Böcike: Akkor NEM szabálysértés ha eltávolítottad az áruvédelmi eszközt,a kozmetika esetében általában lágy etikettet.
Ebben az esetben bűncselekményt követtél el(dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás),aminek nincs értékhatára.
A rendőrségen volt kihallgatásod?
Tesco lopás
Monalisa, és ezzel ennyi is, hogy "csak" befizetjük a bírságot, és semmi rendőrségi ügy, semmi jogi valami?
wasd
Neked csak azt, hogy hiába a kiskorúság, a kiszabásra kerülő pénzbírságot mindhármótok családja kénytelen lesz "elkárolni" - befizetni.
ml.
Köszönöm monalisa1!!!Valami értelmes ember!!!:)
Tudom.Megértettem.Én nem ezt akartam megcáfolni!!!!
Törvénybe úgy van hogy:10.001tól-200.000ig pénbírság,büncselekménynek számít.200.001tól börtön akár 2év.
Böcike, már 1 Ft-tól büntethetnek. A lopás alapesete viszont csak 20.000,- Ft értékhatár fölött számít bűncselekménynek, az alatt "csak" szabálysértés, úgyhogy monalisának igaza van.
monalisa1
Ezt kinek írtad?
De változott a törvény már,10001fttól büntetnek!!!!!
Nem fogod megúszni, de mivel 20e Ft alatt a lopás értéke pénzbüntetést fogsz kapni - 10-15e Ft közötti összeg valószínűsíthető. Fizesd majd be és ezzel le lesz zárva az ügy.
Az önkormányzat szabálysértési előadójához fognak majd levélben meghallgatásra behívni., őszintén sajnáld a történteket.
Egy szabálysértési eljárás nem mint büntetőügy, tehát a tiszta erkölcsi bizonyítványt nem érinti.
Engem akor azért vittek be mert nagykorú vok!!!!!Csak meguszom!!!!Szégyelem magam
Nem vittek be... Csak jött két rendőr, rögzítették az adatokat, és mentek is.
valaki tudd még segíteni az ügyemben???
Rendörségen nem voltatok????!Mert engem bevittek 1680ft!!!
Mindhárman nagyon megbántuk már, többet ilyet nem fogunk csinálni. Szégyent hoztunk magunkra, és a családunkra egyaránt.
Sziasztok.
Tegnap (2010. 05. 03)-án bementünk a haverokkal a közeli tescoba. Ki akartuk próbálni, sikerülne-e elvinni ezt-azt. Pár dolog bekerült a tatyóba (37 csomag rágó, egy fülhallgató). Össz. 13.608 forint értékű áru volt ez. Be is vittek minket hátra, de nem a pénztártól való távozás után, hanem még bent az áruházban. Felvették az adatokat, értesítették a szülőket. Meg is jöttek, aláírtunk mindent (elismertük, bár szerintem nem volt ez lopás). Mindhárman 14. évet betöltöttük, a megrongált árut kifizettük. Milyen büntetésre számíthatunk?
Nagyon félek..........
Mi reménytelen a zöldkártyában? Az, hogy megkapjam? Férjhez mentem. Csak az a kérdés, hogy erről a pitiáner dologról fognak-e tudni, ha nem kötöm az orrukra. Hogy le tudják-e, ill. szokták-e kérdezni
Körömlakk is volt!!!!Nem tom miért tettem megne kérdezd.Talán azért mert én is kiakartam próbálni,de nem sikerült!!!A haveroknak mindig sikerül....Nagyon bánom!!!!!
Böcike: valószínűleg csak szabálysértés, benne sem lesz az erkölcsiben. De áruld el, miért szedted le a vonalkódot, ha egyébként nem akartad se megvenni, se ellopni? És hogy-hogy áruk? nem csak egy púder? (egyébként mindegy, a lényeg az érték)
saskia78: szerintem az USA nem kérheti le csak úgy az adataidat az interpoltól, és az nem is tartalmazza ilyen adatot.
Sziasztok!!Az én esetemben tudd valaki segíteni????Mondjatok már valamit mert nem tudok megnyugodni!!!Köszike elöre
Az USA dolog reménytelen dolog.
2008ban volt egy ítéletem csalás miatt 1 év próba. Azóta az 1 év lejárt, semmi gond nem volt velem azóta. Amikor a nyomozás elkezdődött, ujjlenyomatot vettek tőlem. Kérdésem az lenne, hogy ilyen esetben benne van-e az ügyem a rendőrségi nyilvántartásban és az interpol tud-e róla? Az USA-ban akarok zöldkártyát igényelni és jó lenne tudni, hogy megtudhatják-e az esetet vagy sem. Köszönöm a segítséget
Sziasztok!!!!
Nem is tudom miért,csak talán én is megakartam próbálni,hogy sikerül vagy nem???Hát jól megjártam...
Szerdai napon este bementem a tescoba ennivalójért,s közben körül néztem.Elmentem a kozmetikai részlegre.Megtetszett a körömlekk és a púder.Tudtam nálam nincs pénz ezéert elmentem onnan hoyg ne fájditsam tovább a szívem,de meggondoltam magam s vissza mentem.Levettem a z árukat a polcról s a kosaramba helyeztem.Szétálgatás közben a Tescoba leszedtem a vonalkódokat s a táskába tettem az árúkat.Vásárolgattam s mentem fizetni.De mikor mentem volna el a biztonsági őr bekísért s kihallgatott.Én egyből bevallottam a bűnömet.A kár 1680ft a tesco által.Aztán jöttek a rendőrök s bevittek.Nem volt nálam semmi irat.3 órán keresztül fogságba tartottak,utána jegyzőkönyv,ujjlenyomat stb.Elmúltam 18 éves.Mennyi lesz a bírságom??Kaphatok még erkölcsi bízonyitványt,mert kellene a szakmámhoz???Örökkre bene maradok a nyilvántartásba??Nagyon megbántam már.Soha nem teszek ilyent,mert nem éri meg.Nagy szégyent hoztam a szüleimre.NE LOPJATOK CSAJOK,INKÁBB CSA FÁJON A SZÍVETEK ÉRTE!!!!Kérlek írjatok!!!!!!
Kétségbe esett lány....
Jóestét!
Ma elkövettem életem egyik legnagyobb hibáját. Délután bementem a Tescoba, hogy veszek magamnak valami ennivalót, azonban (nem is tudom igazából miért), de elloptam pár dolgot (alapozók, szempillaspirál..), amiknek az értéke összesen 22000ft körül volt.
Persze amint fizettem, már jött is a biztonsági őr és hátrakísért. Aztán pedig (mivel ez már bűncselekménynek számít) bevittek a rendőrdégre (ahol kihallgattak, ujjlenyomat...stb..)
Nagyon szégyenlem magam még mindig. Már elmúltam 18, szóval hálisten' a szüleim (még?!) nem tudnak róla.Attól félek, hogy amikor jön ki majd a tárgyalás után a csekk, akkor azt ők veszik át.
Mire számíthatok egyáltalán??? Pénzbírság? vagy súlyosabb? Most akkor benne maradok örökre a bűnügyi nyilvántartásban?
Remélem valaki ír majd választ!Nagyon kétségbe vagyok esve, mert nem tudom milyen követekezményekkel jár ez a borzalmas tettem.
köszönöm előre is!!
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02