Tesco lopás

Grád András # 2009.06.09. 21:08

Sokban egyetértve Instantvízzel hangsúlyoznám, hogy a birtoklás ténye önmagában még senkit sem tesz tulajdonossá: Pl. a haszonélvező is birtokol valamit, de ettől még az soha nem válik a tulajdonává. Tulajdont az ellenérték (esetleg halasztott, pl. részletfizetés esetén) megfizetésével a tulajdonos által történő tulajdonba adással szerez a boltban valaki, amikor a pénztáros vagy az árukiadó odatolja neki az árut. Véleményem szerint az áruházon belül az áru akkor is az áruház birtokában van, ha a vevő berakja a kocsijába. A vevő birtokába majd a tulajdonossá válásával, annak részjogosítványaként került. Birtokvédelemre egyébként még ha történetesen birtokolná is az árut, rosszhiszemű birtokosként, aki nem akarja megfizetni a vételárat, a tulajdonossal (bolt, áruház) szemben eleve nem tarthatna igényt. Éppen ezért tökéletesen értelmetlen "birtokháborításról" beszélni a tulajdonos megbízottja (biztonsági őr) vonatkozásában. Az áru kosárba helyezése és a tulajdonjog megszerzése között nagyjából akkora a különbség, mint hogy valaki beiratkozik a jogi egyetemre vagy a kezébe kapja a diplomát. Üdv:

dr. Grád Andrásügyvéd - egyetemi tanár1137 Budapest, Szent István krt. 12. I. 5.06-30-280-1846www.kapcsolattartas.hu

hoppáré # 2009.06.10. 19:58

Nemrégiben a barátaimmal a tescoban napszemüveget próbáltunk magunknak elvinni.(mai napig átkozom azt a percet)De kifele menet nem úgy sikerült persze ahogy mi szerettük volna!Az őr megírta a jegyzőkönyvet mindent visszaadtunk,minden rendbe volt!
Csak az a kérdésem az egésszel kapcsolatban,hogy az őr is mondta hogy ugye a jegyzőkönyv megy az önkormányzathoz,és hogy ott mit fognak tenni vele?
És a legfontosabb,hogy mennyi pénzbírságra vagy egyáltalán mire számíthatunk?
a válaszra számítok!
köszönöm

Bombi # 2009.06.10. 21:31

hoppáré: Első alkalommal nagy az esélyed a figyelmeztetésre,ha 2 éven belül nem az első alkalom volt akkor a pénzbüntetés majdnem biztos.

gaborov # 2009.06.11. 11:47

Bombi :) Koszi de engem nem Vallatsz ki :)

Nem hiszem hogy nekem bizonyitgatni kellene a hitelessegemet azzal hogy informaciokat adok ki neked. De talan annyit elmondhatok hogy a rendszereik nagyresze a megnyitas ota nem kerult korszerusitesre sokszor meg karbantartásra sem!
A felszereleseik egy resze kintrol vasarolt, egy resze pedig sogorkoma cege altal gyartott keszulekek!
Es ezek erdekes modon a hatosag fele valahogy mindig le vannak papirozva es mindig minden tanusitvany es berendezes megfelelo :P

A Ceg nem csak kifele a vasarlok fele Gazdasagos hanem befele is, legalabbis a beosztottak fele (munkavedelem, irodaszerek, felszerelesek, gepek, karbantartasok).
A Vezetoknek meg barmit lehet egymas kozott addig a keretig amit a budzsen megsporolnak!

Aki akar neked hisz, masok meg masnak , az teljesen bizonyos elöttem hogy te T-s dolgozó vagy! Talan valami also vezeto.
Továbbá az is hogy életedben 2 percet nem szántál arra hogy átolvass egy jogszabályt, hasonloan a többi nagykepu alulmuvelt senki belsos biztonsagihoz...
De legalabb akkor vedd a faradtsagot es olvasd el miket fejtegetnek itt a jogi vegzettseguek es az ugyvedek.
Igaz havi 100 ezerert mit várhatnak az embertol..
Neha eleg ciki hogy egy kulsos biztonsagi or többet keres mint egy T-s es fele annyit sem kell torodnie a dolgokkal.

