Nem mindegy, hogy piros, vagy kék? Amúgy, mennyibe kerül egy ilyen szemspirál, hogy szinte minden tini csajszi ilyet lop?
Tesco lopás
sziasztok!
Az egyik áruházból eltulajdonítottam egy szempillaspirált, amit a próbafülkében tettem zsebbe. Fizetés után biztonsági őr bekísért operátori jelzés miatt. Persze előkerült, de mivel minden vonalkódot és egyebet leszedtem így a jegyzőkönyvbe nem tudták rögzíteni a kódját, így hoztak egy másikat, más színűt, így a kód is más lett a jegyzőkönyvben. Akkor, valószínű pont ezért hirtelen ötlettől vezérelve azt írtam alá hogy nem ismerem el a lopást, hisz nem tudják bizonyítani. a felvételen az látszik hogy kéket "vásárolok", a jegyzőkönyvben meg pl. piros van. Mivel a próbafülkébe tettem zsebbe, így gondolom ez nem látszik.....
Megyek a szabálysértési irodába jövő héten, nem tudom már hogy védekezzek-e ezzel..... Nagyon kellemetlen így is az egész.....
sziasztok!
Az egyik áruházból eltulajdonítottam egy szempillaspirált, amit a próbafülkében tettem zsebbe. Fizetés után biztonsági őr bekísért operátori jelzés miatt. Persze előkerült, de mivel minden vonalkódot és egyebet leszedtem így a jegyzőkönyvbe nem tudták rögzíteni a kódját, így hoztak egy másikat, más színűt, így a kód is más lett a jegyzőkönyvben. Akkor, valószínű pont ezért hirtelen ötlettől vezérelve azt írtam alá hogy nem ismerem el a lopást, hisz nem tudják bizonyítani. a felvételen az látszik hogy kéket "vásárolok", a jegyzőkönyvben meg pl. piros van. Mivel a próbafülkébe tettem zsebbe, így gondolom ez nem látszik.....
Megyek a szabálysértési irodába jövő héten, nem tudom már hogy védekezzek-e ezzel..... Nagyon kellemetlen így is az egész.....
Minko83:
Dr.Attika-nak igaza van, sőt, ha jól tudom ez megállja a csoportos elkövetést, az üzletszerűséget is, ha áruv. eszközt távolítottatok el akkor a rongálást, dolog elleni erőszakot.
viszonylag sok kisebb -nagyobb tolvajjal van "szerencsém találkozni". Csak a tapasztalataim után mondhatom, hogy az első -ékszeres- tételek lopásából nekem az a gyanúm, hogy vagy iszonyú rossz biztonsági rendszer és biztonsági osztály volt, vagy a Ti rutinotok volt nagy... ha érted mire célzok.
A tárgyaláson ilyen esetben nem igazán számít, hogy beismertétek vagy sem, a kamerafelvételeken ez bizonyítható, nincs szükség beismerésre.
Én nem hiszem, hogy szabadságvesztés lenne a jutalom, de nem ússzátok meg egy kis pénzbírsággal sztem.
Más:
websas: hidd el lopnak, nem is kevesen, bár a nagyobb összegű lopásokra jobban figyelnek, BCS. már ritkább mint pl. 2-3 évvel ezelőtt.
Csak sztem kevesen veszik a fáradságot, vagy (bár kétlem) de lehet szégyenlik ideírni a dolgot.
Pedig sok mindenben segíthetnénk Nekik, vagy próbálhatnánk jobb útra téríteni Őket.....naiv vok mi ? :)
Minko83, az hogy nincs pénzed, nem jogosít fel arra, hogy lopj! A pofám leszakad, komolyan!
Ez nem szabálysértés, mert bűnszövetségben elkövetettnek minősül. Az, hogy a barátnőjéhez ügyvédet rendeltek ki az azt jelenti, hogy ő már jobban benne van a szószban ( 5 vagy azt meghaladó a büntetési tétel) A leírtak alapján két évig terjedő szabadságvesztés.
OFF
De jó.
Kezdtem aggódni, megszünt a TECSÓ ? , már egy hete, hogy senki nem lopott tőlük semmit, vagy szar az áru ?
Visszaadtátok az optimizmusomat, köszönöm!
ON
websas
Ja és felejtettem előbb leírni, hogy munkahelyem van, csak épp elfogyott minden pénzem, tehát nem rászorultsági alapon és nem üzletszerű megfontolásból loptunk.
A barátnőmhöz kirendelt ügyvéd szerint nem forog veszélyben a munkahelyem mivel "csak" szabálysértés volt a vétségünk.
