Köszi szépen monalisa1!
De amúgy minden esetben behívlak kihallgatni? Olyan jó lenne, ha esetleg csak egy levelet meg egy csekket kapnék és ennyi! :S Nagyon be vagyok szarva ettől! Az a baj, hogy a polgármester ismer, meg az egész családot is!:S Az jó lesz, ha az ő kezébe is kerül a jegyzőkönyv! húúúú :( Lehet még előtte beszélni kéne vele, hogy mi lesz ezek után, stb. vagy nem tudom... :( :(
Tesco lopás
Ha már önállóan laksz akkor semmi problem, ellenben ha még szülőknél/rokonnál stb., akkor az arra a lakcímre és nevedre érkező hivatalos levél tartalma felől majd találj ki valami elfogadható mesét, pl. szemtanúként hívnak valami ügyben meghallgatásra stb. (Már amennyiben kérdeznék otthon a levelet.)
A szabálysértési előadónál legjobb az őszinteség, a megbánás. Az összeg csekély volta miatt lehet hogy megúszod egy "utolsó" figyelmeztetéssel.
A tanulság/okulás egy életre legyen a tiéd!
Sziasztok!
Légyszi segítsen, aki már túl van egy hasonló helyzeten!!!!!!!! Nekem 599 Ft volt az értéke az eltulajdonított tárgynak a tescoban! Készült jegyzőkönyv, és mondták, hogy majd a polgármesteribe küldik! Mindenképpen be kell mennem egy elbeszélgetésre majd, vagy az is lehet hogy csak levelet kapok? Vagy volt már valaki, aki még azt sem? a pénzbirság nem érdekel, viszont az annál inkább, hogy ne derüljön ki ez az egész! Nagyon meg vagyok ijedve, hogy mi lesz, meg a beszélgetéstől is, nehogy valami ismerősöm legyen ott! 23éves vagyok egyébként, úh gondolom ilyenkor ez már csak rám tartozik, szülőt vagy ilyesmi nem értesítenek, ugye? VAgy kinél hogy zajlott ez? Előre is nagyon köszönöm azoknak akik segítenek a válaszukkal! Fontos lenne, hogy valamit tudjak róla! :S
veloquence nagyon köszönöm hogy válaszoltál a problémámra.Nagyon sokat segitetél amugy ezzelött sose loptam és biztos hogy többet nem is fogok. :)
Botos84 : Ajánlom figyelmedbe ->
"BH1990. 460.
Befejezett lopást és nem lopás kísérletét kell megállapítani, ha az elkövető az önkiszolgáló boltban a ruházatában elrejti a lopott árut, de még a bolt területén leleplezik [Btk. 316. §, 16. §]."
Segítsetek, légyszi!
Februárban a Tescoban elkövetett lopás miatt 50.000Ft büntetést kaptam, amit sajnos nem tudtam kifizetni. Ezután jöttek levelek, hogy ha nem fizetem, adók módjára vonják, de nincs keresetem. Szívesen ledolgoznám, de eddig azt vártam, hátha felajánlják… Múlt héten kaptam levelet a helyi jegyzőtől, hogy fizessem ki, vagy felkeresnek a végrehajtók. A probléma, hogy a cím, hová menni fognak, nem a lakhelyen, csak a bátyáim laknak ott, én gyakorlatilag nem. Arra gondoltam, nem várom meg, még jól ráijesztenek a tesóimra, felkeresem a jegyzőt, mit tehetek, ha le szeretném dolgozni.
Ez jó ötlet? Mi mást tehetnék, hogy végre elkezdjem ledolgozni és túl legyek az egészen?
Valaki??
Végrehajtó1!
Még ha igazad is van, egy ilyen fórumon szerinted mit sugallssz vele???
Olyat én is láttam, hogy három koma szabályosan "megreggelizett", ott zabálták a kiflit májkrémkonzervvel, és itták hozzá az üdítőt...
Azt nem értem, hogy a biztonságiak ilyenkor miért nem lépnek, emlékszem egyszer egy Fideszes képviselőnőt egy kiflicsücsök leharapása miatt szabályosan meghurcoltak.
Szerintem az az igazán szomorú, hogy sok szülő már a gyerekét is lopásra tanítja... Nem egyszer hallottam én is, hogy a szülő azt mondja: edd meg kisfiam gyorsan, nehogy a pénztáros meglássa...
„Szent István ezer évvel ezelőtt pl. így büntette: aki „először követend el lopást, adja vissza a mit lopott és váltsa meg az orrát öt tinóval, ha tudja; ha pedig nem, vágják le.“ (Mármint az orrát.)”
Akkor nem csak a tesco tolvajok hanem a vállalkozók 99%-a is orr nélkül járna...
„mivel a TESCO tele van magyar áruval. Hát így lopjátok ti meg a magyar ”termelőket ?
El is hiszed amit írsz mandarino?
Érdekes elmélet, hogy a biztonsági őrnek kellene szólnia mindenkinek, hogy ugyan már, legyen szíves ne lopni. Speciel ez egy olyan bűncselekmény, amely már több ezer év óta tiltott, így talán senki nem hivatkozhat arra, hogy nem tudott arról, nem szabad lopni.