Ez a ceg illetve a korrupt felsovezetese amely mellett annyira kiállsz, rengeteg ember életét tette már tönkre kihasználva a naiv jóhiszemuséguket, es ugyanakkor a sajat Uzleti es felsovezetoinek szemelyes erdekeit mindennel elobbre teve vasarolja meg a hivatalos embereket, tanusitvanyokat es meg sorolhatnam, hogy eredmenyeket mutasson fel mind a vasarlok mind az anyaceg vezetese fele.

Persze az erem masik odlalan ott van az is hogy rengeteg masik ember epitette fel ebbol a cegbol a csaladi hazat es vagyonkajat.. stb

Ismerem a belsos jelentkezesi rendszert is (HR), amiben szinte semmifele iskolai vegzettseget NEM kovetelnek annyi a lenyeg hogy meglegyen az eddigi felettesed jovahagyasa illetve az utanpotlasod illetve az elozo teruleten eltoltott 1-2 eves gyakorlatod es vallald a mobilitast. (puszi alapon megy ha haverod a HR es vagy ha megfelelo embernek rakod szet a labad)
Innnetol kezdve mindent elmondtam a ceg minosegerol, es etikairol.

Te meg bizzal abban az adatvedelmi pecsetben, hogy az majd megved akarmitol is! NAIV vagy !

Tovabbra is tudom tanacsolni mindenkinek aki ilyen lopasi botranyba keveredik hogy:

A TERMEKET AMIT ELLOPOT VAGY SZABADULJON MEG TOLE HA TUD VAGY VALLJA A SAJATJANAK (HACSAK NICS BECIMKEZVE)!
NE ADJON KI SEMMIFELE INFORMACIOT MAGAROL ES NE MONDJON SEMMIT A FELTETT KERDESEKRE! NE ISMERJEN BE SEMMIT!
NE ADJA ODA A TASKAJAT NE URITSE KI A ZSEBEIT!
NE IRJON ALA SEMMIT!
HATAROZOTTAN ES NYOMATEKOSAN MOSOLYOGVA KOZOLJE AKAR TOBBSZOR IS HOGY TAVOZNIA KELL!
ES NE HAGYJA MAGAT PROVOKALNI!
UGYANAKKOR NE TANUSITSON EROSZAKOS MAGATARTAST!
AZ UGYANIS INDITEK ARRA HOGY 5 EN LETEPERJEK HIVATKOZVA A TOBBI VASARLO BIZTONSAGARA!

gaborov # 2009.06.11. 11:47

Bombi :) Koszi de engem nem Vallatsz ki :)

Nem hiszem hogy nekem bizonyitgatni kellene a hitelessegemet azzal hogy informaciokat adok ki neked. De talan annyit elmondhatok hogy a rendszereik nagyresze a megnyitas ota nem kerult korszerusitesre sokszor meg karbantartásra sem!
A felszereleseik egy resze kintrol vasarolt, egy resze pedig sogorkoma cege altal gyartott keszulekek!
Es ezek erdekes modon a hatosag fele valahogy mindig le vannak papirozva es mindig minden tanusitvany es berendezes megfelelo :P

A Ceg nem csak kifele a vasarlok fele Gazdasagos hanem befele is, legalabbis a beosztottak fele (munkavedelem, irodaszerek, felszerelesek, gepek, karbantartasok).
A Vezetoknek meg barmit lehet egymas kozott addig a keretig amit a budzsen megsporolnak!