Minimális rongálási kár is a felsorolt vétkek között volt mivel csomag nélkül vittük ki a cuccokat. Vagy amit nem lehetett megszabadítani a vonalkódtól, azt sógor elintézte :)
Tehát érdekelne a véleményetek, remélem van köztetek jogi végzettségű személy vagy esetleg rendőr.
Köszi ismét.
Sziasztok!
26 évesen sajnos előfordult amiről soha nem hittem, hogy megtörténik velem. Loptam a Tescoból. Persze nem tűnik nagy dolognak de nekem az.
A barátnőmel (16) és az ő sógorával (21) elmentünk a mezőkövesdi Tescoba. Első alkalommal kihoztunk 2 ékszert (gyűrű, nyaklánc) valamint ha jól emlékszem 40 db írható DVD-t, 3 db egeret, összesen valamivel több mint 20e Ft értékben. Nem is ez volt a baj, mert itt nem buktunk le viszont videófelvétel készült.
Pár nappal később szintén bementünk, akkor kizárólag élelmiszereket vittünk VOLNA ki de lebuktunk. Kipakoltattak, rendőrség, kihallgatás, stb.
A lényeg: beismertünk mindent, nekem és barátnőmnek első eset volt és többet nem is lesz az életben ilyen.
Viszont a kérdésem: Mivel tételesen elszámoltunk hogy ki mit hozott ki, vajon a tárgyaláson számít majd?
Én személy szerint első alkalommal kb. 3500 ft értéket hoztam ki, másodszor amikor lebuktunk, mindössze 1240 Ft-nyi értéket (csokit, kakaóport, meg karamellás cukrot)
A kihallgatáson maximálisan együttműködtem a rendőrséggel, előtte a biztonságiakkal és nagyon megbántam.
Milyen bűntetésre számíthatunk szerintetek? Hozzáteszem: barátnőm kicsivel többet hozott ki, de még a 10e Ft-ot sem éri el. Sógor hozott ki 20e Ft felett mivel az ékszerek ezüstök voltak és csak azok kerültek majdnem 20e Ft-ba.
Köszi előre is a válaszokat.
Szia Jani620!
Dolog elleni erőszakot amennyire én tudom, bizonyítani is kell. Tehát ha a kamera rendszeren keresztül bizonyítható, hogy Te szedted le az áruvédelmi eszközt, akkor az minősítő körülmény a szab. sértéshez.
Még ebben az esetben is könnyen lehet, hogy nem lesz belőle komolyabb ügy, mert sajna a világ egyik leglustább bírósági rendszere van kis hazánkban.
Jegyzőkönyvet még nem vettek fel mert valamit elszúrtak a biztonságiak.
Ha még iskolába járok akkor ha nem emelnek ellenem vádat lehetséges hogy az iskolám nem kapja meg róla az információkat?
sziasztok
az történt hogy bementünk a haverokkal a zarába vásárolni, amikor felpróbáltam egy 2000 ft-os ruhát és kiesett belőle a csipogó.Aztán ebből jött az ötlet hogy ki kéne vinni és persze elkaptak, dolog elleni erőszakkal vádolnak elismertem mindent de nem fizettem ki a kárt. Bevittek az örsre aztmondták nemlesz semmi belőle csak majd a helyi önkormányzattal kell beszélnem.
Erre most kaptunk egy levelet hogy az ügyészségre kell majd bemennem. nagykorú vagyok és nem lopni akartam eredetileg csak hirtelen jött az ötlet.
Szerintetek mire számíthatok?
Csimpifon:
Gratulálok. Egy szabálysértést váltottál fel egy bírósági eljárásra. Reménykedj, hogy a bíró elnéző lesz. Azt tudnod kell, hogy ha nem fizetted volna be, akkor vagy közmunka, vagy fogházba kellett volna a napi tételeket letöltened. Most hogy befizetted, mulasztási bírság terhelhet, nem igazán akarok okoskodni, mert a büntetőjog nem a szakterületem, de ha peched lesz a bíróval és nem szünteti meg a pert, akár újabb pénzbüntetés is kinézhet neked.
Bikanoci:
Feljelentést tehetnek, hiszen bárkinek joga van feljelentést tenni ebben az országban. De mivel a kamera nem tudja, hogy te ki vagy, ezért a feljelentést csak ismeretlen tettes ellen tehetik. De ha ennyire félsz a következményektől, akkor egy ideig ne menj vissza abba boltba. És zárd le a témát, javaslom nézz meg néhány Columbo sorozatot, ugyanis a tettesek többsége mindig ott hibázza el, hogy visszatér a tett színhelyére :))
És ha ugyanez csak volt kamera?Mert nem emlékszem biztosan ,hogy nem volt...és ha felvették?Akkor utánad nyomozhatnak?De nem értem nem futnak utánad ,se semmi?Mit csinálnak?Visszanézik az elmúlt 10 percet?És feljelentést tehetnek?És ha ezt megtszik akkor mennyi rá az esély,hogy megtalálnak?
