Tesco lopás

Bombi # 2010.09.22. 21:57

Ha nem ismeri el a cselekményt akkor ki kell menteni(archiválni) a felvételt,alap esetben viszont 30nap.

kalcedon # 2010.09.22. 19:59

Bombi: Mennyi ideig őrzik meg a felvételeket?ahol dolgoztam ott 1 hétig őrizték utána törölték.

Bombi # 2010.09.22. 19:40

A vevőszolgálati kijáratnál szinte biztos ,hogy van kamera,de ezt bármikor meg tudod nézni.

kovacsz # 2010.09.22. 18:53

Ha a bíróság benyeli, akkor megúszod. Van rá esélyed.

kalcedon # 2010.09.22. 18:51

kovacsz:Tudod h milyen érzés mikor fullad,nem kap levegőt,elgyengül teljesen az ember?Fontos volt a kosarat kitolni mert abban kapaszkodtam.Az ügyfélszolgálaton mentem ki,és az újság nem takarta teljesen az egeret.Az biztonsági őrök azt mondták a rendőrőknek h nincs felvétel.

kovacsz # 2010.09.22. 18:34

Már ha valóban nem akart lopni.
Azért sok a gyanús körülmény.
Rosszul van de a bevásárlókocsi kitolása a fontosabb azt nem tudni, hogy az ügyfélszolgálatnál, vagy a pénztáron keresztül, az újság pont takarja az egeret...
A többit majd esetleg a felvételek alapján.

kalcedon # 2010.09.22. 18:20

Nem akartam ellopni az egeret.Nem is ismertem el a lopást.Az egeren kivül mást is akartunk volna vásárolni.A rendőrők is csodálkoztak h sok pénz volt nálam és nagy összegben akartunk vásárolni és h lopással vádolnak.

lewho # 2010.09.22. 18:15

Nem követtél el sem bűncselekményt, sem szabálysértést.
Nem akartad eltulajdonítani az egeret.

kalcedon # 2010.09.22. 18:09

Sziasztok!

A apuval voltam a Tescoba 09.11-én(tv,laptop)akartunk venni árúhitelre.Apunak haza kellett menni egy papírért addig én bent maradt a tescoba,kosárba raktam egy optikai egeret.Rosszul lettem mert bronchitis betegségem van és bármikor elő jön a roham hiába szedem a gyógyszert.Rosszul lettem,fulladtam,elsötéltült minden előttem,gyorsan bevettem a gyógyszert amit a rohamokra szedek de közben toltam ki a kosarat h minnél hamarabb levegőn legyek.Kezemben volt egy akciós újság amit a kosárba dobtam h betudjam venni a gyógyszerem.Az őr megállitott h mi van az újság alatt és akkor tértem magamhoz.Hívott egy másik őrt bekisért a egy helyiségbe megnézte a táskám(nem volt benne semmi)jegyzőkönyvet vett fel h loptam.Hiába mondtam h rosszul volt/vagyok nem foglalkozott vele,Kihívták a rendőrőket.Nekem a levegőre kellett volna megint mennem h rohamom volt de nem engedtek ki.Bevittek a rendőrségre 5-6 óra hosszát voltam fogdába,felvették a tanúvallomásomat és közölték h bíróságra adják az ügyet.Közölte velem a rendőr ha vannak orvosi papírjaim h beteg vagyok akkor a tárgyalásra vigyem magammal.10 éve kezelés alatt állok fulladás,asztma miatt.Azt szeretném tudni h milyen bűntetésre számithatok.

Bombi # 2010.09.14. 18:30

sastelep: Ha feljelentenek(amire igen nagy az esély),akkor bizony nem úszod meg.
Ha az önkormányzat felé megy a feljelentés,akkor Ők megküldik a rendőrségnek,mert abban az időben már nem az Ő hatáskörük volt ebben eljárni.
A mostani szabályok szerint minden elkövetőre rendőrt kell hívni(elég drasztikus,de érthető lépés),a Te esetedben ez nem történt meg ,így megúsztad legalább a fogdát.

Böcike # 2010.09.14. 09:59

Jajj de ügyes vagy!!!Ezt én is tudom!!
Azért írtam le hogy tanuljanak az esetből!!!Nem azért hogy fikázzál..Tisztába vagyok mit tettem.

jácintka # 2010.09.14. 06:54

Nem kellett volna lopni !

Böcike # 2010.09.14. 06:37

Sziasztok!!!