Aki akar neked hisz, masok meg masnak , az teljesen bizonyos elöttem hogy te T-s dolgozó vagy! Talan valami also vezeto.
Továbbá az is hogy életedben 2 percet nem szántál arra hogy átolvass egy jogszabályt, hasonloan a többi nagykepu alulmuvelt senki belsos biztonsagihoz...
De legalabb akkor vedd a faradtsagot es olvasd el miket fejtegetnek itt a jogi vegzettseguek es az ugyvedek.
Igaz havi 100 ezerert mit várhatnak az embertol..
Neha eleg ciki hogy egy kulsos biztonsagi or többet keres mint egy T-s es fele annyit sem kell torodnie a dolgokkal.

Ez a ceg illetve a korrupt felsovezetese amely mellett annyira kiállsz, rengeteg ember életét tette már tönkre kihasználva a naiv jóhiszemuséguket, es ugyanakkor a sajat Uzleti es felsovezetoinek szemelyes erdekeit mindennel elobbre teve vasarolja meg a hivatalos embereket, tanusitvanyokat es meg sorolhatnam, hogy eredmenyeket mutasson fel mind a vasarlok mind az anyaceg vezetese fele.

Persze az erem masik odlalan ott van az is hogy rengeteg masik ember epitette fel ebbol a cegbol a csaladi hazat es vagyonkajat.. stb

Ismerem a belsos jelentkezesi rendszert is (HR), amiben szinte semmifele iskolai vegzettseget NEM kovetelnek annyi a lenyeg hogy meglegyen az eddigi felettesed jovahagyasa illetve az utanpotlasod illetve az elozo teruleten eltoltott 1-2 eves gyakorlatod es vallald a mobilitast. (puszi alapon megy ha haverod a HR es vagy ha megfelelo embernek rakod szet a labad)
Innnetol kezdve mindent elmondtam a ceg minosegerol, es etikairol.

Te meg bizzal abban az adatvedelmi pecsetben, hogy az majd megved akarmitol is! NAIV vagy !

Tovabbra is tudom tanacsolni mindenkinek aki ilyen lopasi botranyba keveredik hogy:

A TERMEKET AMIT ELLOPOT VAGY SZABADULJON MEG TOLE HA TUD VAGY VALLJA A SAJATJANAK (HACSAK NICS BECIMKEZVE)!
NE ADJON KI SEMMIFELE INFORMACIOT MAGAROL ES NE MONDJON SEMMIT A FELTETT KERDESEKRE! NE ISMERJEN BE SEMMIT!
NE IRJON ALA SEMMIT!
HATAROZOTTAN ES NYOMATEKOSAN MOSOLYOGVA KOZOLJE AKAR TOBBSZOR IS HOGY TAVOZNIA KELL!
ES NE HAGYJA MAGAT PROVOKALNI!
UGYANAKKOR NE TANUSITSON EROSZAKOS MAGATARTAST!
AZ UGYANIS INDITEK ARRA HOGY 5 EN LETEPERJEK HIVATKOZVA A TOBBI VASARLO BIZTONSAGARA!

Bombi # 2009.06.11. 12:29

Több dologban tévedsz,pl abban is ,hogy "2 percet nem szántál arra hogy átolvass egy jogszabályt" Nekem is ez a benyomásom veled szemben,de azért elgondolkodtató ,hogy Te melyik oldalon is állsz valójában,mert hogy a tolvajt nem fogod meg az biztos.
Mindenki arra hallgat akire akar,mondjuk rád csak az hallgasson aki,tovább szeretné tetézni a bajt :)
"A TERMEKET AMIT ELLOPOT VAGY SZABADULJON MEG TOLE HA TUD VAGY VALLJA A SAJATJANAK (HACSAK NICS BECIMKEZVE)!
NE IRJON ALA SEMMIT!
HATAROZOTTAN ES NYOMATEKOSAN MOSOLYOGVA KOZOLJE AKAR TOBBSZOR IS HOGY TAVOZNIA KELL!"
Nem kell kiadni a személyes adatait..majd kiadja a rendőrnek ,onnan meg ki lehet kérni hivatalosan és megtenni a feljelentést.
Nem kell elismerni a lopást,de a legtöbb önkormányzat ha bekéri a felvételt és látja hogy valóban elkövette,akkor általában elsőre is a pénzbírságot alkalmazzák.
Nem vagyok se T-s se középvezető.
Mellesleg ez a fórum azoknak szeretne segíteni akik loptak ,és tanácsot szeretnének kapni és nem pedig azoknak akik továbbra is lopni szándékoznak..te az utóbbiaknak adsz tanácsot..te nagy biztonsági őr.

gaborov # 2009.06.11. 12:30

Bombi :D Meslejem el hogy gondoltam ?