Szent István ezer évvel ezelőtt pl. így büntette: aki "először követend el lopást, adja vissza a mit lopott és váltsa meg az orrát öt tinóval, ha tudja; ha pedig nem, vágják le." (Mármint az orrát.)
Megnyugtatásul: ma már nincs hatályban ez a törvény:)
Köszi Bombi! Én is ebben reménykedem.
nekem is válaszlna valaki?
ja még valami indesign,mindenki jobban járna ha nem irkálnál ennyi baromságot és elméletet ,mert még olvasni is fájdalmas.
indesign: Szerinted csak és kizárólag azért alkalmaznak őröket ,hogy figyelmeztessen ha észreveszi ,hogy elraktál valamit?
Ezt komolyan gondolod?
A jegyzőkönyvnek és az utána következő eljárásoknak TALÁN van valami visszatartó ereje,de ha minden esetben szolnak amikor lelepleznek és nem lesz semmilyen következménye akkor máskor is próbálkozni fogsz,mert ugye lesz olyan is amikor sikerül.
Mondjuk az elég érdekesnek tűnik ,hogy úgy próbálod beállítani a dolgokat mintha a lopás természetes dolog lenne,az őrök pedig a szemetek.
Remélem az önkormányzat keményen oda ver neked egy csekket..
gyomorgörcs: Ha felajánlották az utólagos kifizetés lehetőségét és nem vettek fel jegyzőkönyvet akkor biztos nem jelentenek fel.
frontal: A teszternek ugyan annyi az értéke mint a másik terméknek még ha hiányzik belőle akkor is.
valami jogban nagyon penge ember leírhatná mit gondol erről az egészről, és mennyire korrekt az elméletem.
én azt mondom, hogy amíg ezeket az eseteket komoly perekkel nem tisztázzák az emberek, sosem fogjuk elérni azt, hogy ne így működjön az áruházak biztonsági szolgálata.
én azt mondom jogilag ok nélkül vették igénybe a hatóság segítségét, mivel a lopást már a megtörténte előtt is megakadályozhatták volna. azzal, hogy nem szóltak, egyrészt bűnrészességet vállaltak egészen addig a pontig, amíg a végén elkapták őket. valószínűleg helytelenül cselekedtek. én sem veretem magam agyon a szomszéddal ha fel akarom jelenteni.
ez szemétség, egyrészt nem lett volna szükség a rendőrre, ha már akkor megakadályozzák a lopást, amikor a tényét észreveszik. tenni kéne valamit ezek ellen a dolgok ellen. ezek mostanában erre játszanak. külföldön rá vannak kényszerítve az őrök, hogy az eladótérben akadályozzák a lopást itt is vezessük már be könyörgök. ne legyen az, hogy az őr meglát. sunyin kimegy és bevárja a tolvajt. ha meglát szóljon is. vállalja fel. védje így a területét.
Üdv mindenkinek. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy a kiskoru lányom 15 éves két társéval egy tesco áruházban meggondolatlan lépésre szánták el magukat. A kirakott illat testert alapozót meg bizsunyakláncot raktak el. az érték állitolagosan 22.000,-ft volt, de nem tudom hogy a kirakott illattesztert aminek az alján volt kevés azt is teljes értékben terhelték rá.Ez volt a huzós összeg. Redórség jegyzókönyv stb. természetesen elismert mindent. Kérdésem szabályosan számolták a teljes összeget a teszterre? Köszönettel egy aggódó szüló
tegyük hozzá, hogy tegnap egy doboz akril lakk miatt kaptam meg életem legnagyobb pofonját. ez szerintem azért enyhe túlzás. és ha pszichológiailag és testileg viszonzom az engem ért attrocítást, az őr hívott volna rendőrt és tett volna büntető feljelentést, feltéve, ha még meglettek volna az ujjai a kezén amivel kihívja a számukat.
de ha az eladótérben nem is. amíg vár rá a pénztár előtt és a kollégákkal mutogat szépen rá, már ott odamehetne hozzá és szólhatna, hogy ember, nem kéne ezt csinálni. szóval amíg a teszkó is nyíltan g.cizik az emberrel miért akkora hibás a tolvaj?
hát nem tudom, azért tegyük hozzá, hogy....
vegyük a következő szituációt:
tolvaj lop az eladótérben. biztiőr meglátja. és ahelyett, hogy még az eladótérben leleplezné a lopást, megvárja amíg a tolvaj fizet, majd elhagyja az eladóteret, hogy mindenféleképp megtörténtnek számítson az eset. ebben az esetben nem segített elő vagyon elleni bűncselekményt? ugyanis... már az eladótérben megmondhatná, hogy haver, vedd ki a zsebedből.... láttam, hogy eltetted. de nem. LÁTTA, hogy a delikvens eltette, és bőszen előrevonul a kijárathoz. hogy ha az illető távozni akar, megállíthassa két kézzel és úgymond emberrablást követhessen el. és miért?
Ne hisztiz mandarino, a tesco hozzájuk képest kismiska!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02