ig mennyi a kárérték, nem sok jelentősége van, mert a jegyző v. a szabálysértési előadó fk.-s esetében általában figyelmeztet (első esetben).
Köszönöm a válaszokat .
Lenne még egy kérdésem. Nem szeretném , hogy a szüleim megtudják az lehetséges , hogy a 18 éves növéremmel mennyek a jegyzöhöz ? Meg anyukám amugy is pánikbeteg és nem közlekedik , apu meg az ápoloja ez elég indok arra , hogy a növéremmel mehessek be ?
Nem tehetek róla, de időnként olyan érzésem támad, hogy ebben az országban két nagy tábor él, azok akik már loptak a Tescoból, és azok, akik majd még csak ezután fognak. (Csak azt tudnám, hogy én hova álljak?) :-)
Vagy mi itt válaszolgató jogászok mind szörnyű naivak lennénk, és ez az egész topik igazából a TESCO ingyenreklámjáról szól?
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Tanár Úr!
Úgy vélem ráéreztél a lényegre, valószínű szakmai képzettségeid alapján a TESCO láthatalan marketing "pszichikai bűnsegédének" predesztinálnak.
Szerintem maradjunk a hagyományosan csak vásárlók tábora mellett, egyes "egészséges" termékek árai alapján néha az eladása is látens lopásnak tűnhet...pedig tudjuk az átcimkézés tényállása vagy a túl magas áré csak a köznyelvben ez, de előídézi egyesekben....
Értem én, de mindenki mindig csak a Tescoból lop? Mi lesz a Corával, Auchannal, Lidellel, Aldival stb? Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? :-)
dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu
Ha többi boltnév is sorra kerül akkor már
"a nemzetközi helyzet egyre fokozódik"...
Üdv! A Tesco-s lopásokkal kapcsolatban, csak annyit, hogy: legalább annyira lopnak ők tőlünk, mint amennyit lopnak tőlük! Ominózus eset tegnap történt: fizettem a Tesco pénztárban, sokalltam a végösszeget. kb fél méterre léptem a kasszától, hogy át nézzem a számlát és e közben ne zavarjam a forgalmat. 3 db kifli,2db joghurt volt pluszban a számlán. Ezt szóvá tettem a pénztárosnak. át nézte amit vásároltunk és még ő volt felháborodva, amiért mondtam neki. Hívtam a biztonsági őrt és még azt merték állítani, hogy bizti megette a 2 gyerek! Pofátlanság: többen álltak a kasszánál sorban, látták, hogy nem ették meg a gyerekek és el sem mozdultunk onnan. Őket miért nem vonják felelősségre???? MEG IS ÉRDEMLIK, HOGY LOPNAK TŐLÜK!! ÉN MÉG DÍJAZNÁM IS AZT AKI LOP ONNAN!!
egryery: igazad van..legyen sok tolvaj az országban,hátha egyszer sor kerül arra is,hogy amíg válogatod a zöldséget lenyúlják a pénztárcádat,vagy más értékedet.
Azt hiszem, hogy a 629 hozzászólás után már kezd ez a téma unalmassá válni. Most nem az utóbbiakra gondolok, hanem a "loptam a Tescoban x forintért, mit kaphatok érte?" félékre. Lehetséges, hogy más is ezt érzi?
Szia Jack4!
Tökéletesen egyetértek, többek között ezért is írtam le, amit leírtam. Nem hiszem el, hogy minket itt 10 Tesco-tolvaj talál meg napi átlagban! És nekem erre az sem mentség, hogy milyen a Tesco. Biztosan olyan, amilyen, én speciel nem ott vásárolok (és félreértések elkerülése végett lopni se járok), de ha valakinek nem tetszik, nem kötelező oda járni vásárolni, miként lopni sem. Üdv:
Bombi, itt nem általánosságról írtam, hanem kimondottan a Tesco-ról. FELHÁBORÍTÓ AMI OTT FOLYIK. ők miért lophatnak büntetlenül, annak ellenére, hogy tanuk látták a történteket.??!! Miért én fizessem ki a pénztáros néni reggelijét?? Nem arról a 200 ft-ról van szó, hanem a becsületről. Ha én elloptam volna azt a 2 joghurtot és 3 kiflit, tuti hogy meghurcoltak volna ott mindenki előtt........ráadásul egy 2 gyermekes, rokkant embert kell lehúznia......szánalmas
Kedves András!