Nem GONODOLTAM SEHOGY a JOGSZABALYT ELOLVASTAM!

Lopni 20.000 ft ig lehet!
Nem buncselekmeny csak szabalysertes!

Elfogni, elvezetni, intezkedni, jegyzokonyvezni hivatalos vagy kozfeladatot ellato szemelynek lehet!! Ezekkel kotelezo egyuttmukodnod ha mododban all es ha cselekvokepesseged ezt lehetove teszi ellenkezo esetben allampolgari kotelezettsegszeges ha jol tudom.

A biztonsagior es a belso biztosnagis tescos dolgozo NEM HIVATALOS SZEMELY ES MEG CSAK NEM IS KOZFELADATOT ELLATO SZEMELY! Na mi kovetkezik ebbol???

Ez az egyik házi feladatod!

Ha nem fognak el es nem visznek be kit jelentenek fel?

Hallottál már olyanról hogy IMSERETLEN TETTES ?
A rendorseg dolga kinyomozni (elarulom neked ok a hivatalos szerv)!!

Sorra dolnek be az erveid :)

Inkabb OLVASS ES MUVELODJ!

Ez a masik hazi feladatod:

http://hu.wikipedia.org/…abads%C3%A1g

http://hu.wikipedia.org/…A9rt%C3%A9se

Aztán készülj mert kivallatlak! :D

gaborov # 2009.06.11. 12:47

Ez a forum valoban azoknak segit akiket lopáson értek, és ezt teszem én is! Sokkal tobb jogi visszaelest kovetnek el a biztonsagi szolgalatok mint amennyi valojaban a hasznuk!A szerencsetlen embereknek meg fogalmuk sincs hogy mit tehetnek meg veluk meg mit nem!

Azert mert valaki szabalyt sert meg nem jogosit fel egy ceget sem vagy biztonsagit arra hogy megalazza vagy meghurcolja a masik embert vagy jogaiban korlatozza es olyan eljarasoknak vesse ala amikhez NINCS jogosultsaga!

Az onkormanyzati megkereseseknek 2 eredmenye van.

1 Vagy iktatjak a pedalosba.
2 Vagy hulyenek nezik a biztonsagiakat es addig korleveleznek veluk amig kiderul hogy semmit sem tudnak ketseget kizaroan bizonyitani!

Végre elismered hogy
" nem kell kiadni a szemelyes adatokat , majd kiadja a rendornek "

Fejlödsz...

gaborov # 2009.06.11. 12:57

De megközelithetem hazafias oldalrol is.

A Tesco angol, a dolgozok tobbnyire magyarok!

Te magyarként meghurcolsz egy másik magyart aki lopni kényszerul?
Csak hogy az angol dobjon neked minden honapban egy kis morzsát az asztalárol amit fizetésnek csufolnak?

Miféle hazafi vagy te?

A rendorok nem ekkora suttyok, azok tobbsege ha latja hogy csoro vagy, elenged a francba.

gaborov # 2009.06.11. 12:58

Csak hogy az angol dobjon neked minden honapban egy kis morzsát az asztalárol amit fizetésnek csufolnak?

Miféle hazafi vagy te?

A rendorok nem ekkora suttyok, azok tobbsege ha latja hogy csoro vagy, elenged a francba.

kadaj01 # 2009.06.11. 13:02

gaborov felháboritóak a hozzászólásaid! Fogalmad sincs a jogról, viszont primitív vagy!