Befizetted ,akkor semmit.
üdv. mindenkinek
röviden tömören annyi lenne a kérdésem, hogy mire is számíthatok a tárgyalás napján. 19éves vagyok, és a tavalyi évben sikerült enyhén ittas állapotban lopnom egy körömlakkot a barátnőmnek(nem azért mert nem engedhetem meg magamnak) csak szimplán a hecc kedévért. gondolom sejthető ha már ide írok akkor mi lett a vége a dolognak. ott helyben megfizettem az árát. és 5000forint szabálysértési bírságot kaptam. csak az a probléma biztos a hippie vérem miatt, vagy csak szimplán hanyag lustaságból, de nem fizettem be ezt a bírságot. azóta kaptam pár figyelmeztető levelet és lehetőséget. úgymond a mai napra ott tart hogy beidéztek tárgyalásra egy keddi napra. annyi lenne a kérdésem, hogy igazából mire is számíthatok ezen a tárgyaláson. (a bírságot befizettem, amint megkaptam az idézést.
a válaszokat előre is köszönöm
ui.:tanuljon mindenki a hibámból ha már megcsinálod akkor ne hanyagold el....
Bikanoci:
13 éves vagy. Elég érdekes kérdést tettél fel.Most felteszek neked én egy kérdést:
Te még iskolás vagy. Nem tanultál pl történelemből. Ha a tanár nem hív ki felelni, és az óráról is kicsengettek már, akkor szerinted kaphatsz azért egyest, mert nem készültél az órára?
Olvasgasd vissza a fórumot.Abból mindent megtudsz.
13 évesen elloptam egy 1290FT cuccot a DM-ből.Nem volt bekamerázva a bolt,a bizonsági őr nem figyelt,ahogy az eladók sem,szóval gondoltam...viszont én kis hülye nem tudtam mi az a fekete izé(mágnesrúd) a terméken nem vettem le=>becsörrent a jelző.Ekkor már kint voltam a boltból,mentem egyenesen,nem futottam,csak sétáltam,pedig hallotam hogy megcsörrent és mostmár biztos ,hogy miattam.De nem jöttek utánam,nem ordítottak.De én félek!Mit csinálhtanak?Mennyire komolyak az ilyen ügyek?Mennyi esély van rá hogy megtalálnak?
13 évesen elloptam egy 1290FT cuccot a DM-ből.Nem volt bekamerázva a bolt,a bizonsági őr nem figyelt,ahogy az eladók sem,szóval gondoltam...viszont én kis hülye nem tudtam mi az a fekete izé(mágnesrúd) a terméken nem vettem le=>becsörrent a jelző.Ekkor már kint voltam a boltból,mentem egyenesen,nem futottam,csak sétáltam,pedig hallotam hogy megcsörrent és mostmár biztos ,hogy miattam.De nem jöttek utánam,nem ordítottak.De én félek!Mit csinálhtanak?Mennyire komolyak az ilyen ügyek?Mennyi esély van rá hogy megtalálnak?
istván007!!!
Jelenleg szabálysértési eljárás indulhat ellened, mivel a 14. életéved betöltötted. A szabálysértési tényállást a lopott dolog értéke határozza meg. Nagy valószínüséggel a helyi jegyzőnél fog az ügyed kikötni. Ha nem voltál még büntetve akkor megúszhatod egy figyelmeztetéssel. Ez valószínüleg közigazgatási eljárásban fog történni. A szabálysértésről tudnod kell, hogy nem teremt priuszt, tehát nem kerül be az erkölcsibe. Sokmindennel érvelhetsz hogy figyelmeztetéssel úszd meg pl: nem voltál büntetve, együttműködtél a biztonságiakkal, az osztályőnököd lerombolta az önbecsülésed :) stb. DE!!! Mivel középiskolai tanulói jogviszonnyal rendelkezel, nem tudod kivédeni hogy az iskola ne kapjon tájékoztatást az esetről. Nagy valószínüséggel, mivel nem bűncselekményt követtél el, hanem szabálysértést, és a lopott dolog kicsi anyagi értékét tekintve kilátásba helyezek neked egy osztályfőnökit vagy egy igazgatóit. Ez az ügy nem befolyásolja a továbbtanulást, nem fognak róla az egyetemen tudni.
websas
kivánom h ne legyen abba részed mint amiben nekem volt
amúgy meg hova írjak, kitől kérjek segítséget ?
a próblémámat már ismertettem lentebb
Mi lett itt ?
Tolvajok fóruma ?
kiadja a Jogászoknak Kft.
cégjegyzékszám: 02-09-067243
adószám: 12559044-2-02