Engem 04.28-án kaptak el a tescoba egy testes körömlakk l és puder pamacs lopással.A biztonsági őr bekisért fizetés után és kihallgatott,jegyző könyvet vettek.A kár amit okoztam 1655ft volt.Jöttek a rendörök és elvittek.Betettek két prosti mellé.Bent voltam a zárkába 20:10-22:40.Ne tudjátok meg mit éltem át:(Utána meghallgatak bent is és jegyzőkönyvet vettek.Kiengetek utána.Azt mondták bent hogy nem lesz belöle semmi ha 2 hónapon belül nem jön levél,mert vannak ennél fontosabb dolgok is.Vártam és letelt a több mint 2 hónap.Erre augusztus 30-án megjött a levél a bíroságtol.Végül 5 ft krongálási kárt vertek rám a bíroság és mivel bejött az új törvény igy 1 év próbára bocsájtást kamptam ezért.
Nagyon megbántam és elöször csináltam ilyent és utójára az biztos.Az erkölcsim lejár okt.20án addig munkát kell találnom azzonal.SENKI ENM LOPJON INKÁBB FÁJON UTÁNA A SZÍVE.Én tanultam belöle,tanulj te is az én helyzetemböl hogy nem éri meg................:(

sastelep # 2010.09.13. 22:01

Sziasztok!
1 hete kaptak el engem és egy barátom ( 17 és 16 év)miközben tescobol loptunk 5.5e ft értékben.Biztonsági őrökkel kihalgató szobába rögtön és ott a jegyzőkönyv,azután szülőkkel haza engedtek.Ez volt az első eset,utolsó is , és szeretném tudni hogy kb. mire számíthatunk.
Mondjuk amit otthon kaptam annál nem lehet rosszab..
Válaszotokat várom
Sziasztok!

kovacsz # 2010.09.12. 16:50

Most olvastam egy nőről aki 1.500,– forintos parfümöt lopott az esti órákban és mivel a bíróság olyankor már nem dolgozik egész éjszakára a fakabátok vendége volt.
Lehet ilyen bíróság elé állítás esetén. Előnye, hogy másnap már kézbe is vehette az ítéletét.

grátisz # 2010.09.12. 12:27

Sziasztok !
Két és fél hónap után még mindig semmi ( mármint feljelentés, idézés, bírság stb... ) egy 6.900,- forint értékű lopás után,ami a helyszínen ki lett fizetve.
Arra lennék kíváncsi, hogy ha mégis elindítanák az ügyet akkor már az új, módosított törvény alapján járnának el, vagy az csak az augusztus 19. utáni cselekményekre vonatkozik?
Most olvastam egy nőről aki 1.500,- forintos parfümöt lopott az esti órákban és mivel a bíróság olyankor már nem dolgozik egész éjszakára a fakabátok vendége volt.
Van aki hasonló helyzetben van ( volt ) mint én?
Tudom hogy fél év az elévülési idő, de két és fél hónappal az eset után mire gondoljak?
Volt valaki aki hozzám hasonlóan fizetett és végül nem lett belőle "ügy"?
A válaszokat várom,
Sziasztok !

ernope # 2010.09.07. 13:16

Csá!

Ezért nem utasítanak ki senkit és nem is értesítik a munkáltatóját az illetőnek.

kulfoldi # 2010.09.04. 12:36

Sziasztok,

milyen az eljarast folytatnak a magyar hatosagok kulfoldi EU allampolgar ellen akit lopason ertek (5000 HUF), az aruhaz biztonsagi emberei jegyzokonyvet keszitettek vele ahol elismerte a lopast. Rendorseget nem hivtak ki. A kulfoldi Magyarorszagon dolgozik, lakcimkartyaval rendelkezik, viszont csak a kulfoldi szemelyi igazolvanyaval igazoltatta magat es a kulfoldi lakhelyet adta meg. Kiutasithatjak ezert Magyarorszagrol? Tudatjak ezt a munkaltatojaval?