Mi az, hogy "Lopni 20.000 ft ig lehet!"?? Nem, nem lehet! Felhivám a figyeled, hogy a jegyző összeadja a lopások értékét, és ekkor már nem szabálysértés, hanem büncselekmény lesz!

Arról, hogy kik és miért tamogatják a megélhetési bünözést inkább hagyuk!

Bombi # 2009.06.11. 13:03

Teljesen mind1 milyen nemzetiségű a cég,lehet az francia,vagy angol,vagy magyar...a törvény nem tesz különbséget.
Milyen kényszerről beszélsz? Azokról az emberekről akik tudnának dolgozni ,de egyszerűbb üzletszerűen lopni?
Ez kényszer?
Sajnálom Anyukádat ,hogy egy ilyen nyomoronc embert hozott a világra,nehéz lehet veled.

gaborov # 2009.06.11. 13:03

Miféle hazafi vagy te?

Bombi # 2009.06.11. 13:15

beteg vagy.

Bombi # 2009.06.11. 13:16

beteg vagy..nem is kicsit.

gaborov # 2009.06.11. 13:33

Katja vagy hogy hivnak :D

En nem minositettelek, es megkerlek hogy mellozd ezt te is!
Vannak tobbfele stilusu emberek is, en is ezek egyike vagyok ez a stilus ide tokeletesen megfelel, mert kozertheto!

A szabalysertesi osszegek halmozodasaval nem mondasz ujat, de azert figyelembe vehetned az elevulesi idot is (6 hónap), hamár ilyen alapos és éles szemü vagy.

A kerdesedre pedig megadom en a valaszt:
Miért támogatják egyesek a megélhetési bunozest?

Azert mert kifizetodo vállalkozás, és a törvények direkt igy vannak berendezve hogy ennek legyen taptalaja, plusz kell valami hogy a nagyobb lopásokat ne vegye észre a közvélemény!!

Nézz korul hány nyugdijjas rendornek stb van vagyonvedelmi cege vagy riasztószerelo cege stb es nezz utánna mennyiért kockáztatják a rendorok az életuket havonta, meg hogy mennyi a rendor átlagéletkor! Te bevállalnád?!

gaborov # 2009.06.11. 13:52

Bombi en meg teged sajnállak hogy ilyen szuk látókörü vagy!!

Tudnának dolgozni az emberek?

Vicces vagy nézd meg hogy hova vennének fel mondjuk téged és abból a fizetésböl amit netto kapsz hogyan tartanád el magad vagy a gyereked!

De elég ha megnézed hogy hány valós munkahely és hány munkanélküli van!

Plusz beszéltem a multik belsos állásairól, kifelé nem is kommunikálnak munkalehetoseget mert már a falak kozott eldol kié lesz az állás.

Mire kiértesitenek akárhonnan is meg végigjárod az állásinterjukat hónapok alatt addigra éhenhal a családod!

Továbbra is azt kérded miért lopnak?

• alulfizetettség
  • burokrácia
  • kevés a valós állás
  • drága az utazás
  • sok a munkaido

De szeriontem ez már kozel nem a forum temajahoz tartozik.

Ki kéne kapcsolni a TV-t aztán nyitott szemmel járni az utcán!

Bombi # 2009.06.11. 14:12

nem vitázom tovább ,mert teljesen elkanyarodtál a topic témájától,de azért leszögezem,hogy pl:napszemüveg,kozmetika stb stb ,nem a megélhetés része..szerintem.

Peti1990 # 2009.06.11. 14:52

Sziasztok ! Tesco-ból loptam 2100 ft-ért 12 db-os Durex óvszert. Pénztárnál még fizettem egy gumiápolót 900ft-ért, de kimenetelkor jöttek a biztonságiak. Jegyzőkönyvbe vettek, felírtak mindent. Elmúltam már 18 és mondták h 30-50 nap múlva jön a postán a levél. Mire számíthatok ? pénzbírságon kívül, illetve mennyit kell majd fizetnem ? :S

gaborov # 2009.06.11. 21:26

Azert mondod ezt mert még sosem voltál rákényszerölve hogy lopásból élj...