Pontosan erre gondoltam én is, amikor nagyon finoman és burkoltan leírtam a véleményem. Üdv.
egryery, nem ismered a Tesco belső rendszerét!
Érdekes lenne ha a pénztáros néni úgy csinálna magának pluszt ,hogy átvágja a másikat 2 kiflivel + 3 joghurttat,hiszen semmit nem vihet magával max egy üveg vizet..innentől kezdve nem tudom hova rejtené a cuccokat,és mivel igazolná az eredetét.
A pénzt ugye nem tudja kivenni ,mert blokkolta a terméket ergo nincs mit kivenni.
Félre ne érts,nem akarom védeni a pénztárost,mert egyértelmű hogy hibázott.
A véleményem az ,hogy ha ez velem történik meg akkor addig nem lépek egy métert sem amíg nem hívnak vezetőt,hiszen tudom ,hogy igazam van és ha a fene fenét eszik akkor is követelem vissza a pénzemet!
Mellesleg más áruházakban is előfordulnak ilyenek,nem csak a Tescoban,...érdemes keresni a neten más áruházlánc hasonló topicját..biztos van ilyen :)
Már csak egy dolgot nem értek..
Ha téged a pénztáros vágott át akkor miért a Tescot utálod,miért nem a dolgozót?
Lenne még egy kérdésem. Nem szeretném , hogy a szüleim megtudják az lehetséges , hogy a 18 éves növéremmel mennyek a jegyzöhöz ? Meg anyukám amugy is pánikbeteg és nem közlekedik , apu meg az ápoloja ez elég indok arra , hogy a növéremmel mehessek be ?
Sampi: Csak és kizárólag TÖRVÉNYES KÉPVISELŐ járhat el az ügyedben!
Véleményem szerint Apukád is jó lesz,a Nővéred viszont nem!
bombi,
igazad van, nem ismerem a Tesco belső rendszerét, de pofátlanság ami ott megy. Sajna másodszor jártam meg DE tanultam a dolgokból!!!!!!!!!! viszont, hogy nem kötelező oda járni, ezzel is tisztában vagyok.....de a kényszer visz rá, hogy oda menjek. Egy a lényeg: alaposan oda kell figyelni!!
egryery: Arra szeretnélek rávilágítani ,hogy nem csak ott megy ez...ma Pl Én is vettem 0,5Kg kenyeret 289Ft-ért,nem Tescoba..csak itthon vettem észre ,hogy 1Kg lett számlázva.
Azt is megértem ,hogy hibáznak a pénztárosok..nem kicsit vannak túlhajszolva azért a 70.000Ft -ért.
Egy dolgot lehet tenni,folyamatosan nézni mit számláznak és el sem szabad mozdulni a pénztártól ha rossz blokkolás van.
Kedves Mindenki!
Hétről hétre csak olvasom az itt folyó beszélgetéseket és úgy látom egyre rosszabb irányt vesz a fiatalok hozzáállása a dologhoz (értem itt a 13-17 éves korosztályt). Én azt mondom, aki ilyennel próbálkozik, annak vagy sikerül és felbátorodik, vagy (ha szerencsés) már az első alkalommal lebukik és talán tanul a dologból. A lényeg viszont az, hogy előbb-utóbb minden lopni akaró ember belekerül a kamerák látószögébe, és akkor viszont mindenkinek vállalnia kell a következményeket. A fiataloknak fel kell mérnie, hogy egy-egy parfüm, vagy más egyéb megér-e ennyit.
bombi,
igazad van.....tanultam a dolgokból...és nem keveset
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02