Koszonom valaszotokat!
Kulfoldi

Bombi # 2010.09.03. 13:46

Ha írogatnánk a módszereket ,azzal tippet is adnánk,szerintem nem jó ötlet.

oZZy # 2010.09.01. 07:56

Úgy látom valóban rossz a megítélése sok embernek a témában. Az én olvasatomban, ha valaki elég "tökös" ahhoz, hogy lopjon, akkor legyen már meg a bátorsága beismerni a tettét, nem másra mutogatni, hogy Ő is csinálja. Nyilván a legtöbb tolvaj természetéből adódik az, hogy lebukás után, és szerintem előtte is nem csak másnak hazudik, de saját magának is. Ezzel elhárítva magáról a felelősséget.
Nyilván van aki először követi el a dolgot, meg beleviszik a lopásba, (engem sem tudtak soha, pedig az elfogott tolvajok közül több is volt osztálytársam, ismerősöm, szóval ha valaki nem akarja, az nem lop) de tapasztalataim alapján Ők nem szoktak ellenkezni, hazudozni, elfutni...stb.
Aki meg ezt megteszi, visszaeső tolvaj, azon nem lehet "segíteni".
Engem például a topikon belül érdekelne az is, hogy milyen módszerekkel lopnak, és azt honnan szedték, kitől hallották. Érdekes téma lehetne ez is.

Bombi # 2010.08.31. 18:58

janikacska: Nagyon rossz a meglátása!
Egyrészt nem meghurcolás hanem ez az eljárás menete,másrészt talán tanul belőle a gyerek.

"közben az áruházban az örök tömik magukba a turo rudit- zsemlét-üditöt. akkor számoljunk csak!!!!!!!!!!az nevel aki pont ugyan ezt csinálja? hogy is van ez?"

Ezt nem tudom ,honnan gondolja,minden esetre ez nem jogosítja fel a gyereket arra ,hogy lopjon az áruházakból.
Ennek a topiknak végtére is semmi értelme,mert az esetek többségében úgy közelítik meg a történetet,hogy az őrök hibáztak,és még Ők vannak megsértődve,hogy feljelentették őket tulajdon elleni szabálysértés/bűncselekmény miatt,mint pl jelen esetben is.

janikacska # 2010.08.31. 18:11

sajnos ilyen lett a világ!!!!!!!!!a bünösnek is vannak jogai és a legtöbben evvel tisztában is vannak. ezért élnek is vele a bünözök!de ez azt hiszem , amit leirtam ,minden napos az áruházakban. de itt a kiskoru jol tanul, jol nevelt .szerintem az életben mindenki probálkozott valamilyen szinten, ugy mond csorni valamit, mikor gyerek volt.még ha nem azt látta otthon akkor is.de a nevelés az eleég visszatarto dolog az ilyen dolgokban.itt sem volt szüksége rá de a barátnö bele vitte . köszönöm a hozzá szolást.ui. de azért 860ft ért a meghurcolás,ügymenet dijja stb.nem ér annyit az egész!!!!!!közben az áruházban az örök tömik magukba a turo rudit- zsemlét-üditöt. akkor számoljunk csak!!!!!!!!!!az nevel aki pont ugyan ezt csinálja? hogy is van ez?

Bombi # 2010.08.31. 07:17

websas: Igen,ebben teljes mértékben igazad van!

janikacska: Ha kér adnak JKV másolatot. Gyermek korú elkövető esetén ,ha a szülő nem tud oda menni,rendőrt kell értesíteni,aki biztonsági intézkedés keretein belül a gyermeket be viszi a kapitányságra és ott megvárja a szüleit.
Ha nem megy a szülő a gyerekért,akkor a legközelebbi gyermek otthonba helyezik el.
A gyermekjóléti szolgálatot értesíteni kell,akik felveszik a kapcsolatot a szülővel és próbálnak megoldást találni arra,hogy máskor ne történjen ilyen.
Aláíratni nem lett volna szabad,bár lopni sem.

websas # 2010.08.31. 06:38

Én azt szeretem ebben a topicban hogyha LOPUNK és megbuktunk, azonnal elkezdi az elkövető az intézkedésben, eljárásban, stb. a jogait keresni.

websas

janikacska # 2010.08.31. 02:11

t. valaki!Áruházi lopásnál kötelesek -e jegyzökönyv másolatot adni, vagy csak ugy elengedik az embert és utána azt irnak bele amit akarnak? Kiskoru volt az elkövetö,érték 860 ft.de ott ki is fizette, miután lebukott.Szülö csak orák mulva tudott volna bemenni érte, vajon meddig tarthatják bent az áruházban a gyereket ilyenkor?Szülö kilett értesitve ,és telefonon tartotta a biztonsági csoportal a kapcsolatot és a gyerekkel is vonalban volt.60 percig volt bent a kiskoru ,12 éves. További kérdésem, hogy aláirathatnak -e valamit vele, és ez mennyire jogszerü, mivel ez megtörtént.