Azért lopnak napszemöveget es kozmetikat mivel nagyobb erteku, könnyen hozzáférhetö, könnyebben elrejthetö és hamar túl lehet adni rajta, gyorsan penzze teheto...
Sokkal hamarabb mint pl a muszaki cikk.
De ugyanilyen mondjuk a cigi is csak ahhoz nem lehet hozzáferni mert csak a kasszánál van.

gaborov # 2009.06.11. 21:50

Az önkomrmanyzati penzbirság közmunkával is kiváltható, ha valaki nem tudja kifizetni...

gaborov # 2009.06.11. 22:04

Peti1990

Penzbirsagon kivul semmi egyeb nem lesz, az is lehet hogy levelet sem kapsz, mert nem foglalkoznak vele az onkomrinál! Ha vidéki vagy tutti le..... nagy ivben.
Ha elso eset akkor ne szamits valami hatalmas birsagra.

A 30-50 nap nem valos ha tortenik valami akkor az altalaban mar 2 het utan erzekelheto, mert ha feljelentenek akkor azt meg aznap vagy masnap megteszik.
Birsagolas elott behivnak a polghivbe, idezest kapsz es meghallgatnak.
Majd vegzest hoznak amiben kiderul hogy mi a helyzet.

Bombi # 2009.06.12. 02:30

"Az önkomrmanyzati penzbirság közmunkával is kiváltható"

Abban az esetben ha az adott helyen van közmunka,nem mindenhol van.

"Azért lopnak napszemöveget es kozmetikat mivel nagyobb erteku, könnyen hozzáférhetö, könnyebben elrejthetö és hamar túl lehet adni rajta, gyorsan penzze teheto…"

hülyeség..a "profi" tolvajok italt és szalámi hegyeket lopnak..az ami gyorsan pénzzé tehető,de ha valaki csak egy 2000ft-os napszemüveget nyúl le ,azt biztos saját célra tette ,mert eladni értelmetlen..mit kapna érte? 500Ft-ot?

"Penzbirsagon kivul semmi egyeb nem lesz, az is lehet hogy levelet sem kapsz, mert nem foglalkoznak vele az onkomrinál! Ha vidéki vagy tutti le..... nagy ivben."

Ha feljelentés van akkor válasz is megy minden esetben,és marha nagy tévedés ,hogy a vidéki önkormányzatok nem foglalkoznak vele..erősebben bírságolnak mint a pesti kerületek.

Én nem tudom ,hogy Te honnan szerzed a tapasztalatodat,de az biztos ,hogy van még mit tanulnod.
Hány éve csinálod..esetleg hónapja?

ajjajj # 2009.06.12. 13:34

Üdv mindenkinek! Lenne egy-két kérdésem. Egy barátnőm lopott a Tescoból egy szájfényt és egy alapozót. 17 éves. Mire számíthat? Mivel az alapozóról leszedte a mágneses lopásgátlót, kár tett a termékben, de ezt kifizette. Feljelentették, s azt mondták, hogy kb. 2 héten belül jön egy levél, s be kell mennie az önkormányzathoz. De mivel ez nem bűncselekmény, csak szabálysértés, nem lesz komolyabb következménye. Akkor minek ez a tortúra? Ott mit csinálnak? Az édesanyja feltétlenül tudomást fog szerezni az esetről?

jack4 # 2009.06.12. 14:19

Minek ez a tortúra? Azért mert lopott a barátnőd!
A szabálysértési eljárás során a jegyző v. a szabs. előadó meghallgatja az elkövetőt, akit ebben az esetben a törvényes képviselőjével együtt idéz meg. A meghallgatás után születik majd meg a határozat, ami lezárja az ügyet.